zaterdag 11 mei 2013

Geld van de belastingdienst

Binnenkort krijgen we een leuk bedragje terug van de Belastingdienst. In gedachten heb ik het geld al 20 keer uitgegeven: ik heb al een nieuwe badkamer gekocht, meubeltjes voor de babykamer uitgezocht, het op de spaarrekening gezet, een reis ervan gemaakt, een gedeelte van de studieschuld afgelost en een aflossing op de hypotheek gedaan... Zo fantaseren over alles wat we met het geld kunnen doen is best leuk, maar er moesten toch knopen worden doorgehakt.

Daarom hebben we nu uiteindelijk besloten dat we het gaan uitgeven aan de baby-uitzet. We zijn allebei helemaal verliefd geworden op de Stokke sleepi serie, met een heel schattig wiegje dat is om te bouwen tot een ledikantje en later tot een peuterbed... Wel heel duur, maar we zijn er allebei helemaal weg van... En dat is echt een unieke gebeurtenis, met onze uiteenlopende smaken op inrichtingsgebied!!

Nu nog even uitzoeken waar we dit het goedkoopste kunnen kopen... Verschillende winkels hebben leuke aanbiedingen, dat je er een gratis box bij mag uitkiezen of 15% korting krijgt op het hele assortiment... Dus we zullen zien wat het uiteindelijk wordt...

13 opmerkingen:

  1. Ik vind het er erg leuk uitzien. Heb het even moeten opzoeken want kende het niet.
    Alleen vraag ik me af of het praktisch is een rond bed is lastig te plaatsen in een kamer. Als wieg gaat het nog wel maar als junior word het al lastiger want je kunt het niet in een hoek zetten. Of je moet grote kamers hebben.
    Daarbij vind ik de matrassen erg duur en natuurlijk de bijpassende hoeslakens ook. Uit consuminderoogpunt niet erg praktisch.
    Ook vraag ik me af of een groter kind er nog wel in wil liggen. Ik vind de junior versie erg kinderachtig uitzien en bij navraag bij onze jongste zou hij er niet in willen liggen want dat ziet eruit als een bed voor babies. Misschien komt het ook omdat ik drie jongens heb en die kijken er toch anders tegen aan.
    Zoals ik al zei in eerste instantie begrijp ik dat jullie er verliefd op werden want ik vind het ook erg leuk uitzien. Alleen na drie jongens gekregen te hebben kijk ik toch anders tegen meubels aan ze moeten voornamelijk praktisch en stevig genoeg zijn. Houd er rekening mee dat je ook meerdere hoeslakens moet hebben vooral als je kind ziek is en dan loopt het toch aardig in de papieren met die prijzen.
    Maar als jullie het dan eindelijk eens zijn en dat is uniek dan heeft het natuurlijk wel iets.
    Moeder van drie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hmm, da's wel een heel goede, dat het voor een jongen misschien wat kinderachtig is... Sowieso wachten we de 20-weken-grens nog even af voor we het écht gaan kopen. Tegen die tijd weten we dan ook of het een jongetje of een meisje wordt... Het is in elk geval wel iets in overweging te nemen! Bedankt!!

      (Overigens heb ik wel uitgezocht van de hoeslakens... Met wat vouwwerk kun je er ook gewone hoeslakens omheen doen :) )

      Verwijderen
  2. Ziet er leuk uit, maar pas op dat je je niet te veel door de zwangerschapshormonen laat meeslepen en wat anderen vinden. Je kan je geld immers maar 1x uitgeven. Ik zelf heb me bij bepaalde dingen daar wel door laten meeslepen, vandaar...

    Dat het bed tot peuter mee kan is natuurlijk handig, maar als er een wens is voor een 2e zal je dan ook weer een wiegje e/of ledikant moeten aanschaffen.

    Wij zelf het wiegje en ledikantje 2e hands aangeschaft, samen voor 60 euro, als ik me goed herinner. Alleen een nieuwe kledingkast en een ladekast die we gebruiken voor de commode, want die kunnen veel langer meegaan.

    In het boek wat ik laatst las van Julia kan: Natuurlijk en gezond (op)voeden staat ook een stuk over de babykamer. 2e hands meubels zijn "gezonder" omdat de giftige stoffen er al uit zijn. Misschien ook iets om te overwegen.

    Ik zou zeggen denk er nog eens rustig over na en als je het echt wil, gewoon doen! Succes met je keuze!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik kon het ook niet, en heb het ook moeten opzoeken. Ziet er super leuk uit. Als het ook voor peuters is zal het echt wel sterk genoeg zijn, ook voor jongens. Maar wat Sjouke zegt is ook iets om over te denken, als er een tweede komt als de oudste nog een peuter is, moet je of een nieuwe wieg, of alvast een ander bed voor de oudste aanschaffen. Al is dat voor later zorg, toch al iets om in je achterhoofd te houden.

    Maar als jullie het allebei graag willen, zou ik er voor gaan. Misschien kan je op MP wel een tweedehands vinden.

    Succes met kiezen, spannend en leuk tegelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind het een mooi wiegje, van Stokke. En wat je zegt: het is grote gebeurtenis (ik heb het dan maar niet over eenmalig, wie weet komt er nog een broertje of een zusje!) en je moet dan ook dingen kopen die je erg leuk vind.

    Weet je wat ook een idee is: een bedje van Ikea kopen. Daar de zijkant afhalen en dan tegen je eigen bed aanmonteren. Zo heb je een co-sleeper! Dat vinden veel kindjes ook heel fijn!

    En waar je ook goed op kunt bezuinigen: de kinderwagen. ! mooie draagdoek en je gebruikt de kinderwagen nooit meer! Maar je ging toch ook naar de beurs Ouders Natuurlijk? Dan kom je ook op veel ideeën!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik vind het er ook heel erg mooi uitzien, maar zou het toch niet zelf kopen. Idd niet handing als er nog een tweede (of nog meer) komt. Kinderachtig voor wat grotere kinderen en mijn kinderen hebben behoorlijk hun tanden in hun ledikant gezet, ik zou daar geen jaren tegenaan willen kijken. Ik heb trouwens nog wel steeds 2 tripptrapps in gebruik voor onze tweeling van 8. Die kinderstoelen vind ik echt super.
    Inge.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik heb ook voor onze tweede weer een Stokke bed gekocht en geniet er nog elke dag van. De meeste bezwaren van bovenstaande schrijvers zijn te weerleggen (die van de prijs niet :-)) Je kunt er gewone hoeslakens omheen doen en het bed is niet rond, maar ovaal waardoor je echt niet veel meer ruimte kwijt bent. Groot voordeel vind ik ook de wieltjes onder het bed.

    Eventueel kun je de set zonder wiegje aanschaffen. Maar ik zou dat voor die geloof ik 200 euro nooit doen. Alle keren dat ik heb genoten van het wiegje (met de kleine erin natuurlijk :-) zijn onbetaalbaar.

    Zuinig zijn is voor mij geen doel op zich, maar een middel om de dingen waar ik echt van geniet mogelijk te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Vergeet niet te onderhandelen over de prijs. 2 tot 5 procent van de totaalsom is snel verdient. Prachtig uurloon. Succes Marry

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ook wij waren helemaal weg van Stokke. We hebben de commode en het wiegje/ledikantje gebruikt. Daarnaast ook de Stokke kinderstoelen...en die gebruiken de kinderen nog (inmiddels 6 jaar en 8 jaar).
    Vooral ook de commode die goed in hoogte verstelbaar is en zo lekker hoog gezet kan worden als je wat langer bent. Ook het wiegje/ledikantje is super en zoals iemand hierboven al heeft aangegeven, de wieltjes zijn erg praktisch. Ja, de ronde lakens zijn duur, maar als je creatief bent kom je een heel eind (zelf lakens rond maken of laten doen of gewoon met veel vouwwerk). Het nadeel van de Stokke is dat het erg duur is. Tja, wat is wijsheid....Volg je hart zou ik zeggen. Veel succes met de zwangerschap!
    groetjes, Loes

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Is het niet toevallig op marktplaats ook te koop?

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Haha. Het is altijd mooi om te zien dat mensen die kinderen krijgen ineens andere waarden en normen krijgen. No offense hoor. Maar voor wie koop je nu al deze mooie en vooral dure spullen. Volgens mij voor de buitenwereld. Toen wij vorig jaar een babietje kregen hebben we een hoop tweedehands gekocht en gewoon een ikeakastje als commode gebruikt. 2 de hands buggy.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. These are truly fantastic ideas in regarding blogging.
    You have touched some good points here. Any way keep up wrinting.


    my webpage; vakantiewoning frankrijk huren

    BeantwoordenVerwijderen
  12. May I simply say what a comfort to uncover somebody
    that actually understands what they're discussing on the web. You certainly realize how to bring a problem to light and make it important. More and more people need to look at this and understand this side of your story. I was surprised you are not more popular because you certainly have the gift.

    Review my homepage: homepage **

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)