donderdag 3 november 2011

hip groen

Zijn jullie ook zo Hip groen?

De afgelopen weken heb ik regelmatig korte stukjes gelezen uit een boek met gelijknamige titel. Het is echt een boek waar je helemaal blij van wordt als je zelf ook probeert om groener te leven. Er worden in dit boek allerlei mensen geïnterviewd die groene keuzes hebben gemaakt; van een biologische slager tot een kunstenares die in een 'hutje op hei' in Friesland woont.

Leuk aan dit boek is dat het laat zien wat er mogelijk is, maar dat het tegelijkertijd niet belerend overkomt. Het laat zien dat iedereen op zijn eigen manier en in zijn eigen interessegebied een steentje bij kan dragen voor een groenere wereld. Ik vond dat inspirerend.

Sommige stukjes uit het boek ga ik meenemen in de No Impact Week. Zo las ik over een man die zijn teksten met de hand opschreef en dan vervolgens de computer aandeed, het typte, en direct de computer weer uit deed. Als we van vrijdag tot zondag geen stroom gaan gebruiken is dit ook wel handig om toe te passen. (Overigens vraag ik me af hoe het bloggen zal gaan, aangezien het modem daarvoor aan moet... maar misschien maak ik voor een half uurtje een uitzondering.)

Ik heb overigens wel lang over dit boek gedaan; nornaal lees ik boeken in één ruk uit. Maar dit boek leent zich daar niet zo goed voor, omdat je dan een overkill krijgt aan groene mensen. Je ziet dan door de bomen het bos niet meer.

Al met al vind ik het niet echt een aanrader om dit boek te kopen, maar het is wel een leuk boek om eens bij de bibliotheek te halen en dan eens rustig door te bladeren.

5 opmerkingen:

 1. Ik ken het boek niet, maar zal hier ook eens in de bieb kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weer een boek voor mijn lijstje, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Natuurlijk ga je dat boek niet kopen! Als je het echt wilt herlezen, dan kan je altijd nog een keer naar de bib. Denk ik dan. Ik schrijf het in elk geval wel op mijn leeslijst. ;-)

  Ik heb nu het boek No Impact Man liggen, van Colin Beavan! Ben benieuwd hoe ver ik geraak voor de start van de No Impact Week.

  Dat eerst opschrijven, en dan bloggen, dat had ik ook in gedachten. Eerst wilde ik het dan met een week vertraging bloggen, maar al de bloggers zijn ook een extra stimulans. Ik zal nog zien wat ik ermee doe.
  Eigenlijk "mag" niemand teveel bloggen, want dan wil ik dat natuurlijk weer allemaal lezen... Haha, dat wordt even afkicken. Ik ben benieuwd. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Met eerst opschrijven en dan overtypen verbruik je wel weer extra papier... :)

  Maar ik moet zeggen dat je groene blog me erg inspireert! Veel dingen, die ik bv. lees in je No Impact planning, gaan voor mij persoonlijk iets te ver. Maar het triggert me wel om op mijn eigen manier kleine beetjes bij te dragen en bewuster te zijn van wat ik eet, wat ik verbruik en waar ik mijn geld aan uitgeef. Als ik er kritisch naar kijk zijn sommige dingen echt zo volstrekt onnodig, en dat is zonde

  Keep on writing!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...