maandag 19 januari 2015

Ik ben in aardappel-staking!!

<overdrijvingsfactor10> Na een week lang elke dag behalve zaterdag aardappels te hebben gegeten ben ik het zat: ik ga in staking! Deze week wil ik écht even geen aardappel meer zien. We hebben bijna 20 kilo aardappels opgegeten in 2,5 week tijd. Ik vind het wel eventjes gescheten ;) De enige aardappels die ik deze week eet zijn patatjes op vrijdag... </overdrijvingsfactor10>

Dus dit eten we komende week:

Zaterdag: risotto met champignons, ricotta, parmezaanse kaas en rucola
Zondag: stamppot boerenkool met worst (hier stond eerst alleen boerenkool, zo noemen wij dat hier thuis en dan weet iedereen dat het om stamppot gaat, maar blijkbaar is dat niet overal zo ;) )
Maandag: ovenschotel met rijst en prei
Dinsdag: wraps met bonen en sla
Woensdag: pizza (zelfmaak)
Donderdag: lasagne
Vrijdag: patat-dag

10 opmerkingen:

 1. Wow, 20 kilo in 2,5 week met z'n drieën? Dat zijn echt veel aardappels!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, knap he? ;) Maar ik ben ook niet zo goed in aardappels schillen, dus er zal vast ook wel flink wat met de schillen mee weggegooid zijn hoor!! :o

   Verwijderen
 2. En die boerenkool met worst dan? Die is toch veel lekkerder als stamppot? (*Zoekt nu dekking tegen rondvliegende aardappels*) ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, dat zal wel Rotterdams zijn, ik noem stamppot boerenkool altijd gewoon "boerenkool" maar daar zaten dus idd wél aardappels door (en dan vind ik het ook superlekker, door een stamppot!)

   Verwijderen
  2. haha, ik wilde dit ook al schrijven. ;-)

   Verwijderen
 3. Ik zat net te kijken naar die boerenkool ;-) Maar kan me voorstellen dat je er verder even genoeg van hebt, 20 kilo in 2,5e week is veel! Ik eet zelf bijna geen aardappels meer, die vallen me altijd heel zwaar en zo lekker vind ik ze nu ook weer niet.

  BeantwoordenVerwijderen

 4. Als ik jullie verbruik verreken naar dagverbruik (20 kg op ongeveer 17 dagen) komt dat neer op 1.176 kg ongeschilde aardappel per dag voor 2 volwassenen en één peutertje...... Jullie verbruik aan aardappelen ligt dan toch wel enorm hoog tenzij je heel veel verlies bij het schillen hebt aan de aardappelen (blauwe plekken) of tenzij je heel vaak gepureerde aardappelen of frieten klaarmaakt want dan ligt het verbruik per persoon zowiezo veel hoger......
  Mijn man eet per dag ongeveer 130 g gekookte aardappelen, ik kom toe met 75 g. Wij eten misschien weinig aardappelen maar eten vrij veel groenten : gemiddeld 250 g per persoon.
  liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. in stamppot zitten toch aardappelen? haha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Els,

   Klopt inderdaad ;) Ik maak mijn weekmenu altijd op maandag, en schrijf dan wat we eten tot en met donderdag of vrijdag. Dit is omdat mijn man in het weekend altijd kookt, dus dan weet ik nog niet wat hij klaar gaat maken. En dat schrijf ik die week daarna er dan weer bij.... Dus die stamppot was al gegeten op het moment dat ik het blogje tikte ;)

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...