dinsdag 18 oktober 2011

lekker wakker worden

foto van Victor Bos
Ongeveer anderhalve maand geleden heeft Sander een Wake up Light voor ons gekocht. Dit is een lamp die de zonsopkomst nabootst. In een half uur of meer gaat de lamp van heel zacht licht naar vrij fel licht, waardoor je wakker wordt op het moment dat je er (redelijk) klaar voor bent.Eerst was ik vrij sceptisch. Dit was vooral omdat Sander erg diep slaapt en altijd moeite heeft om wakker te worden. Ik had een 'angstvisioen' dat ik zelf direct wakker zou schrikken zodra het licht aangaat en dan vervolgens een half uur kon gaan liggen wachten tot ik Sander wakker mocht maken. Maar dit blijkt helemaal ongegrond te zijn! Ik word ongeveer een kwartiertje voor de officiele wekkertijd wakker, en Sander is dan vaak ook al wakker of doet precies op hetzelfde moment zijn ogen open! En sindsdien is hij nooit meer chagrijnig wakker geworden!

Een andere zaak waarom ik enigzins tegen de Wake up Light was, is dat hij stroom verbruikt. Maar we hebben hem vorige week aan een spanningsmeter gedaan en het blijkt dat hij in 2 dagen tijd 60 wh had gebruikt. Dit betekent dat hij per 100 dagen 6 kwh gebruikt. Dit is inclusief de hele dag de tijd aangeven en 's morgens ons wakker maken. Nu we zo heerlijk wakker worden vind ik het inmiddels de investering in stroom wel waard.

In het begin hadden we een geluid van vogeltjes ingesteld dat afging na een half uur, maar dit hebben we vorige week gewijzigd; elke keer als ik 's morgens vogeltjes hoorde dacht ik dat de wekker afging. En aangezien in de zomer de vogels al om half 5 beginnen met fluiten, leek het me niet zo'n goed idee om mijn hersens te conditioneren op het wakker worden wanneer je vogeltjes hoort.

Al met al vind ik het een heerlijk apparaat, waarmee ik hopelijk ook in de winter met gemak mijn bed uit kom!

2 opmerkingen:

  1. Leuk dat de lamp zo goed bevalt! Ik heb er ook eentje gehad, maar na verloop van tijd werkte hij niet goed meer en kreeg ik ook wel eens hoofdpijn, dus ik ben er mee gestopt. Maar het is een uitvinding als het wel werkt, want je wordt op een heel andere manier wakker.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je wordt zeker op een andere manier wakker. Ik hoop niet dat ik er ook hoofdpijn van zou gaan krijgen, dat zou ik erg vinden...

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...