donderdag 13 oktober 2011

spaarkaartjes

Vandaag heb ik mijn portemonnee eens uitgemest. Het was erg hard nodig, want ik zag door de bonnetjes mijn geld niet meer! Verder zat mijn portemonnee ook aardig vol met allerlei spaarkaartjes van verschillende winkels waar ik eigenlijk bijna nooit meer kom. Toch vind ik het moeilijk om ze weg te doen, want stel dat ik opeens wél weer vaker bij die winkel ga komen.

Ik heb bijvoorbeeld een clubcard van de Vitaminstore. Ik heb hier één keer een veel te grote pot vitaminepillen gekocht waar ik de komende 20 jaar nog wel mee kan doen. Hupsakee! In de prullenbak ermee!

Dan een spaarkaart van de Multivlaai. Dat doet me echt teveel pijn om die weg te doen, omdat ik vroeger elke week naar de Vlaaienpunt ging met een vriendin van me die is verhuisd naar een stad die te ver weg is om elke week een puntje vlaai samen te nuttigen. Toch hou ik de herinnering graag levend. Deze spaarkaart mag blijven, ondanks dat ik het betwijfel of ik 130 euro aan vlaaien ooit nog ga halen.

Als volgende vond ik een Family card van de Nelson schoenenwinkel. Ik ben gek op het kopen van schoenen en laarzen, maar eigenlijk zijn er van de 20!! paar maar 3 of 4 die ik regelmatig draag. Dus heb ik me voorgenomen om geen nieuwe schoenen meer te kopen tot ik een paar heb weggegooid. Dus ook deze spaarkaart kan weg.

Hoe meer spaarkaarten ik weggooi, hoe minder lastig het wordt. Al snel ligt er een dikke stapel met spaarkaarten van de koffiewinkel, de kapper enz. enz aan de ene kant, en aan de andere kant alleen die spaarkaart van de Multivlaai... Dat ruimt lekker op!

Daarna nog even al mijn spaarzegeltjes van de Albert Heijn ingeplakt. Albert Heijn zegeltjes geven me dezelfde neiging als die ik vroeger kreeg van de Flippo's in chips... Ik wil steeds meer consumeren om er maar zoveel mogelijk te sparen. Maar gelukkig ben ik geen klein kind meer, dus nu doorzie ik het en kan ik er verstandiger mee omgaan. Dure dingen kopen voor de zegeltjes is niet echt handig, maar met 1 zegeltje per keer komt mijn boekje vanzelf ook vol.

Ondertussen belt Sander me op en vraagt wat ik aan het doen ben. Als ik hem vertel dat ik mijn spaarkaarten aan het weggooien ben, en dat het best lastig was in het begin, vraagt hij me waarom ik ze niet gewoon thuis bewaar, zodat ik geen volle portemonnee heb, maar ze nog wél kan gebruiken. Best een goed idee, maar ik ben inmiddels zó opgelucht dat al die overbodige ballast niet meer in mijn portemonnee zit, dat ik tóch besluit om ze weg te doen.....

Mijn portemonnee is gelijk een stuk lichter. Nu nog zo houden!

Hoeveel spaarkaarten hebben jullie in je portemonnee zitten? En sparen jullie ook zegeltjes?

4 opmerkingen:

 1. Ik heb een bonuskaart van de AH en van de Coop.

  Mijn portemonnee is een rood toiletbeursje van de Hema. Daarin zitten drie kleine knipportemonneetjes van de Wibra.

  In knipportemoneetje 1 zit mijn losse geld.
  In knipportemoneetje 2 zitten de pasjes die ik vaak gebruik
  In knipportemonneetje 3 zitten de pasjes die ik zelden nodig heb, zoals van de ANWB.

  Dit werkt voor mij perfect!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik accepteer de eerste twee weken de "rommeltjes"van actieweken voor mijn vriendin, daarna heeft ze de meeste al en neem ik ze niet meer mee. De twijfelgevallen van: het was leuk maar ik heb geen ruimte om het te bewaren, zet je van minstens twee zijden op een (dig.) foto en sla je op in je PC en harde schijf. Weg en toch nog aanwezig, bewaar wat grote sentimentele waarde heeft, zoals je lievelingspop of aansteker. Sommige verenigingen kun je blij maken met niet volle spaarkaarten, zij krijgen bij sommige aanbieders (kappers, vlaaihuizen etc.) toestemming om meerdere kaarten samen te voegen voor voedselbanken of sint of kerst voor blijf van mijn lijf achtige instellingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. spaarkaarten mijn jeugdtrauma mijn ouders spaarde alles en een keer in de zoveel tijd moesten we knippen. likken, plakken en dan kon mijn moeder de boekjes inleveren. Kes zegeltjes, ringzegeltjes, de gouda's glorie zegeltjes laden en kasten vol blehhh... heel soms neem ik een spaarkaart mee maar ze konen nooit vol dus ik hoef ze niet meer.
  Bij mij schiet het zijn doel voorbij want ik ga niet genoeg naar dezelfde winkel om nutte hebben en als ik wel ga vergeet ik de kaart...
  Niet aan mij besteed.

  Zo nu ga ik relexen fijne avond ...:)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik spaar de koffiezegels van DE en de AH en verder heb ik van 2 kledingzaken in het dorp en de DHZ winkel spaarpassen. Van beide kledingzaken heb ik al wel eens tegoedbonnen gekregen en die kon ik dan zelfs in de sale inleveren. Dubbel voordeel. Verder heb ik online een Esprit korting en die gebruik ik ook regelmatig. En samen met moeder, zus en vriendin hebben we koffiestempelkaarten van de Hema. En daar hebben we regelmatig gratis koffie op. De ene week koopt de één 4 koffie, de andere week de ander en dan na een paar weken is dan je kaart wel vol en heb je weer (vroeger 2, nu 1 gratis koffie).

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...