woensdag 8 oktober 2014

Eliminatie - provocatie test

Morgen mogen we weer naar de kinderdiëtiste. Het is namelijk tijd voor Tobias' tweede eliminatie - provocatie test vanwege zijn eczeem. We moeten dan langzaam aan de Nutramigen weer gaan vervangen voor gewone flesvoeding en kijken of Tobias' huid daar nog op reageert. Zo ja, dan krijgen we nog een half jaar Nutramigen vergoed. Zo nee, dan is hij dus van de allergie af en mag vanaf dat moment gewone flesvoeding krijgen.

Ergens is het natuurlijk goed dat het weer wordt getest, want die aangepaste dieetvoeding is duur en bovendien als het niet nodig is, dan is het gewoon niet nodig. Gelukkig hoeven we het niet zelf te betalen, want je betaalt voor één blik Nutramigen gewoon het driedubbele als voor een pak melkpoeder van de Albert Heijn! (Al zou ik het ergens wel fair vinden als je wel íets meebetaald, maar dat is een ander verhaal!!)

Maar aan de andere kant kijk ik er erg tegenop. Want als hij nog wél allergisch is betekent het dat hij weer eczeem zal krijgen en we zijn juist zo blij dat hij er vanaf is! Ondanks dat het nu al 4 maanden is sinds de laatste keer dat hij er last van had gaat er geen dag voorbij dat ik eraan denk. Elke keer als ik zijn wangetjes kus ben ik nog steeds verbaasd hoe zacht en fris ze aanvoelen, want in het begin waren ze ruw en voelde het heel warm omdat het ook gewoon ontstoken was.

Als ik de foto's ook zie van het begin word ik ook elke keer weer verdrietig. Al een week nadat ik met de borstvoeding was gestopt zie je zijn huidje slechter worden en toen heb ik dus al aan de bel getrokken, maar ik werd gewoon niet serieus genomen! :( Maargoed, ik ben blij dat het uiteindelijk wel goed is gekomen...


Dit was vlak na de eerste prvocatie-test. Je zag binnen een half uur alweer een rode plek opkomen op zijn wang :(


Dit was ergens redelijk in het begin en eerlijk gezegd kan ik wel janken als ik deze foto zie. Gek genoeg op het moment dat hij zo'n eczeem had zág ik het wel, maar tegelijk ook weer niet. Mensen waren soms echt in shock als ze zagen hoe droog en schilferig zijn huid was. Ik snap dat eigenlijk nu pas... Het is inderdaad ook een heel naar gezicht. En dan kan je jezelf helemaal kapotsmeren met vaseline, cetomacrogol en weet ik veel wat we allemaal voor zalfjes hebben gekregen, maar als de boosdoener van binnenuit komt dan schiet dat natuurlijk niks op!!


Maargoed, ik hoop dat het nu gewoon goed gaat en dat hij van zijn allergie af blijkt te zijn. Dan kunnen we hem lekker mee laten eten van onze lasagne mét bechamelsaus en vieren we het direct met een puntje slagroomtaart op zijn verjaardag! :)

16 opmerkingen:

 1. Hopelijk blijkt hij er nu dan echt van af te zijn!
  Lijkt me echt naar als je kind daar zoveel last van heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aha, dat was het dus. Ik vroeg me al af waarom.
  Hopelijk gaat het goed, en anders bechamelsaus van sojamelk. Ons favoriete pannenkoekenhuis heeft het zelfs voor elkaar gekregen een melk, ei, nootjes en pinda vrije pannenkoek te maken!
  Daar werd het vriendje van mijn kind heel blij van, want nu viel het niet op, net als de rest gewoon een pannenkoek.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Soja gaat dus ook niet. Ik ben ook slecht in lezen zeg. Sorry.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Succes! Fijn om te weten waar je aan toe bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn zoons hebben allebei koemelkallergie gehad. De allergie is overgegaan. Een tijd lang hebben ze koemelk verdragen tot ze in de puberteit kwamen. Toen werd het bij allebei een intolerantie voor lactose. Oudste heeft er meer last van dan de jongste.
  Het uit zich bij de oudste in misselijkheid, bij de jongste in acné.
  Het gebeurt heel vaak dat een koemelkallergie overgaat in een intolerantie.
  Dat is lastig, maar niet echt een groot probleem vind ik. Maar hier hebben we dan ook een dieet dat nog heel wat ingewikkelder ligt.
  Ik hoop dat het goed gaat en dat je zoontje nergens meer last van heeft. Mocht het nu wel het geval zijn, dan kan ik je veganistische kookboeken aanraden. Daar staan vaak heel goede recepten in om romige en lekkere dingen te maken van andere zaken dan van dierlijke melk en sojamelk. Je kunt nl ook melk maken van bv rijst, haver, noten, kokos....

