zaterdag 5 november 2011

nog meer voorbereiden op no impact

Vandaag nog wat laatste voorbereidingen gedaan voor de No Impact Week. Vanmiddag hebben we besproken wat we wél gaan doen en wat we te ver vinden gaan. Ik ben namelijk nogal perfectionistisch en heb de neiging om door te slaan met dit soort dingen, waardoor ik mezelf hartstikke ongelukkig maak met de hoge lat die ik nooit kan halen.

We zijn samen tot de volgende richtlijnen gekomen:
- niks kopen behalve eten: dit gaat wel lukken voor een weekje.
- afval: Eerder wilden we alle afval vermijden, maar dit is bij nader inzien iets teveel gevraagd. We gaan proberen zo min mogelijk plastic te gebruiken, maar we accepteren dat sommige dingen nu eenmaal in papier of glas zijn verpakt. Dit gaan we netjes scheiden en/of zoveel mogelijk hergebruiken.
- vervoer: dit zal geen problemen opleveren, omdat we geen rijbewijs hebben.
- energie besparen: we wilden eerst alle stroom eraf halen, maar omdat ik de laatste dagen merk dat ik erg gevoelig ben voor (gebrek aan) licht, hebben we besloten om niet alle stroom uit te doen. We gaan voor een besparing van 20% op ons gemiddelde verbruik van 16kwh op de nacht en 11 op het dagtarief. En de verwarming die laten we wél uit.
- lokale voeding: we hebben al een lokaal groentenpakket. Verder kunnen we op woensdag lokale eieren en kaas op de markt halen. Omdat we allebei werken hebben we helaas geen tijd om meer te doen op dit gebied.
- water: ook hier gaan we voor een besparing van 20% op het gemiddelde verbruik van 535m3 koud water en 265m3 warm water.
- vrijwilligerswerk: gaan we zeker doen op zaterdag!!

Zo leggen we de lat dus niet superhoog voor onszelf en verdelen we de hoeveelheid moeite die we moeten doen wat meer over de week, ipv dat het vooral in het weekend erg zwaar wordt. En dat vind ik eigenlijk wel een fijn idee. :)

2 opmerkingen:

 1. Heel netjes, ik denk dat jullie hartstikke trots kunnen zijn als dit zo lukt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hé wat leuk dat je reageerde op mijn blog. Zo kom ik weer bij jou terecht.
  Aangenaam kennismaken en wat leuk dat jullie deze week ingaan.
  Ik heb ook no-impact man nog niet zo lang geleden gelezen en sindsdien ben ik veel meer overtuigd van hoe we leven. Het was voor mij een eyeopener.
  Bij ons halen ze gelukkig het plastic apart op. En hergebruiken het. Dat scheelt een stuk aan 'wat moet ik hier nou mee?'-momenten bij de overload aan verpakkingen die je om je produkten krijgt.
  Ik ga je lezen!
  Warme groet uit de casa.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...