zondag 2 oktober 2011

rijbewijs

Sander en ik hebben het de laatste tijd regelmatig erover om een rijbewijs te gaan halen. We lopen er namelijk steeds vaker tegen de nadelen van het openbaar vervoer aan. Bijvoorbeeld tijdens de trouwerij in Groningen; we moesten toen om half 10 alweer weg, omdat we anders geen aansluiting meer zouden hebben met de trein. Daar baalden we flink van!

Het lastige is dat een auto natuurlijk totaal niet groen-verantwoord is. We zouden er dan voor kunnen kiezen om alleen in noodgevallen een auto te huren, maar ik denk dat het er snel toe zou leiden dat we dan toch een auto gaan kopen. Want als we eenmaal gewend zijn aan de luxe van een rijbewijs, dan is die stap natuurlijk erg klein. En als je een auto hebt, dan komt er financieel toch ook een heleboel bij kijken; aanschaf, onderhoud, wegenbelasting... Ik vraag me ook op dát gebied af of het wel verstandig is om een rijbewijs te hebben.

Aan de andere kant zou het natuurlijk wel enorm handig zijn. De lange ritten met de trein als we naar mijn schoonouders gaan beginnen me nu al de keel uit te hangen. Ik zou het leuk vinden om wat meer een band te krijgen met ze, maar zie het vaak niet zitten om 3 uur opeengepakt in de trein te zitten, omdat ik nogal snel overprikkeld raak. Terwijl ik dit typ heb ik er inmidels 4 uur in de trein op zitten; ik heb nu zin om Sanders hoofd eraf te bijten zo overprikkeld ben ik. :P Dus tsja, dan maar alvast een blog schrijven om mezelf een beetje af te leiden tijdens deze ellelange reis.

Rijbewijs, doen of niet? Wat vinden jullie?
En wat zijn jullie ervaringen, is het mogelijk om een rijbewijs te hebben en dan tóch alleen afentoe een auto te huren, of wil je dan al snel 'meer'?

3 opmerkingen:

 1. Wat een leuke blog hebben jullie!
  Dat autorijden blijft een issue he! Ik heb mijn rijbewijs gehaald op mijn 35e maar stap nog steeds niet graag in de auto. En toch..... heb ik een eigen autootje en zou 'm niet willen missen. Het geeft toch een bepaalde zekerheid die heel veilig voelt. Zo was ik zo blij dat ik mijn zoontje vorig jaar met een blindedarmontsteking zo naar het ziekenhuis kon rijden. En dat terwijl het ziekenhuis hier maar op 5 minuten lopen vandaan is, maar dat lukt niet met een doodziek kind. Maar lange afstanden bv. doe ik liever met de trein.
  Succes met afwegen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben nu tijdelijk geen auto en een abonnement op Greenwheels genomen. Zo ben je wel heel bewust met auto-rijden.

  Ik reserveer m nu voor een paar uurtjes voor de zwemles die 15 km verderop is. Eind van de maand komt onze nieuwe auto. En hiervoor hadden we ook gewoon een auto.

  Probeer wel als voorbeeld te geven dat sporten in het dorp en de boodschappen gewoon op de fiets gedaan worden. En dat lijkt wel te werken. Verder gaat mijn man naar zn werk op de fiets. Voor familiebezoek en vakanties en ook voor de sportwedstrijden in het weekend van de kinderen kunnen we niet zonder. We proberen deze nieuwe wel ook weer bewust te gebruiken en er lang in te rijden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In Vlaanderen is er Cambio, een organisatie die autodelen organiseert en in steden enkele auto's ter beschikking stelt. Maar je kan ook met mensen uit je omgeving autodelen. Lijkt me een betere en goedkopere oplossing dan een eigen auto kopen.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...