donderdag 11 juli 2013

keukenrol: nodig of niet?

Een paar dagen geleden was mijn zusje op bezoek, die zich heel erg verbaasde over het feit dat wij geen keukenrol hebben. Zelf sta ik daar natuurlijk nooit bij stil, maar inderdaad: wij hebben niet zo'n keukenrol-apparaat hangen. Daardoor maken we ook weinig gebruik van dingen als huishoudfolie en aluminiumfolie, die normaal gesproken ook in zo'n apparaat opgehangen kunnen worden....

In plaats van keukenrol gebruik ik huishouddoekjes, theedoeken en als het nodig is een washandje. Voor die ene keer dat ik mijn bril moet schoonmaken (want daar wilde mijn zusje het voor gebruiken), gebruik ik een puntje van mijn t-shirt of een stukje WC-papier. Dat werkt net zo goed :)

Aluminiumfolie heb ik ook zelden nodig. Als ik iets wil inpakken heb ik een hoop van die tupperware-achtige bakjes waar ik het in kwijt kan.

Op die manier zorg ik ervoor dat onze afvalberg een beetje binnen de perken blijft. Zo zijn er nog wel meer dingen waar Sander en ik bijna niet meer bij stilstaan, maar die best wel 'groen'  zijn... Alleen omdat het zo gewoon is geworden voor ons sta je er niet meer bij stil en heb je ook niet het idee dat het een blog waard is... Echt nieuwe of vernieuwende groene dingen gebeuren in het begin veel vaker dan tegenwoordig, natuurlijk...

Gebruiken jullie veel keukenrol? En zo ja: waarvoor??

13 opmerkingen:

 1. Ik heb ook geen keukenrol meer. Nu ligt er een wc-rol in het keukenkastje. Dat gebuik ik eigenlijk alleen om mijn bril schoon te maken en de kots van de katten op te ruimen en dat dan gelijk in de vuilnisbak te kunnen kiepen. Maar gelukkig spugen ze eigenlijk niets.

  Aluminium folie gebruik ik voor ovengerechten, maar niets om dingen in te pakken of zo. Daarvoor heb ik bakjes van de hema.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor mijn bril heb ik doekjes van een oude hydrofielluier gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben zo ongeveer keukenrol verslaafd. Vooral het aanrecht maak ik ermee schoon (vriend legt vaak zonder iets er onder te doen vlees te ontdooien op het aanrecht of in de koelkast, dat maak ik liever niet schoon met een keukendoekje). Maar ook messen veeg ik er vaak snel even mee schoon zodat bijvoorbeeld de boter niet in chocopasta zit en andersom. Bij de A.ldi was dat ook niet zo duur, maar nu er 'premium' op de verpakking staat is het wel duur...
  Toen ik hier net kwam wonen had ik ook geen keukenrol en miste het niet echt. Maar...vriend heeft de gewoonte zijn neus te snuiten in keukenrol. Na hem op twee echt heel vieze gewoonten te hebben betrapt (oké, ik vermeld ze toch: neus in hand snuiten en afsmeren aan de bank of de keukenhanddoek hiervoor gebruiken...ieuuuw) heb ik keukenrol aangeschaft. Mijn verwoede pogingen hem wegwerpzakdoekje te laten gebruiken (door vééél pakjes in huis te hebben slingeren) hebben nog geen effect gehad.
  Het keukendoekje heb ik afgeschaft omdat ik die vaak meer dan dagelijks in de was kon doen. Om een of andere reden is vriend van huis uit gewend daar regelmatig ook even de vloer mee schoon te vegen. Laat ik dat nou net niet zo hygiënisch vinden...
  Als ik het nog eens terug lees hebben vriend en ik nog heel wat uit te vechten op het punt wat wel en niet kan wat hygiëne betreft.

  Groetjes Lily

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik gebruik veel keukenrol, vele malen hygiënischer dan vaatdoekjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik gebruik geen keukenrol ,maar vaatdoekjes en in geval van katten ongelukjes , gebruik ik toiletpapier en dan de goedkoopste , gerecyclede soort.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik gebruik ook doekjes en als een kat eens kotst wc papier. Voel erewijn voor om dat in m'n wasmachine te hebben ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik gebruik zeer zelden keukenpapier : de paar keer per jaar dat we frietjes eten, leg ik wel een velletje of twee keukenpapier in mijn vergiet om het vet van de frietjes te absorberen. Aangezien dat hoogstens 4 keer op een jaar is, heb ik zelfs geen houder voor keukenpapier hangen in de keuken want die hangt er toch maar te bestoffen. Aluminiumfolie gebruik ik nooit. Plastiekfolie (type gladpack) gebruik ik enkel om vlees in te pakken om in de diepvries te steken. Voedingswaren die ik in d emicorgolfoven of in d efrigo steek, doe ik in stenen potjes waarbij ik glazen deksels heb. Vroeger gebruikte ik merkelijk meer plastiekfolie maar sinds het principe 'de vervuiler betaalt' gehanteerd wordt en we moeten betalen voor het ophalen van ons restafval, ben ik bewust minder plastiekfolie gaan gebruiken. Vroeger dekte ik voedingswaren die ik in de koelkast zette, vaak af met plastiekfolie die na gebruik in de vuilbak vloog. Sinds we moeten betalen voor huisvuilophaling doe ik dat niet meer en dat maakt een groot verschil uit in mijn verbruik van plastiekfolie en ik verklein de afvalberg.
  Ik gebruik elke dag een verse schotelvod (gemaakt uit oude afgedankte flanellen lakens)om tafel en gootsteen mee proper te maken.Mijn schotelvodden was ik gewoon mee met de kookwas die ik eens per maand doe om de wasmachine binnenin proper te houden liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb een rol toiletpapier staan ipv keukenrol. Het wordt vooral gebruikt bij lenzen in doen of bril schoonmaken. En om mijn bril schoon te maken gebruik ik het papier vaker dan één keer. Als ze voor dit doel niet meer te gebruiken zijn dan gebruik ik ze op het aanrecht.

  Alufolie gebruik ik heel soms bij het bakken om op het baksel te leggen als het nog niet gaar is, maar wel bruin genoeg. De alufolie hergebruik ik ook.

  Groetjes, VeggieMo

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik gebruik ook wel eens oude krant, om even na te poetsen van raam, gootsteen.en een rol wc papier die ik apart houd voor in de keuken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb al jaren geen keukenrol meer. Vooral uit vrekkigheid eigenlijk. Soms gebruik ik een wc-rol als alternatief.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik gebruik keukenrol om de friet uit te laten lekken en verder niet. Het ligt hier dan ook achter in een keukenkastje, en ik moet altijd even grabbelen als ik het nodig heb. Voor m'n bril gebruik ik van die doekjes die je bij je bril krijgt. Af en toe uitwassen en ze zijn weer schoon. Ook veel beter voor je glazen, ze krassen minder snel.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ik heb keukenrol en gebruik het als ik vettig eten eet, ipv papieren servetten (wat ik nooit in huis heb). Ik beperk het gebruik, maar ik dacht dat keukenrol bij gft mocht, wat mij doet vermoeden dat het ding niet zo afschuwelijk milieuvervuilend is. Ik zie het ook niet zitten om mijn bezoek wc papier aan te bieden om hun handen aan te vegen :-/ en elke keer stoffen doekjes gebruiken doet de wasmand al snel vollopen, ook niet echt voordelig

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...