vrijdag 17 februari 2012

it giet oan!

Een van onze 52 doelen is dat ik een cursus Fries wil gaan doen. Vandaag was ik bij de Slegte in Ljouwert (Leeuwarden) en daar was ik even rustig tussen de tweedehands boeken aan het snuffelen. Opeens kwam ik het boek Basiskursus Frysk tegen. Dus die heb ik maar meegenomen, zodat ik aan dit doel kan gaan werken...

Overigens blijk ik al verder te zijn dan ik dacht... Toen we vandaag in het natuurmuseum in Leeuwarden waren (wat trouwens een echte aanrader is, we hebben ons kostelijk vermaakt!) praatte de kassajuffrouw expres Fries tegen me, uit enthousiasme omdat ik zei dat ik het wilde gaan leren. En ik verstond haar prima... Alleen het terugpraten in het Fries, dat wil nog niet echt lukken. Maar daar komt verandering in!

Over een half jaar zou ik me prima moeten kunnen redden in it Frysk. :) Mien kursus Frysk gaet oan!

Welke taal zou jij nog wel eens willen leren?

7 opmerkingen:

 1. Ik heb er een aantal op het lijstje staan, onder andere ook Frysk en spaans.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah de Big Expo! Grappig hè. Wij hebben een jaarkaart voor dat museum. Ik wil nog wel eens een gaelic taal leren, ik zal het wel nooit gebruiken, maar wel tof om te kunnen. En vloeien Frysk schrijven lijkt me ook leuk. Da's moeilijk hoor, ik kan alleen maar rouwadvertenties in het Frysk schrijven (da's m'n werk, voor een krant).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben ook bezig met een cursus schrijven in het dialect! Ook pittig maar leuk. Gelukkig versta en spreek ik het al heel erg goed ;)
  Limburgs is ook een officiële streektaal sinds 1997! In 2003 zijn richtlijnen opgesteld en die leren we in die cursus.

  Kun je de woordverificatie alsjeblieft uitzetten?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi!

  Moai datst frysk dwaan gietst. Dêr sit in flater yn ien wurd: gaet moat wêze giet. Net verkeard bedoeld hjêr. Succes mei de kursus tawinske!

  Groetnis,

  Carin

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...