donderdag 13 november 2014

Patat bakken in de Airfryer

Omdat jullie allemaal zo ontzettend benieuwd waren hoe de patat uit de Airfryer smaakt kon ik het niet over mijn hart verkrijgen om jullie nog langer in spanning te laten. Oftewel: we hebben vanavond maar patat gegeten. Heel vervelend, maarja, voor de lezers hier heb ik het wel over ;) Kuch kuch ;)

Ons testpanel bestond uit mijn moeder, vader, Sander en ik. We hebben 2 porties patat gebakken en daarnaast ook hamburgers. Uiteraard allemaal in de Airfryer gebakken. En dit zijn onze conclusies:


 • Het is nog even zoeken hoe lang de patat er precies in moet. De eerste lading hebben we 24 minuten gebakken en dat was net iets te lang / leverde enorm krokante patatjes op die Sander heel erg lekker vond. De tweede lading hebben we 18 minuten gebakken en dat was eigenlijk te kort. Ergens hier tussenin zullen we dus uiteindelijk uitkomen. Dit zijn even beginnersproblemen, maar ligt niet aan het apparaat. Hier houden we de baktijden van diverse producten in de Airfryer bij.
 • De hamburgers uit de Airfryer waren echt superlekker!
 • Het lawaai van de Airfryer begint op een gegeven moment wel wat op mijn zenuwen te werken en zorgt ervoor dat ik me afsluit voor al het geluid om me heen, wat best lastig is als iemand met je wil praten :(
 • De patat smaakt beter dan wanneer je het frituurt (vonden wij!) en je voelt je na afloop ook niet zo opgeblazen zoals wanneer je teveel gefrituurde patat eet. Tegelijk is dit wel een misleider; je eet snel meer patat dan wanneer het uit het vet komt!
 • Ook hapjes smaken lekkerder. Als je ze uit de Airfryer eet besef je pas dat die hapjes normaal heel erg naar vet smaken en ook erg vet zijn! 
 • Wij willen in elk geval niet meer terug naar de snackbar ;) 
Kortom: wat ons betreft een aanrader! Mocht iemand hem willen kopen maar nog twijfelen: kom maar een keertje patatjes hier eten! Ik weet vrij zeker dat je daarna direct overtuigd bent van de Airfryer!

20 opmerkingen:

 1. Naar de snackbar lopen is toch wel een stuk sneller en met minder lawaai, en geen ruimte verslindend apparaat in mijn keuken. Nee deze laat ik toch maar aan ons voorbij gaan. voor 130 euro kunnen wij dik een jaar naar de snackbar. Dus het duurt bijna 2 jaar voor het goedkoper wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij bevalt mij prima. Inderdaad wat lawaai, maar dat lossen we op door hem in de bijkeuken te zetten. .verder uitermate tevreden! K

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn zus heeft ook zo'n toestel en is er niet echt tevreden over omdat het, naar haar zeggen, nogal lang duurt om voldoende frietjes klaar te maken voor het ganse gezin (6 personen) liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, hij is inderdaad wel te klein als je hem voor meer dan 4 mensen wilt gebruiken. Voor ons met zijn drietjes is het een ideaal formaat. Je hebt trouwens ook een XL versie, die is speciaal voor als je met meer mensen tegelijk patat wilt eten.

   Verwijderen
 4. Wij zetten hem altijd buiten of in de garage.het bevalt ons prima. Echt een goede uitvinding zonder vet of olie bakken. Veel plezier ermee. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nee wij gaan hem echt niet kopen. Niet dat ie niet goed zou zijn hoor maar hier staat al zoveel aan apparaten. We hebben ooit dat andere geval gehad...hoe heette die ook alweer....ben ik ff vergeten maar was ook om vetarm te bakken. Niet helemáál zonder vet dus maar wel heel weinig. Beviel ons toen voor geen meter en hebben we weggegeven aan iemand die er wél blij mee is.

  In ieder geval fijn dat jullie er blij mee zijn, veel plezier ervan hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn zusje heeft hem ook eens mogen lenen maar was er ook niet tevreden over. Het duurde allemaal veel te lang en maakte veel lawaai.
  Het lijkt mij ook veel te lang duren voor een "snelle hap".
  Maar jullie heel veel plezier ermee.
  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt :) Ik vind het zelf alsnog wél een snelle hap, want ik hoef er vrij weinig voor te doen. Ding aanzetten, 5 minuten later patat erin en daarna hoef ik niks meer te doen. Maar idd minder geschikt als je even snel wilt eten nadat je uit je werk komt, bijvoorbeeld.

   Verwijderen
 7. De enkele keer dat ik patat maak(een a twee keer per jaar) doe ik dat in de oven. Ben erg blij dat er nu ook kroketten voor de oven zijn, helaas nog niet geprobeerd.
  Misschien kan je de frietpan in de schuur zetten om minder last te hebben van het lawaai?

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hihi kijk maar uit voor je het weet komt heel blogland patatjes bij jou eten! Fijn dat het bevalt. Ik maak patat in de oven, gaat ook goed. En twee keer per jaar halen we omdat het dan handig is en er snel iets op tafel moet staan. Vind ik niet zo erg verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij hebben een friteuse en eten een keer per week friet. Het is op zaterdag opbljfavond ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Naar dit apparaat hebik ook zitten kijken, maar ben er nog niet uit of we hem aanschaffen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. 24 min voor hoeveel porties dan ben je wel lang bezig voor 6 personen lijkt mij

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor 750 gram patat. Maar er is dus ook een grotere versie speciaal voor mensen die meer tegelijk willen bakken :)

   Verwijderen
 12. Oeh dit klinkt heel erg positief zeg, tof om te weten! Nadeel met al die apparaten vind ik altijd dat ik gewoon niet weet waar ik het laten moet in mijn mini keukentje! Maar fijn lijkt hij me wel :D

  Liefs en een fijn weekend! Rosie!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ga het eens in mijn achterhoofd houden! Eigenlijk eet ik het liefst gewoon zo min mogelijk van dit soort dingen en voor mezelf ga ik toch niet naar de snackbar, tenzij ik al in de stad ben, maar voor die keren dat ik toch wil snacken, klinkt dit in ieder geval gezonder dan frituren.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. vandaag geprobeerd patat 23 min wel lekker kroket en frikandel iets te hoog gebakken maar het is de eerste keer ,het is wel lekker geen vette vingers

  BeantwoordenVerwijderen
 15. geprobeerd wel lekker voor de eerste keer patat 23min kroket frikandel kan iets beter maar wel lekker

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mijn bitterballen worden niet Bruin en lopen leeg. Oplossing???

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bruin worden ze inderdaad niet, maar wel lekker knapperig. Waarschijnlijk laat je ze er net te lang inzitten, dan ontploffen ze :(

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...