maandag 19 mei 2014

Family Fun Day 20: badje

Gisteren hebben we voor het eerst het badje opgezet voor Tobias, bij mijn zus en zwager in de tuin. Het was echt geweldig!

Tobias gaat nooit lang in bad, omdat hij last heeft van eczeem. Het badderen schijnt het te verergeren, dus is het altijd een kwestie van 'even snel door het water halen'. Gisteren was wat dat betreft dus een unieke situatie: hij heeft 10 minuten in zijn buiten-badje gespeeld. En hij vond het echt ontzettend leuk! :)

En wat betreft het eczeem: dat is gisteren niet erger geworden door het badderen! Zou het dan toch alleen een kwestie van koemelk-allergie zijn?!






Kosten: €0. En tot nu toe wat mij betreft de leukste Family Fun Day!

10 opmerkingen:

  1. het klinkt stom, maar water droogt de huid uit.. wat je er tegen kan doen is dus idd niet te vaak/lang in bad.. maar evt ook smeren met een vette creme/babyolie(of baby bodylotion of wat dan ook) om te voorkomen dat de huid uit gaat drogen. van 1x in een badje zal de exceem idd niet gelijk erger worden, maar van te vaak weer wel (en dan kan je het oplossen met extra smeren..) ook exceem van allergie kan erger worden door uitdrogen. exceem onstaat niet door te veel badderen, maar je verergert t ermee zegmaar.. lastig om uit te leggen ;)

    wel super dat hij er zo van genoten heeft!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuke foto's.... Hoe oud is jullie zoontje nu al ? 't Ziet er een flink ventje uit.... liesbet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hij is nu 6,5 maand.... :) Ik hoor van meer mensen dat ie al een heel kereltje wordt, maar in mijn ogen is het nog steeds een klein hummeltje haha ;)

      Verwijderen
  4. Als je heel vaak in bad gaat droogt de huid inderdaad verder uit wat eczeem verergert. Wat vaak gebeurt als mensen baby's in bad doen ( binnen) is dat er ook zeep en dergelijk gebruikt wordt die het nog verder uitdroogt. Zo'n lekker badje een keer buiten, daar doe je waarschijnlijk geen zeep in, dus dat valt vast mee. Lekker genieten dan hè? Zo samen.
    Ik heb de eerste jaren de kinderen ook niet veel in bad gedaan. Gewassen met Marseille zeep met arganolie en een theelepel zuiveringszout in het water waarmee ze gewassen werden. Ze zijn er inmiddels overheen ( 4 en 6).

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jeetje, wat is het al een hele kerel! Heerlijk manneke!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ziet er fijn uit! Kinderen kunnen altijd zo genieten van water!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een leuke foto's. Heerlijk dat jullie zo genoten hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik neem aan dat dit buitenbadje ook wat kouder was dan het badje dat hij binnen krijgt? Bij mij scheelt de temperatuur ook al een stuk! Als ik de douche niet te koud heb staan kan mijn eczeem ook niet zo "zacht"weken! :) En idd niet teveel zeep...

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)