zaterdag 18 oktober 2014

En Daantje eet....

Vanmiddag rond 4 uur kwam ik terug van mijn dagje shoppen met een vriendin in Utrecht. We hadden eigenlijk als missie om sinterklaas-cadeautjes te gaan kopen, maar omdat de lootjes nog niet zijn getrokken is het daar niet echt van gekomen, dus dat was wel jammer.

Wel heb ik twee vestjes gekocht. Dat mocht wel weer eens, na al 5 jaar dezelfde vestjes te dragen. Ze zijn inmiddels zó vaak gewassen dat er weinig warmte meer in zit. Hopelijk gaan deze net zo lang mee als de vorige!

Verder heb ik ook alvast wat kleine cadeautjes gekocht voor Tobias voor sinterklaas. We vieren het twee keer: met mijn schoonouders én met mijn eigen ouders. Misschien pak ik het cadeautje wel gewoon twee keer in. Momenteel speelt hij toch het meeste met een schoenlepel en een WC-rol. Zijn echte speelgoed laat hij nog steeds heel vaak links liggen.

Sander had terwijl ik aan het shoppen was een heerlijke middag gehad samen met Tobias. Ze hadden een heel eind gefietst en waren bij een boerderij terecht gekomen waar biologische groentes worden verkocht. Sander heeft een witte kool gekocht en heeft beloofd dat we binnenkort nog wel eens terug zouden komen. Ik ben ook hartstikke benieuwd hoe en wat allemaal, dus dat gaan we zeker doen. Met de witte kool gaat Sander morgen een soepje koken.

Voor vandaag had Sander ook flink uitgepakt: hij had een lekkere rode bieten salade gemaakt en als hoofdgerecht een soufflee met prei en walnoten. Het was allemaal heerlijk! Ik ben wel blij hoor, dat Sander zo lekker kan koken! Vanmorgen kwam misschien een beetje mopperig over, maar ik weer echt wel dat ik het enorm met hem heb getroffen! Er zijn ook mannen die nog geen ei kunnen koken en Sander maakt soms de meest ingewikkelde gerechten!

Ondanks dat Sander flink wat boodschappen had gehaald was het hem toch gelukt om binnen het budget te blijven. Dus blijkbaar klopte mijn aanname dat zijn lastige gerechten altijd duur zullen zijn niet. Misschien moet ik dat een beetje gaan loslaten ;)

Koken jullie partners wel eens? En wat is het meest lastige wat ze kunnen koken??


11 opmerkingen:

  1. Klinkt lekker. Ja hier kookt man ook regelmatig. Hij heeft vroeger gewerkt als kok maar is nu al jaren manager IT beheer. Hij kan hele lekkere bietensalade maken met tzatziki en gerookte kipfilet. Ook ben ik dol op Sloppy Joe (een gekruide zelfgemaakte hamburger in verse tomatensaus). Door de week is hij te laat thuis maar in het weekend kookt hij regelmatig. Of hij snijdt alles heel snel voor me.
    Nikki

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat vind ik ook altijd fijn als Sander alles snel voor me snijdt! Ik ben daar zelf niet zo'n ster in...

      Verwijderen
  2. Elk weekend wordt er gekookt. Heek fijn vind ik. Morgen staan er mini loempias op het menu volgens mij.
    Vrijwel elk weekend staat er iets ingewikkelds en nieuws op tafel. Tot op heden nog nooit vies. Zelf hou ik enorm van juicy lucy (hamburger met de kaas erin ) en zuurkool. Maar zuurkool lust hier verder niemand.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. man kan niet veel koken (is ook lastig, hij vleeseter, en ik lust nauwelijks vlees maar graag groente, dat eet hij weer liever niet.. :) ) maar hij maakt wel eens lasagne, of simpele dingen als pasta enz. en de pannekoeken bakt hij altijd (of bijna altijd, ik gisteravond, voor het kinderfeestje van dochter vandaag. man was niet thuis nl :p) maar meestal bereid ik smiddags voor en kook ik savonds.

    wel heerlijk zeg, zo'n dagje voor jezelf!!! van genoten?!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wij zijn beide geen keukenprinsessen helaas, toch kookt mijn vriend ook wel regelmatig. Eigenlijk komen we vaak niet verder dan een salade, een lekkere pasta of écht nederlands. Achja, wie weet komt dat koken nog wel eens ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mijn man kookt ook graag. Zelf doet hij ook de boodschappen daarvoor. Alleen kijkt hij minder naar de uitgaven maar goed, je kan niet alles hebben.
    Ik kook bijna alleen maar agv. Daar ben ik niet zoveel voor kwijt.
    Lekker een dagje voor jezelf, altijd fijn om dan even andere zorgen te hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oe...klinkt goed wat Sander gemaakt had! Komt het recept van de soufflé nog op je blog te staan? Lijkt me echt 'n lekker gerecht.

    Mijn man kookt ook wel ja, ooit heeft hij toen we eters kregen, de hele dag in de keuken gestaan om een Indische rijsttafel te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zal het aan hem vragen :) Het komt wel uit een kookboek, dus ik weet niet of er copyright opzit...

      Verwijderen
  7. Oké, nou ik wacht af dan want inderdaad met copyright moet je oppassen. Alleen als hij het iets anders gemaakt heeft mag het volgens mij dan wel maar dat weet ik ook niet zeker hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mooi dat het zo lekker was en ook nog binnen het budget viel! Je kunt vaak ook heel veel doen met kruiden, en dan heb ik het niet over (vaak toch weer dure) pakjes, maar gewoon de 'ouderwetse' potjes, waar je 100 jaar mee vooruit kunt. En ook fijn dat je met winkelen geslaagd bent!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dat klinkt goed wat Sander heeft klaargemaakt. Het enigste wat manlief hier klaarmaakt is een gebakken ui of een diepvries hamburger. Daar kan dus weinig aan mis gaan. En voor de rest ben ik altijd de sjaak. Vind ik koken leuk maar de mannen in ons huis lusten bijna niks dus het wordt steeds minder leuk om het eten klaar te maken. Zeker doordeweeks als je het druk hebt gehad met werk en huishouden.
    groetjes
    Janneke

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)