zaterdag 4 februari 2012

de mop van sander en daantje die naar de efteling gingen...

Ken je die mop van Sander en Daantje die naar de Efteling gingen?? Nou, die gingen dus niet.... Tenminste... Da's de korte versie! Vlak nadat ik de blog had geschreven bedacht ik me dat ik toch wel heel graag wilde, dus met goede moed gingen we naar het station. Daar aangekomen bleek de trein een half uur vertraging te hebben. We hoopten toen nog dat dit de enige vertraging zou zijn....

Helaas bleek op Utrecht Centraal dat er inmiddels helemaal geen treinen meer reden. En we konden ook niet meer terug naar Rotterdam. Uiteindelijk hebben we 4 uur vastgestaan op Utrecht. Gelukkig hadden we al snel door dat er geen schot in de zaak zat, dus hebben we tussendoor nog even wat winkeltjes gekeken. Ik heb een leuke bikini gekocht bij mijn favoriete winkel, alvast voor onze vakantie naar Tenerife... Dus da's weer een stresspuntje minder, scheelt wel weer!

Ook hebben we, ondanks dat we broodjes bij ons hadden, nog wat onderweg gegeten. Je raakt zó koud en gefrustreerd van al dat wachten dat je op een gegeven moment toch wel overstag gaat... Niet goed, maarja, het is niet anders. Het is zo niet echt een consuminder-uitstapje geworden, dankzij de NS :(

12 opmerkingen:

 1. Misschien kun je de Efteling of de NS een vergoedingsbon vragen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik zou de efteling ook mailen of je niet op een andere dag mag komen met deze kaartjes ivm de overlast/overmacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat jammer, en ja vooral proberen of je een andere bon kan krijgen via Efteling of NS,
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, zeker jammer :( Eerst had ik even geen zin, maar toen we eenmaal op de trein waren gestapt had ik er weer reuze zin in... echt heeel jammer

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ooooh, dat is echt balen! Ik zou toch echt een klacht (met een vraag om vergoeding) bij de NS neerleggen, en anders een lieve (maar zielige) mail naar de Efteling.
  Echt heel jammer! (maar wel leuk van de bikini....hahaha.....daar zou ik toch echt niet aan gedacht hebben om die met deze kou te gaan passen.... maar je kan 'm maar alvast hebben!).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik voel me een beetje lullig dat ik heb gezegd dat jullie moesten gaan! Werk van maken hoor, Efteling- en treinkaartjesgeld terug vragen bij de NS en ook bij de Efteling proberen. Jullie waren vast niet de enigen als het alleen op deze dag geldig was.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bij de Efteling vragen of je een andere keer mag komen lijkt me redelijk. Echter, als je met sneeuw in de trein stapt (wanneer ging je precies?) dan vind ik dat je ook wel kunt verwachten dat er problemen zijn met het spoor. Ik zou dan dus gewoon al een andere keer gaan.
  Sorry hoor, maar ik vind het onterecht dat iedereen loopt te zeiken op de NS, ze doen hun best hoor en een beetje vriendelijkheid mag ook weleens!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vier uur vaststaan op een station met deze temperaturen doet zelfs de meest zachtmoedige, vriendelijke en blije persoon veranderen in een knorrepot (ik kan mij niet anders voorstellen tenminste).
   Het vriendelijkste zou zijn de eerstvolgende keer dat het zal gaan sneeuwen dat de NS al een dag van te voren gaat adviseren om niet met de trein te reizen omdat ze waarschijnlijk toch niet zullen rijden. Maar als je telkens de indruk blijft wekken dat ze wel rijden... tjsa

   Verwijderen
 8. Wat jammer zeg, misschien idd een mailtje naar de efteling?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh wat ontzettend balen zeg dat je uitstapje zo in de sneeuw/station viel. Hopelijk ben je inmiddels al een beetje weer opgewarmd, want het lijkt mij echt koukleumen brrr

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Weten jullie wat het leuke is? Ondanks de teleurstelling hebben we eigenlijk toch een heerlijk weekend gehad met z'n tweetjes, lekker thuis met warme chocomel.

  DanielleDuurzaam: ik begrijp je reactie; normaal gesproken spring ik zelf ook altijd in de bres voor de NS, als enthousiast treinreiziger. Afgelopen zaterdag was echter een flinke blamage. Het is toch vreemd dat het ze jaar na jaar, zodra er een dun laagje sneeuw valt (of blaadjes), niet lukt om de treinen te laten rijden? Het feit dat je ons adviseert om "als je met sneeuw in de trein stapt, dan vind ik datje ook wel kunt verwachten dat er problemen zijn met het spoor" is voor mij juist een bevestiging dat de NS het spoor 's winters kwijt is.

  Voor alle conducteurs en machinisten die zaterdag op Utrecht CS waren trouwens niets dan hulde, die waren afgelopen zaterdag druk in de weer en bleven - ondanks de gebrekkige informatievoorziening - een baken in de storm.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...