vrijdag 4 oktober 2013

Goedkoop geslaagd!

Alle dingetjes die op het lijstje stonden van vorige week zijn inmiddels aangeschaft. De Maxi Cosi wordt maandag bezorgd door een vriendin van ons, die hem voor ons gaat ophalen, maar de rest is dus in huis.

Gelukkig was alles goedkoper dan verwacht:

- Fitnessball was geen €20, maar slechts €6,95
- Jas hadden we €100 voor begroot, maar werd uiteindelijk €59,95 (mede dankzij een kortingsbon die ik had bewaard.... Ik begin het te leren ;) )
- BH heb ik uiteindelijk niet gekocht, op aanraden van het gras van de buren. In plaats daarvan kocht ik een tussenstukje waarmee ik de omvang van mijn BH wat kan vergroten... Hopelijk kan hij die laatste maand dan nog even mee. Kosten: €6,95
- De maxi cosi is dus €25 (tweeehands)

We hadden €185 begroot en het werd uiteindelijk 'slechts' €98,85.... Maargoed, er kwamen ook weer wat dingen bij die ik níet op de lijst had gezet:
- Adresstickers voor de geboortekaartjes €7,95
- Postzegels voor de geboortekaartjes €30
- We moeten nog 2 kruiken kopen €30

Zelfs met dat erbij komen we nog uit onder het oorspronkelijke bedrag dat ik had begroot. Heel fijn! :)

15 opmerkingen:

 1. 1 kruik of warme pitten zak is vast ook voldoende. Ik heb altijd maar 1 kruik gebruikt bij baby dochters, nu hebben zij elk een pittenzak.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi ik zou geen nieuwe kruiken kopen maar ze lenen, je gebruikt ze met name de eerste week veel maar alsje kindje zichzelf op temperatuur kan houden bijna niet meer, dit geldmet name voor a terme goed volgroeide baby's van ongeveer 7 pond veel suc6

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn oudste dochter is in oktober geboren en ik heb die winter de kruiken heel veel gebruikt. Dus als je leent probeer dan of het langer kan. Kind in een koud bedje leggen = prompt klaarwakker hoor ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben net met veel moeite mijn twee kruiken kwijt geraakt... Kijk ook hier tweedehands, en haal desnoods alleen nieuwe doppen! (die verkocht ik er trouwens bij, nooit gebruikt...)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zou ook eens rondkijken en vragen of je kruiken mag lenen. Die gebruik je met name in de kraamweek. Daarna kun je een pittenzak gebruiken om het bedje eventueel voor te verwarmen. Volgens mij mag je niet een pittenzak gebruiken, vanwege veiligheid ofzo. Ik weet het niet meer precies.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Met onze twee hartjewinterbabies heb ik er altijd maar een gebruikt, en heel kort ook nog. Heb je een schapenvachtje? Dat is ideaal, worden ze niet gelijk wakker als je ze in bed legt, en je hoeft ze niet zo met kruiken te hannesen. Bij schapenvacht.nl heb je ze voor babietjes; ecologisch gelooid ofzo en uitwasbaar.
  Volgens mij is een kruik echt zo'n artikel dat iedereen wel heel heeft liggen voorhetgevaldat, zou ze niet nieuw kopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. IK zou ook geen nieuwe kruiken kopen. Ik kocht er 1 nieuw voor 15 euro en 1 tweedehands voor 70 cent. Uiteindelijk heb ik ze allebei niet gebruikt. Ik zou ook adviseren om ze te lenen of tweedehands aan te schaffen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als je wilt, heb ik nog wel een paar kruiken voor je. Het zijn wel vintage kruiken want ik heb ze als baby al gebruikt maar ze werken nog prima. Ik heb ze de eerste weken ook voor mijn dochtertje gebruikt. Dus mocht je interesse hebben dan kun je mij mailen op geldofjeleven@gmail.com.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hier ook maar 1 kruik, destijds bij meid nieuw gekocht, maar kan me niet voorstellen dat ze zo duur waren.
  Ga je zelf voeden? Dan is een voedingsbeha handig! Ik kocht ze bij meid bij v.en.d rond de twintig euro voor een grote cup meen ik. Nu heb ik er drie gekregen van een vriendin, tweedehands dus, maar perfecte pasvorm, van merk a.nita, mocht e er wat aan hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik zou goed uitkijken met 2e hands kruiken dat ze niet lek zijn of kunnen gaan lekken.. IK dacht niet dat mijn 2 kruikjes zo duur waren. Ik had speciale kleine kruikjes met dikke kruikenzakken eromheen, stevig dichtgebonden. Mij werd door de kraamverzorgster op het hart gebonden om het kruikje altijd met de dop naar beneden in het wiegje/kinderwagen te leggen ivm eventuele lekkages. Pittenzak is alleen goed om mee voor te verwarmen,niet om bij de baby te laten liggen. Google maar even voor de evt.gevaren hiervan. Beknibbel hier niet te veel op. Kruiken zijn niet extreem duur en moeten goed en veilig zijn, zeker voor een kleine baby.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Als je tweedehands hemakruiken neemt kun je losse doppen kopen. Dus van lekken geen last. Kruikzakken mogen bij onze kraamzorg niet, die worden in katoenen luiers geknoopt. Weet niet if dat overal andersis.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hier een kruik maar tweedagen gebruikt en adressen geschreven is ook goedkoper en hier kost een maxicosi kost slecht 5 euro bij kringloop de vrij recente.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Kruik hier wel aangeschaft en 1 is nog van vroeger geweest. Dus ik heb nu twee kruiken, maar alleen bij dochter de eerste paar dagen gebruikt en bij zoonlief met hittegolf helemaal niet. Maar je hoeft ze niet alleen maar te gebruiken bij baby's. Als ik ziek ben vind ik het ook heerlijk om een kruik bij mij in bed te hebben, dus ik bewaar ze gewoon. En hier mochten we gewoon kruikzakken gebruiken. Maar een oude "tennis"sok kan ook.
  En mijn maxi-cosi kreeg ik bij de kinderwagen, die nieuw gekocht was en al 5 jaar vrij intensief gebruikt bij 2 kindjes. En jongste is nu 1 dus gaat nog wel 2 jaar mee.
  En de adressen heb ik ook gewoon met de hand geschreven.
  groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heb vier kruiken liggen en in de kraamweek iet gebuirkt. Was mijn oude kruiken eerst kwijt, maar bij de rommelmarkt kosten ze geen drol, wel opletten of het leertje goed is en of de fles nog vol is. Kruike moet je nl altijd vol wegleggen, dit om uitdroging van het leertje te voorkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Als je toch nieuwe wil kopen bij babydump heb je er 2 voor 17,95

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...