donderdag 7 maart 2013

carb loveren

Gister overviel het me opeens: ik ben dik geworden!! De afgelopen maanden ben ik door mijn onregelmatige werk, wat opgekropte emoties en stress flink aangekomen. Eigenlijk wil ik die kilootjes er wel weer vanaf hebben voordat het écht lekker weer wordt. 

In het verleden heb ik het carblovers dieet gevolgd, waarbij je vezelrijke koolhydraten combineert met veel fruit, gezonde eiwitten, bonen en oppeppers voor je metabolisme. Ik wil dat dieet eigenlijk wel weer gaan doen.... De gerechten uit dit dieet zijn namelijk superlekker en ik ben er de vorige keer toch wel goed van afgevallen. 

Wat net als vorige keer de grootste uitdaging gaat worden is het verzinnen van carblover-avondmaaltijden, gecombineerd met de gekke groentes die we in het biologische groentenabonnement krijgen... Hierdoor was ik de vorige keer na een paar weken afgehaakt. 

Wie heeft er ervaring in het volgen van een dieet, gecombineerd met een vaststaand groentenpakket? Hoe zouden jullie het aanpakken?

6 opmerkingen:

 1. Hoi Daantje,
  Ik geloof niet zo in diëten, want als je je eetgewoonte niet veranderd komt het er toch niet aan. Wat mij enorm heeft geholpen is het boek 'Het geheim van slanke mensen' van Mieke Kosters. Ik ben sinds mei 2012 9 kilo afgevallen (had daarvoor 3kg overgewicht) en het blijft erad. Het boek is niet zozeer meer een dieet, maar gaat meer in op de gedachtepatronen over eten en hoe je die kan veranderen. Je kan het eerste hoofdstuk gratis lezen op haar site, dus dan kan je wellicht zien of het wat voor je is. Voordeel is dat je geen voorgeschreven eten hebt, dus geen problemen met vage groentepakketten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik bedoel natuurlijk 'als je je eetgewoonte niet verandert komt het er toch weer aan'

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier hetzelfde idee als Eva. Ben 12 kg afgevallen door puur opletten met wat je eet. Ik eet gewoon met het gezin mee, maar schep maar 1 keer op, doe geen toetje mee. Eet geen koek bij de koffie, maar fruit en eet 's avonds een paar gedroogde pruimen als ik trek heb. Succes. Hoop dat je wat vindt wat bij je past, zodat je het vol houdt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb geaccepteerd dat ik dik ben.
  Na 25 jaar vechten met mn gewicht en meer dan 400 kilo kwijt en weer eraan gekregen had ik er genoeg van om te proberen iets te worden wat ik blijkbaar gewoon niet ben.

  Maar tot mijn verbazing klinkt dit dieet me toch aantrekkelijk in de oren.
  Ik ben een echt koolhydratenmens.

  Maar ja dat klonk "fit for life" me ook indertijd.
  Daar viel ik in een half jaar 32 kilo mee af, ik voelde me superfit, maar ook een complete vreemde in mijn eigen lijf.

  Mijn ervaring is dat een tweede keer hetzelfde dieet volgen niet werkt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is ook echt een heel aantrekkelijk dieet. Je mag best wel veel eten, alleen liggen de verhoudingen anders. Ik heb vanmorgen bijvoorbeeld ontbeten met een roggeboterham (extreem vullend!) met pindakaas en banaan en heb net als tussendoortje de andere helft van mijn banaan met wat gesmolten extra pure chocolade en kokos gegeten.

   Voelde me vorige keer ook erg lekker in mijn vel zitten met dit dieet. Ben benieuwd of dat deze keer ook weer zo zal zijn :)

   Hoe komt het dan dat een tweede keer hetzelfde dieet volgen niet werkt??

   Verwijderen
  2. omdat je dan alle valkuilen al kent, en weet waar je de vorige keer in gestrand bent en waarom.

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...