zondag 23 oktober 2011

een heerlijk, Hollands zondagje

Hebben jullie ook zo genoten van deze zondag? Sander en ik wel!

's Ochtends hebben we een lekker lui pyama-ochtendje gehouden. Tot een uurtje of 12 hebben we gewoon lekker in bed gelegen; tussendoor hebben we alleen eventjes ontbeten, en verder hebben we helemaal niks gedaan.

Daarna hebben we zelfgemaakte, enigszins mislukte patisson-linzensoep gegeten op het balkon. Het was zulk heerlijk weer, dus dat kon prima! We worden echt enorm verwend met elke keer keer zulk lekker, zonnig weer in het weekend. Ongelofelijk dat de winter er alweer aan zit te komen... Ik geloof er niks van!

Vervolgens zijn we op de fiets gestapt en hebben een mooie fietstocht gemaakt door het herfstige landschap. Deze fietstocht voerde ons onder andere langs een mooi natuurgebied én de bibliotheek. Hier hebben we 7 leuke boeken gehaald, waaronder twee van de boeken waarover ik gister blogde.

Onderweg kwamen we langs allemaal restaurantjes, pannenkoekenhuisjes en een snackbar. We waren best moe en uit eten gaan was een verleidelijke optie, omdat we dan niet hoefden te koken. Maar we hadden toen we weggingen al stoofpeertjes opgezet, dus dat hielp ons om toch vol te houden en niet onderweg te gaan eten. Gelukkig bleken de stoofpeertjes toen we thuis aankwamen heerlijk te ruiken en goed rood te zijn geworden. Dus dat was een mooie beloning voor het volhouden.

Omdat we nog wat stoofperen over hadden, hebben we die in een potje ingemaakt. Kunnen we komende week nog nagenieten van de overblijfselen van dit weekend.Nu gaan we lekker genieten van een avondje Vampire Diaries, mijn favoriete serie. Lekker met een kopje warme chocolademelk op de bank. :)

We hebben vandaag niks uitgegeven, maar het was zó'n heerlijke dag ondanks dat... Dat zou me eigenlijk niet moeten verbazen, maar dat doet het wel een beetje, omdat ik gister zo uit mijn hummetje was. Maar nu is er eigenlijk niks meer aan de hand... Blijkbaar dus toch die hormonen dan!

5 opmerkingen:

 1. Is bij jullie de bieb op zondag open? Wat een luxe! Fijn dat je de boeken hebt gevonden die je zocht! Ben je nu weer helemaal opgeknapt? Wij hebben hier laatst ook zo'n virusje gehad. Gelukkig is iedereen hier ook weer helemaal beter.
  Geniet van de avond!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi is dat, een fijne dag zonder geld uit te geven! En sportief, dus nog gezond ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aaah... Wat hebben jullie een fantastisch blog zeg. En kick-ass soepkopjes ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inmiddels dinsdag maar je bent van me gewent dat ik reageer haha ..
  Jij bent aan het werk en ik ben vrij..morgen andersom :)
  Wat een heerlijk zondag hebben jullie gehouden..
  Onze zondag; vroeg wakker toch blijven liggen en om half 11 op.. kopje thee, pc en daarna croissantjes, kleed van mijn pa(rip) onder de tafel gelegd, administratie, de was opgehangen, nieuwe was erin, pc, grote kleed onder de salontafel gelegd, hachee eten, strijken tv kijken..opruimen en naar bed.

  fijn e dag vandaag gr. Marjolein.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ jolanda: ben weer helemaal beter gelukkig! Thanks :)

  @ Valhalla: bedankt voor het compliment! Ze komen bij de Xenos vandaan... vindt ze zelf ook superleuk!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...