dinsdag 28 augustus 2012

Herfst

Vanmorgen toen we wakker werden was het nog donker. En onderweg naar mijn werk viel me op dat sommige bomen hun blaadjes al laten vallen. Kortom: de herfst lijkt weer in aantocht! Gezellig!!

Wij kijken er wel naar uit om lekker thuis te zijn terwijl de regen op het raam tikt. Of lekker onder een dekentje samen een romantische film kijken. En met de kruik naar bed ;)

Waar kijken jullie naar uit mbt de herfst??

maandag 27 augustus 2012

hoge telefoonrekening

Vandaag kreeg ik de telefoonrekening binnen en viel bijna van mijn stoel af van de schrik. We hebben gewoon bovenop onze vaste abonnementskosten 28 euro extra uitgegeven!! Dus dat betekent dat we echt heel veel hebben gebeld!!

Nu heb ik sinds kort een ander abonnement, waar ik niet zoveel mee kan bellen als met mijn vorige. Daardoor pak ik sneller de huistelefoon dan mijn mobieltje. Daarnaast was Sander zijn mobiel kwijt sinds de trouwerij en dus belt hij ook vooral met de vaste telefoon als hij thuis is.

Ik baal als een stekker. Dit soort dingen zijn gewoon zonde van het geld. Straks eerst maar eens uitzoeken wie we dan zo vaak hebben gebeld... en ervoor zorgen dat het niet meer gaat gebeuren. Als al het geld aan nutteloze zaken op gaat, dan kunnen we nooit gaan sparen.

Want primeurtje: Sander en ik zijn stiekem al een beetje aan het orienteren op de huizenmarkt. Ik heb een geweldig huis gezien, maar het is echt over ons budget heen. :( Dus eerst maar eens flink doorsparen, wie weet dat het er dan ooit in zit :)

vrijdag 24 augustus 2012

weekmenu week 35

Vanaf vorige week hebben we weer een groentenpakket. Sander en ik misten het toch wel heel erg en hadden afgesproken dat we het na de trouwerij weer zouden gaan nemen. Dus dat is ook gebeurt.

Het grote verschil is wel dat ik nu onregelmatig werk, waardoor het iets meer creativiteit vraagt om alles in goede banen te leiden. Soms moet ik vooraf koken, zodat Sander het gewoon lekker 's avonds kan opwarmen. Maar het is weer gelukt!


Woensdag (dagdienst)
Stamppotje met rauwe andijvie en kaas

Donderdag (avonddienst)
Boboti met sperziebonen

Vrijdag (vrij)
Eten bij mijn ouders

Zaterdag (avonddienst)
Penne met prei-mosterdsaus en wortelsalade met rozijntjes

Zondag (avonddienst)
Pittige linzensoep met groenselderij erdoor

Maandag (avonddienst)
Pasta-salade met Griekse komkommersaus

Dinsdag (vrij)
Krieltjes met sla en een kaasschnitzel

donderdag 23 augustus 2012

ik heb een tuintje in mijn hart....

Op Sanders verjaardag heeft ie van mij een heleboel plantjes voor op het dakterras gekregen. We hebben nu cherry-tomaatjes, peterselie, wortelpeterselie, sla, munt, aardbeitjes, paprika's en bieslook in onze tuin. Hier wordt regelmatig van gegeten en gedronken. Als we een keer geen zin hebben om naar de AH te gaan, eten we pasta-salade met sla en cherry-tomaatjes, bijvoorbeeld... Hardstikke handig dus!

Alleen één lastigheidje: we weten niet wanneer de wortelpeterselie goed is! Hij is 2 maanden geleden gezaaid... zouden we al kunnen oogsten? Wie het weet, mag het zeggen ;)

dinsdag 21 augustus 2012

yiehaaaa

joepie, Wij zijn getrouwd! We hebben echt een geweldige zonnige dag gehad. Nu is het tijd om ook weer eens wat andere dingen te gaan doen... Weer eens wat meer aan onze groene doelstellingen en 52 doelen te gaan werken, want die plannen zijn eigenlijk heel erg in de ijskast beland.

Dus, vanaf vandaag ga ik echt, echt écht weer meer bloggen. Daar mogen jullie me aan houden ;)

o trouwens, zo zagen we eruit op onze grote dag: