maandag 22 juli 2013

Het kriebelt weer! (Aflos-drang)

Ik weet niet hoe het komt, maar elke maand rond deze tijd krijg ik weer last van 'aflos-drang'. Dan wil ik gewoon persé een extra aflossing doen op de hypotheek. Gewoon weer even dat bedrag een klein stukje naar beneden zien gaan.

Eerst lukt het me nog wel om het te negeren, maar als ik dan bij andere bloggers lees dat zij wél weer een aflossing hebben gedaan of aangevraagd, dan ben ik bijna niet meer tegen te houden.

Maar het kan echt niet deze maand! We hebben veel te veel uitgegeven, helaas. Verjaardagscadeautje hier, etentje daar... Het geld vloog er met bakken uit! We mogen al blij zijn als we deze maand niet (figuurlijk!!) in de rode cijfers eindigen....

Desondanks zou het wel heeeel erg leuk zijn als het zou kunnen! Maargoed, over een weekje is het begin augustus en doen we sowieso al een gewone aflossing. Dus laten we daar dan maar even op wachten...

Hebben jullie ook wel eens last van aflos-drang?

4 opmerkingen:

  1. Ik heb geen hypotheek of schulden, maar ik krijg rond deze tijd van de maand spaardrang. Dan wil ik zo veel mogelijk sparen om mijn spaarsaldo zien te groeien.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee. Die drang heb ik niet. Ik heb een ander soort drangs :-).

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Soms wel het verlangen, maar ik weet dat het nu niet verstandig is! Dus dan gaat het wel weer over.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik kijk ook al weer uit naar begin augustus. Dan gaan wij weer een aflossing doen. Helaas zitten we al bijna aan ons max voor dit jaar, dus dat wordt afzien binnenkort als we niet meer kunnen aflossen!

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...