zondag 9 oktober 2011

terugblik op een succesvolle high tea

Vanmiddag was het zover: de high tea die we de afgelopen dagen aan het voorbereiden waren om wat familieleden in het zonnetje te zetten. Ook ik ben in het zonnetje gezet; ik heb allemaal leuke cadeautjes gekregen. Van mijn zusje een deurmat, van mijn ouders ovenschalen en van mijn tantes een vegetarisch kookboek, een vlinderstruik en een mooie koekjespot met zelfgebakken koekjes erin. Dat laatste vind ik ook een enorm leuk idee om zelf eens voor iemand te maken!

We hadden een lijstje gemaakt met 4 zoete gerechten en 4 hartige gerechten, maar het was toch veel meer geworden dan dat! De tafel stond flink vol met allerlei zoetigheden zoals scones, brownies, muffins, bonbons, chocoladetruffels en mini tompouces. Hierna hoorden we al mensen kreunen dat ze eigenlijk wel een beetje vol zaten.

Daarna hadden we de hele tafel nog een keer volgeladen. Deze keer met de hartige hapjes. Gevulde eieren, spinazietaart, sandwiches, hartige muffins, pizzastokbrood, plus twee soorten salade en wraps die mijn tante had klaargemaakt. Ook hier werd weer flink van gegeten.

Iedereen vond het erg gezellig en lekker. Ondanks dat is er nog wel ontzettend veel over. Gelukkig wil Sander een gedeelte meenemen om morgen mee te lunchen. Ook neem ik de overgebleven muffins mee naar het werk; misschien kan ik er daar nog iemand blij mee maken.

Grappig detail: we hadden maar één gerecht met vlees klaargemaakt, namelijk sandwiches. Hier is bijna niet van gegeten! Ook hebben we eigenlijk niemand gehoord over het 'gebrek' aan vlees. Dus blijkbaar viel dat best mee.

Nu rest ons nog één ding: de afwas! Blegh.... Maar ook dat hoort er (helaas) bij!

PS: op Positief Besparen vind je meer informatie over zelf een high tea organiseren!

3 opmerkingen:

 1. Ziet er lekker uit! Jammer dat het dan eindigt met een berg afwas, maar dat hoort er inderdaad helaas bij...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er gruwelijk lekker uit :)
  Jammer dat ik geen familie ben ....
  De afwas tja die doe je fluitend na zo'n groot succes toch?

  greetzz Marjoleintje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk ziet alles er uit meis!!!
  X Patricia

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...