zondag 23 september 2012

alle kleine beetjes helpen..

Nu we bezig zijn om voor een huis te kijken en weten hoe bizar veel rente je betaalt over een hypotheek hebben we besloten om zo snel mogelijk zoveel mogelijk geld bij elkaar te sparen, zodat we (hopelijk) 10.000 euro of meer zelf in kunnen leggen. Dat scheelt toch echt een enorme berg geld!

We zijn dus weer helemaal into zuinig leven, net als voor de trouwerij. Alleen nu ben ik nóg gedrevener, omdat het niet om geld sparen gaat, maar juist om een hoop geld te besparen, omdat we geen rente hoeven te betalen over het gedeelte dat we zelf bij elkaar hebben geharkt.

Dus heb ik nu 4 paar schoenen op Marktplaats gezet, in de hoop dat die nog wat opleveren. Daarnaast zit Sander nu druk het geld uit onze spaarpot te tellen, zodat we dat ook op de spaarrekening kunnen zetten en er nog even rente over kunnen trekken...

Andere acties die we gaan doen:
- Weer wat meer boodschappen bij de Lidl halen
- Geen nieuwe boeken meer kopen, maar vaker naar de bieb gaan
- Minder met het openbaar vervoer, meer met de fiets
- Voorlopig doorgaan met de verwarmings-challenge, zodat we minder hoge stookkosten hebben en hopelijk weer geld terugkrijgen van Eneco
- Minder vaak fun-shoppen, want we kopen toch nooit wat, maar gaan dan wel altijd even wat eten in de stad
- Restsparen. Bij mij wordt de dag voor mijn salaris wordt gestort al het geld dat over was op de spaarrekening gestort. Bij Sander wordt als zijn salaris is gestort alles wat boven de 1000 euro blijft staan op de spaarrekening gestort.

Hopelijk gaan we snel die 10.000 halen :)

5 opmerkingen:

 1. Hier krijg je echt geen spijt van! Het scheelt je inderdaad zoveel rente en wat het ook is; als je dat geld op je spaarrekening laat staan, dan kun je er vergif op innemen dat het met de verhuizing deels opgaat. Verhuizen is duur. Je moet misschien wat verven, je merkt dat je niet voldoende meubels hebt of dat ze niet helemaal goed passen bij je nieuwe huis, enzovoorts. Als je dit geld vast in je hypotheek steekt, is het veel makkelijker om kritisch na te denken en je niet te veel mee te laten slepen in de roes van een nieuw huis.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar zijn Sander en ik het gelukkig met elkaar over eens, dat we niet direct het hele huis gaan inrichten. Eerst gewoon een poosje 'wonen' en er vanzelf achterkomen wat er nog mist en wat echt nodig is :)

   Verwijderen
 2. Hele goede zet. Wij hebben in 2007 onze hypotheek afgesloten en er waren allemaal gouden bergen beloofd, die bergen zijn er nog wel maar het goud is verdwenen. Jammer dat we toen nog jong en naief waren, want dat had mij een hoop geld bespaard. Tijd valt niet meer terug te draaien, maar 1 ding is zeker over 4 jaar wil ik 25.000 euro aflossen op onze bestaande hypotheek.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben ons huis ook in 2007 gekocht en de waarde is nu al zover gedaald dat we niet zouden kunnen verkopen omdat de dan een hypotheekgat hebben, dat we met eigen middelen zouden moeten afbetalen...misschien ga ik toch maar eens onderzoeken of aflossen voor ons ook een oplossing is. Ware het niet dat de eerste 10.000 euro naar de VVE gaat want er is zwaar achterstallig onderhoud, over 5 jaar moeten alle kozijnen vervangen worden van eigen geld van de bewoners. Die bewoners voor ons hebben meer dan 40 jaar niets gespaard voor groot onderhoud dus nu mogen wij alles ophoesten...nope. geen hypotheek aflossing voor ons dus. Maar wel de tweede in een week tijd die dit onderwerp noemt.
  Succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks!!

   Wat balen zeg van die kozijnen en dat daar nooit voor gespaard is :(

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...