woensdag 12 november 2014

Badderen: genieten :)

Het viel wat duurder uit dan we hadden gepland, maar ik heb eigenlijk nog geen dag spijt gehad van het plaatsen van onze badkamer. Ik ben echt elke dag blij als ik de badkamer inloop en het is daarnaast ook allemaal een stuk makkelijker en praktischer geworden.

Het fijnste aan de nieuwe badkamer vind ik dat ik nu kan douchen terwijl Tobias in bad speelt. Ik laat dan een dun laagje water in het bad lopen en zet de emmer met speeltjes klaar. Vervolgens zet ik eerst Tobias in bad en daarna spring ik zelf onder de douche, terwijl Tobias zich vermaakt in zijn "waterbox". Het leukste vindt hij het om de hele emmer met speeltjes in één keer leeg te kieperen in bad en alles eens uitgebreid te bekijken.

Een heel verschil met het gehaast toen we onze oude badkamer nog hadden. Dat geëtter met een klein babybadje ben ik eigenlijk alweer helemaal vergeten. Of het gestresst douchen... Dan stond ik net met mijn haren ingezeept en hoorde Tobias alweer huilen. Niet echt een ontspannende ervaring, dus ;) Al was het wel beter voor het waterverbruik...

6 opmerkingen:

 1. kan ik me voorstellen, heerlijk!! wij hebben toen we hier kwamen wonen ook zo snel mogelijken bad geplaatst. genieten zeg! zeker nu er kinderen zijn idd! 1 of 2 kids in bad, zelf erbij en even douchen op t einde, zo handig!! :D en gezellig voor dekids

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat vond ik het handige van de box, kind zat veilig en als het dan huilde hat het echt even pech. Douchen duurt ook hooguit 10 minuten (ja ook met lang haar), dan moest ze gewoon even wachten, ook niets mis mee. Ook nu ben ik meestal niet zo snel met reageren, laat ze lekker zelf een oplossing bedenken of bedenken dat even naar me toe lopen en rustig vragen ook een oplossing is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. vind het gevaarlijke aan douchen terwijl kind in de box zit, dat als er wel iets is, je het niet ziet en t kind niet hoort :S dat zal ik dus niet doen.. (geen oordeel, enkel mijn eigen gevoel dat ik het niet zou doen).. nu met school en opvangkids toch geen tijd om overdag te douchen, heel enkele x even snel smorgens, maar t liefst savonds met eigen kids samen of als man thuis is. soms op een vrije dag als dochter op school is en zoontje slaapt en dan nog met babyfoon mee voor als er echt iets is.. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar als er iets in de box kan gebeuren is dat dus geen veilige omgeving. Een kind in de box met 1 of 2 speeltjes is mijns inziens een veilige omgeving. Natuurlijk staat er niets binnen handbereik en staat ie ook zo laag dat een kind er niet uit kan klimmen.

   Verwijderen
  2. ze kunnen altijd vallen of schrikken en we hebben katten ;) ik laat een kind geen 10 min in de box, dat ik ze niet kan horen.. vind het zielig als een kind echt in paniek is omdat je er niet bent, en onnodig, genoeg andere momenten om te douchen zonder dat er wat kan gebeuren of in paniek kan raken.. maar ja zoals ik al zei, zelfs als zoontje slaapt (en dochter er dan niet is oid) dan neem ik de babyfoon mee.. ;) kan dan iig horen dat er niets aan de hand is (of wel )

   maar nogmaals, dat is persoonlijk :) geen oordeel. heb ook gewoon andere ervaringen door dochter, die t niet snapt als je niet reageert bijv. en dan in paniek raakt oid. is mogelijk hoogevoelig of anders iets van pdd nos oid. dus ze reageert ook heel anders dan bijv mn zoontje, die gewoon heel anders is dan haar. en ook bij opvangkindjes zie ik heel verschillende reacties als je bijv even naar de wc gaat oid. dus elk kind zal anders reageren. elke moeder weet hoe haar kind is en dus wat wel of niet kan :)

   Verwijderen
 4. ooh heerlijk ik wil ook graag een bad

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...