dinsdag 14 oktober 2014

Verwarming aan

Sinds afgelopen zaterdag staat bij ons de verwarming weer aan. Wij hebben stadsverwarming en dat werkt iets anders dan bij verwarming op basis van gas. We hebben geen eigen installatie, maar we krijgen de warmte via leidingen aangeleverd en er wordt dan gemeten hoe warm het water is als het bij ons binnenkomt en hoe warm het er weer uitkomt, en op basis daarvan berekenen ze de prijs.

Stadsverwarming heeft alleen één nadeel: het blijft gewoon doorlopen als de verwarming niet aanstaat. We hebben geen ketel die uitslaat, dus het warme water blijft gewoon onder de grond doorlopen richting de radiator, kan daar niet in, en loopt vervolgens weer terug naar buiten. Maar omdat het tijdens die tocht al wat is afgekoeld, betaal je dan dus wel een klein bedrag daarvoor. Daarom draaien wij de hoofdkraan van de stadsverwarming in de zomer altijd weer dicht.

Maar sinds zaterdag staat de hoofdkraan dus weer open. We vonden het namelijk te koud in Tobias' kamer. Niet voor de hele dag, maar als hij in bad gaat en dus nat op het aankleedkussen ligt wil ik de verwarming wel even aan kunnen zetten. Dat we dan een klein beetje in de loop van de dag verbruiken, dat is dan niet anders...

Hebben jullie de verwarming alweer aan gehad?

15 opmerkingen:

 1. Helaas wel al. Ik kan zelf slecht tegen stooklucht. Krijg er hoofdpijn van. Maar de kids hoeven natuurlijk geen kou te lijden, dus aan zodra het onder de 18 graden wordt binnen.
  Over de kindermaten, daar kun je niks van op aan. Zeker niet meer bij tweedehands. Ik heb altijd een doos naast de commode staan voor wat niet meer past. En voor de volgende maat een tweedehands voorraad zodat ik meteen wat aan te pakken heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik doe nu 's avonds de houtkachel weer aan. Echt geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De verwarming niet, maar de pelletkachel wel! Het koelt hier in huis snel af en is vaak buiten nog warmer dan binnen, dus dan is het soms wel even lekker om die kachel een paar uurtjes aan te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier nog geen verwarming aan gehad (ook stadswarmte, maar geen mogelijkheid om een hoofdkraan o.i.d af te sluiten, dus ook geen keuzemogelijkheid) Het is hier nog lekker en zodra de zon schijnt, gaat ook de deur weer even open, dan is het te warm. Ik hoop het nog even uit te kunnen stellen. Wel al een dekentje beneden, voor op de bank 's avonds.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb afgelopen weekend tijdens kamperen wel bij kampvuurtje gezeten...en thuis doe ik een trui aan. Ik heb een hele mooie dikke wollen handgebreide trui gekocht dus ik vind alles een reden om die aan te mogen. Om de twee dagen een paar uur buiten hangen, om op te frissen, zo hoef ik hem niet te vaak te wassen.

  Groet,greet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. 's Avonds wil het bij ons al snel afkoelen en dan gaat even de houtkachel aan. 4 Blokjes hout zijn nu nog voldoende om de benedenverdieping aangenaam warm te krijgen.
  Heerlijke warmte is dat :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Na het badje droogde wij onze kleintjes tot een jaar met een fohn,,, z worden ze niet koud,,, en als ze heel klein zijn.,, lijkt het geluid op wat ze in de baar moeder horen, bloed suisen. Dus worden er heerlijk rustig van, hier bij voor ons had het bij komend voordeel, geen gewrijf aan al jeukende eczeem huidjes ivm koemelk Allergie.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. In aug. hebben we hem 2 of 3 keer aan gehad en net vanmorgen had ik hem even aangezet omdat mijn zus kwam theeleuten. En die heeft het snel koud. (het is hier nu overdag 18 graden binnen dus even op 19,5 gezet)Nadat ze weg was heb ik de cv weer uitgedaan.
  Maar vanavond zal ie nog wel even aangaan denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bij ons is de cv al een paar keer aangesprongen 's ochtends. Het is ook behoorlijk snel vochtig in ons huis (ondanks goed ventileren) dus dan is het ook wel fijn om de boel weer even droog te stoken, al is het maar voor een uurtje.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hier nog niet, het is nog te doen s'middags is het 18 graden in huis. heb geen kleine kinderen meer anders had hij wel aangestaan inderdaad. probeer tot de zuidlaarderdag te wachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het is hier nog 21 graden, dus de verwarming staat nog uit.
  Boven is het met de ramen dicht ook nog 20 graden, dus acceptabel voor blote kindjes ;). Als ie onder de 20 komt, ga ik m wel aanzetten denk ik, zeker voor de kindjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. hier nog niet, al vind ik het wel koud in huis, maar de thermostaat zegt smorgens 20 en overdag 21/ 21,5 zonder cv aan.. dus ik heb maar een vest gepakt..:p kids hebben t niet koud met hun gewone shirt met korte of lange mouwen, dus dan maar zo :p maar zal niet lang meer duren (al gaan de temperaturen nog even omhoog volgens mij ?) want voor kleintjes wil ik het niet te koud hebben op de vloer. 2 kruipers in deopvang en de rest speelt ook veel op de grond natuurlijk (duplo, blokken, toet toet, en vanalles)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Onze verwarming staat nog niet aan, wel heb ik heel even mijn elektrische kacheltje aangezet op mijn voeten (een minuutje of 10). Onze moederhaard moet eigenlijk eerst nog gecontroleerd worden..

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hier staat alles nog uit. Het is nog 18 graden in huis. Ook toen dochterlief nog veel kleiner was hadden wij het niet warmer dan 18 graden in huis. Kinderen hebben het al snel erg warm zodra ze een beetje actief zijn. Ook nu nog trek ik een trui aan staat zij in haar hemd. Ik heb mijn herfstdekbed, zij ligt in haar ondergoed onder een zomerdekbed zich de blubber te zweten.
  Aankleden deden wij op een kistje in de badkamer, daar was het toch nog warm. En anders gewoon even snel, ze warmen snel genoeg weer op.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...