dinsdag 25 oktober 2011

weekmenu 43

Zo! Het weekmenu is eindelijk klaar. Een hoop passen en meten, omdat we op donderdag allebei niet thuis eten, en in het weekend misschien naar een hotelletje gaan. Sander had namelijk een hotelbon gekregen op zijn werk, en anders verloopt die; dat zou jammer zijn!

Deze week krijgen we veel onbekende groentes. Warmoes (snijbiet), knolvenkel en wortelpeterselie. Verder ook nog bloemkool, goudreinetten en sla (alweer!!). Deze week staat ons dus een leuke uitdaging te wachten!

Woensdag:
Pasta met warmoes en zongedroogde tomaatjes.

Donderdag:
Eten op het werk, omdat ik overwerk. Sander eet onderweg, want hij gaat sporten.

Vrijdag:
Knolvenkeltaart.

Zaterdag:
Nog onbekend. Het kan zijn dat we naar een hotel gaan, kan ook zijn dat we thuis eten. In dat geval eten we wedges met sla en home made appelmoes. Als we niet thuis eten, zal er zondag een appeltaart worden gebakken.

Zondag:
Soep van wortelpeterselie.

Maandag:
Bij mijn ouders.

Dinsdag:
Aardappel anders met bloemkool. (even kijken of we zélf de saus in elkaar kunnen flansen)

6 opmerkingen:

 1. Je weekmenu is verantwoord en heerlijk. Ik mis alleen peulvruchten. Wat betreft het uitvoeren van voedingsveranderingen, probeer elke week iets (minder gezonds) weg te laten en iets gezonds (kan ook een gewoonte zijn) in te voeren. Na een week of 6 zijn de meeste gewoontes al ingesleten. Neem ruimte voor af en toe een zonde, anders voel je je in een keurslijf gedrongen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. kropsla? Kun je net als rauwe andijvie fijn snijden en op het laatst door gestampte aardappels(puree) spatelen, wel een kruidig sjuutje er bij doen. Je kunt krop- of botersla ook even stoven, zelfs geblancheerd (8 tellen!) invriezen. Soms waren er een aantal kroppen sla tegelijk klaar op de tuin en dan moest mijn moeder wat, vandaar. Zoek anders eens op recepten, ook buitenlandse.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het ziet er heerlijk uit en ook erg gezond! Hoe kom je er ook allemaal op. Ik zou echt niet zo snel denken aan bijvoorbeeld soep van wortelpeterselie. Ik weet niet eens wat het is :$

  BeantwoordenVerwijderen
 4. lekker wortelpeterselie. Er zijn zoveel verschillende soorten peterselie. http://tuinboetiek.nl/catalog/product_info.php?products_id=11221

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heb je dit al eens geprobeerd? Snij een appel in blokjes of schijfjes.Doe ze in een magnetronbakje en stooi er lekker veel kaneel over.Deksel erop, 1 minuut op 700, dan doorroeren en nog een minuut er in. Heerlijk bijgerecht of toetje en wat mij betreft geen suiker nodig.Enjoy!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @vlasje: inderdaad geen peulvruchten deze keer. Wel een hoop noten en zaden, dus daarmee probeer ik te compenseren ;)

  @ anoniem1: ik ga zeker eens stamppot maken met sla. Het zit elke week bij het groentenpakket, dus eens wat anders proberen is een goed idee.

  @ lekker leven met minder: ik ben niet zo creatief hoor. Ik krijg dit via een groentenpakket. Zou er zelf niet snel naar op zoek gaan.

  @ opnieuw beginnen: ik ben erg benieuwd! Heb het nog nooit geproefd, dus ik weet nog niet of het lekker is :)

  @ anoniem2: heb inderdaad vroeger wel eens appel uit de magnetron gegeten, dat is erg lekker. Maar nu heb ik geen magnetron meer, dus helaas is het nu geen optie meer...

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...