  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik hoop dat Tobias er overheen is gegroeid. Onze zoon zag er ook heel erg uit, zo zielig is dat maar gelukkig over heen gegroeid. En wat het in de puberteit gaat doen zien we dan wel, maar voor mij even in het hoofd houden wat Yelena Yeli zegt.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Spannend!
  Heel veel succes!
  Hopelijk blijft het weg..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. O spannend.zoon heeft ook aan de nutramigen gezeten.
  Gelukkig had hij na de tweede test geen reactie en zijn we weer "normale" voeding gaan introduceren.
  Hier ging het meteen goed.
  Zoon had eczeem en allergische reactie met galbulten

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Succes! Wij moeten wachten tot begin december. En dan meteen met halfvolle melk proberen. Bij dochter ging dat goed. Ik hoop voor Tobias dat hij erover heen is gegroeid. Nogmaals succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hopelijk is het over.
  Maar zo niet, is het natuurlijk ook niet anders. Nog even en er is geen fles meer nodig. Dan kan hij lekker ontzettend veel eten,zonder lactose en dergelijke. (Kabouter kan er slecht tegen. Plakje kaas eten is geen boter om in te bakken. Niet zo erg, maar is wel opletten )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het gaat wellicht beter als je belegen of oude kaas neemt. Daar zit geen lactose in.
   En in Franse roomboter zit geen lactose. Ik heb er nooit naar gezocht, maar misschien is het in Nederland te koop.

   Verwijderen
 11. Hier ook twee zoontjes met melk allergie. Voor ons inmiddels heel normaal alles melk vrij te maken. Zelf heb ik lactose allergie en weet hoe ziek je er van word. En denk er dus ook super om. Toch verbaasd het me heel erg waar we allemaal melk in terug vinden. Allerlei kruidenmixen, vleeswaren, kip en ga zo maar door. Het is en blijft altijd erg opletten in de supermarkt veel etiketten lezen, maar een kleine moeite tegenover de klachten.

  Ik hoop dat tobias er inmiddels overheen is gegroeid! Zo niet zijn er vele alternatieven voor zijn verjaardagstaart!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Spannend! Ik hoop dat hij er overheen is gegroeid. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik hoop dat hij nergens meer last van heeft. En wat een heerlijk kereltje om te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Gelukkig heb ik nooit hoeven provoceren. Onze dochter van bijna 2 drinkt nog steeds nutrimegen.

  we kloppen het af maar de eczeem is momenteel zo goed als weg. we proberen haar nu af en toe iets te geven waar melk in zit en gelukkig gaat dit goed. Dus ik hoop dat ze er echt overheen groeit.

  Succes en sterkte morgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wij hebben hetzelfde meegemaakt met onze jongste. Op 1,5 maanden stond hij vol eczeem. Bleek ook lastose intolerantie te zijn. Eerst soja geprobeerd, waar hij ook allergisch voor was en dan idd aan de nutramigen. Het is dat ze zelf niet beter weten, maar ik vond dat verschikkelijk chemisch spul! Op aanraden van de kinderarts zijn wij dan ook overgestapt op flesvoeding op basis van geitenmelk, van nannycare. Daar waren wij super tevreden van. Kan je kopen in vele bio winkeltjes, is minder duur en een veel natuurlijker product. noah heeft dat tot zijn anderhalf gedronken en is dan overgeschakeld op verse geitenmelk. Dat drinkt hij nog steeds, want jammer genoeg is hij er niet uitgegroeid ( hij wordt 6 volgende maand)

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...