vrijdag 14 november 2014

Doel: meer sporten

Gisterochtend ben ik weer naar de sportschool geweest. In mijn eentje, want mijn zusje voelde zich niet lekker. Ondanks dat ik mezelf voor háár op een 2-keer-per-week-sporten-regime heb gezet, ben ik toch maar mooi in mijn eentje gegaan. Ik wil graag wat meer regelmaat hebben in het sporten en dat krijg ik niet als ik nu alweer sportmomenten ga laten schieten.

Op een apart tabblad in mijn blog hou ik bij hoe vaak ik heb gesport sinds ik een abonnement bij Fit For Free ben aangegaan. Mijn doel was om uiteindelijk gemiddeld op 1,5 keer sporten per week uit te komen. Op dit moment zit ik op 2,5 keer sporten per maand, oftewel gemiddeld nog niet eens één keer per week! Gelukkig is er wel snel winst te behalen door vanaf nu 2 keer per week te gaan sporten. Bovendien schijnt sporten ook goed te helpen tegen PMS-klachten; je lichaam maakt tijdens het sporten endorfines aan en die geven hetzelfde blijmaak-hormoon als chocolade, alleen dan zonder de bijbehorende suikerpieken en -dalen. En ik moet eerlijk zeggen dat ik me gisteren ook best wel lekker voelde na het sporten! ... Tot ik 's avonds opeens gigantische spierpijn kreeg. Zal vast komen door het gewichtheffen! Maar qua humeur zat het allemaal wel goed :)

Na de bevalling heb ik hulp gehad van een psycholoog, omdat ik een beetje vastliep. Omdat ik bij de huisarts kwam met klachten voor somberheid stuurde ze me wéér terug naar de psycholoog. Echt zó frustrerend, aangezien ik zelf al wist dat het "gewoon" PMS was, aangezien ik de rest van de maand gewoon mezelf ben. Gelukkig dacht de psycholoog er hetzelfde over en hij heeft ook aangeraden om tijdens de week voor ik ongesteld word zelfs elke dag te gaan sporten. Ik weet niet of het haalbaar is om elke dag naar de sportschool te gaan, maar het zou mijn gemiddelde wél mooi omhoog krikken ;)

7 opmerkingen:

 1. Goed dat je toch bent gegaan ook al ging je zus niet! Het handigst is als de sportschool simpelweg een gewoonte wordt, net als tandenpoetsen. Dan heb je namelijk minder wilskracht nodig om te gaan.

  En de week voor je ongesteld moet worden zou je natuurlijk ook kunnen gaan hardlopen, of wandelen. Dat is misschien makkelijker te combineren met Tobias.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sporten is zooooo fijn. Ik hoop dat je er tijd voor vindt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ga niet naar een fitnessclub maar sport veel doordat ik elke dag boodschappen per fiets doe. Gemiddeld fiets ik per dag toch wel 15 km. Bijkomend doe ik elke dag een wandeling van 5 km en om extra beweging te hebben, loop ik bewust een paar keren per dag de trap op en af zonder dat ik eigenlijk boven moet zijn. Trappenlopen verbrandt veel calorieën, zet 'andere' spieren aan het werk of wandelen en als je thuis bent, kan je het op elk moment eens doen.liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sinds ik de pil gebruik heb ik niet veel klachten meer. Maar voor mij was het daarvoor ook de zwaarste periode van de maand. De week van te voren zat ik niet echt lekker in mijn vel (hoewel anderen het niet aan mij merkte, maar ik frustreerde mezelf door gewoon niet veel uit mijn handen te krijgen) en daarna in de week zelf krampen, vooral de eerste dagen. De balletjuf die ik toen had kwam met het advies om elke dag (liefste de hele maand, maar in elk geval in die twee weken) buikspieroefeningen te doen en dat in de week van te voren nog een beetje op te schroeven. Het vraagt wel inspanning en discipline maar voor mij werkte het wel. Samen met andere oefeningen (om de soepelheid te vergroten) deed ik dat dagelijks. Koste misschien 10 minuten per dag, maar ik voelde mij er wel beter door. De buikspieroefeningen doe ik nog regelmatig, de andere oefeningen zijn een beetje op de achtergrond geraakt omdat ik niet meer wekelijks in de balletles mijn neus op de (stijve) feiten wordt gedrukt...

  Groetjes Lily

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beter dat de pil goed bij jou werkt tegen PMS! Ik kreeg van de pil juist een constant licht-depri gevoel. Nu voel ik me meestal beter, soms even slecht als met de pil en een paar dagen slechter dan toen ik aan de pil was. Vind het dus eng om er weer aan te beginnen, al zou de huisarts dat wel willen...

   Verwijderen
 5. Wat goed dat je ook gewoon alleen bent gegaan! Ik ga de laatste maanden ook regelmatig naar de sportschool en voel me er heerlijk bij. Ik ben niet dol op sporten, maar erna ben ik altijd blij dat ik het gedaan heb. Bovendien vind ik het ook prettig om in vorm te blijven, dan voel ik me ook beter. Ik heb nog niet echt gekeken naar wanneer het sporten het meest helpt en of het dus ook helpt bij PMS-klachten, maar dat geloof ik meteen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi heel erg goed dat je bent gaan sporten.
  Zelf sport ik ook nog niet zo lang maar ik gebruik melatonine. Het zorgt er goed voor dat ik kan doorgaan.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...