woensdag 29 oktober 2014

Wintertijd: tijd voor verandering - deel 2

Niet alleen ik heb een hoop verandert, ook Tobias heeft sinds de wintertijd is begonnen zijn ritme en eetpatroon opeens enorm omgegooid. En dat was dus heel erg verwarrend, want in plaats van een uur eerder, zoals je zou verwachten met de wintertijd, doet Tobias nu dus alles opeens een uur later! (Dus in totaal 2 uur later, eigenlijk!)

Zijn andere verandering is dat hij de afgelopen dagen opeens van twee korte slaapjes naar één lang slaapje is gegaan. Rond 11 uur stort hij opeens in en slaapt dan tot een uurtje of 1. Terwijl hij voorheen twee korte slaapjes deed. Je hoort mij niet klagen hoor, maar het is wel opeens een omslag, zeg!

Dan ook nog het fruit eten. Gisteren schreef ik nog als reactie op een blogje van Linda dat Tobias niks moet hebben van stukjes fruit en dat we het daarom maar voor hem pureren... Eet ie gisteravond opeens een halve peer uit het vuistje op! Meneer heeft dus blijkbaar zijn mening over stukjes fruit herzien; misschien omdat hij nu een kies heeft en het kauwen dus iets makkelijker gaat??

En als laatste liet hij gisteren ook nog eens opeens zijn derde fles vallen. Bij het consultatiebureau wilden ze eigenlijk al een maand geleden dat we naar twee flessen zouden gaan, maar tot nu toe was Tobias daar nog niet aan toe en ik ga mee in zijn ritme. Gelukkig heeft hij hem nu dus zelf laten staan gisteren, hopelijk blijft dat nu zo :)


(Het valt me trouwens op dat Tobias op veel foto's blote voeten heeft. Even voor de duidelijkheid: we doen hem zo'n 20 keer per dag zijn sokjes opnieuw aan, maar hij trekt ze elke keer weer uit. Maar het is dus niet zo dat ie de hele dag op blote voetjes loopt hoor!!)

17 opmerkingen:

 1. Hoi, je lijkt je altijd nogal druk te maken om wat anderen vinden. Volgens mij kun je je een stuk beter voelen als je probeert wat meer bij jezelf te blijven. Al loopt Tobias de hele dag op blote voeten, maakt dat uit? Zolang hij zich er wel bij voelt hoef jij je toch tegenover niemand te verdedigen?
  Als ik zo je boog lees ben je een prima moeder die hartstikke goed haar kind volgt, dus geen noodzaak om je te verantwoorden volgens mij.
  Groetjes anne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Anne,

   Ja, participeren op wat mensen mogelijk kunnen zeggen of denken is inmiddels een beetje tweede natuur geworden. Als ik een blogje schrijf dan ben ik tegenwoordig heel erg bezig om te bedenken wat anderen misschien voor commentaar kunnen geven en daar van tevoren al op te reageren.

   Verwijderen
  2. Ik denk dat het veiliger is dat hij op blote voetjes rondloopt of op zijn kousen want met blote voeten ehb je 'meer grip' op de ondergrond. Met enkel kousen aan glijd je veel makkelijker uit tenzij je van die kousjes koopt met antislipnoppen onderaan.liesbet

   Verwijderen
 2. Blote voetjes zijn fijn om te aarden, mijn kindjes trekken nog steeds hun sokken uit ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik vind het zelf ook heerlijk om op blote voeten te lopen, maar onze plavuizen zijn momenteel zoooo koud!! :o

   Verwijderen
 3. Als het echt te koud wordt voor blote voetjes,kan je hem een majo aantrekken.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. blote voeten is niets mis mee ;) doen de kleintjes hier ook vaak. ze krijgen er niets van hoor :p en grappig he hoe kinderen zelf hun ritme bepalen zolang je nog niet aan school enz vastzit. zoontje zou ook t liefst elke dag rond half 1 naar bed gaan of eerder. (kan m ook om 11u al neerleggen als dat ons uitkomt :p) maar helaas moet hij op maandag en donderdag tot 13.20 wachten omdat dochter dan eerst weer naar school gebracht moet worden ;) de andere dagen gaat hij om half 1 :D ideaal

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Niks mis met blote voeten. Om te leren lopen is op blote voetjes het beste (dan voelen ze de grond goed en glijden niet uit). En idd wat Anne al zegt: je hoeft je daar echt niet voor te verantwoorden, het is toch warm genoeg binnen? Heerlijk dat je Tobias z'n ritme zo kan volgen, gewoon doen wat je gevoel je ingeeft!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geeft toch niks blote voeten. Hier deed ik ze na het slapen aan en als ze zelf uitdeden deed ik ze ook niet weer aan, ik blijf niet bezig. Als ze het koud hebben geven ze het wel aan. En ja ook op die leeftijd. En voor het leren lopen is blote voeten ook heel erg goed. Ik heb zomerkindjes en die hebben het lopen geleerd op blote voeten. Ik heb voor hun pas schoenen gekocht toen ze ook echt goed konden lopen en met mij even een klein blokje om konden buiten.
  En Tobias geeft het zelf wel aan, he. Hij wil de fles niet meer en laat hem dus wel staan als hij geen zin meer heeft en binnenkort wil hij misschien weer extra eten omdat hij dan in een groeispurt zit. Gewoon zijn ritme volgen want uit je blogs te lezen doe je het al hartstikke goed. Maar ja, die onzekerheid zo vervelend. Heb ik zelf ook veel last van.
  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een veranderingen dan hè. Wordt hij ineens een stukken 'groter'. Leuke foto alweer van Tobias. Hoe vond je man de haren?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij vond het hardstikke leuk! En hij zag het gelijk, dus het vooroordeel dat mannen het niet zien als je naar de kapper gaat, gaat voor Sander niet op :D

   Verwijderen
 8. Wat een prachtig mannetje is het! Ik loop juist het liefst op sokken, veel te koud op blote voetjes, haha. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het is wat met die sokken. Heb er hier eentje die vanaf dag 1 per see altijd sokken aan wil. Zelfs in de tropen. Hij is al een paar keer in paniek wakker geworden, toen was er een sok uit gegaan. Grappig die voorkeuren van de kleintjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha, da's dan weer het andere uiterste ;)

   Verwijderen
 10. misschien probeert ie te zeggen dat ie liever geen sokken aanheeft ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Volgens mij ben je een lieve zorgzame moeder. Maak je maar niet te druk over wat anderen vinden, er is altijd wel iemand die commentaar heeft of het niet met je eens is. Lekker van je af laten glijden, je doet het prima, met of zonder blote voeten. ;)


  Wordt ondertussen best benieuwd waar je woont want ik ben ook Rotterdammer. Hoef je niet te zeggen hoor, is gewoon grappig dat ik een blogger lees uit eigen stad. :)

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...