dinsdag 27 januari 2015

Uitslag van de allergie-test

Toen Tobias vorige week last had van netelroos is er bloed bij hem afgenomen om te testen op allergie/gevoeligheid. Hier kwamen toch wel aardig wat punten uit naar voren die ik nog niet wist:

 • Kippeneiwit 
 • Milde gevoeligheid voor cashewnoten
 • Milde gevoeligheid voor sesamzaadjes
 • Milde gevoeligheid voor honden
 • Iets heftigere gevoeligheid voor huisstofmijt
Die laatste twee verbazen me echt enorm. Tobias is namelijk bijna elke dag wel in de omgeving van een hond en ons huis is nou niet bepaald stofvrij (ook geen stofnest, maar het is af en toe "gezellig stoffig") Je zou toch verwachten dat hij daar dan ook op reageert, maar dat is dan weer niet zo. 

Ik snap er eerlijk gezegd niks van! Mocht iemand niet-horrorachtige informatie voor mij hebben, dan hoor ik dat graag :) Maar hou de horrorverhalen maar even voor je ;) 

9 opmerkingen:

 1. Ach, je kunt het maar weten. Zo kun je Thomas veel beter in de gaten houden en weet je waar je op moet/kunt letten.
  En nee, horrorverhalen heb ik weeeeeer niet voor je...☺ Of toch... Misschien moet je binnenkort vaker afstoffen.... #ieeeeeeeee #horror #teerg ☺☺☺

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ook een allergie voor honden. Mijn broer had een zwarte labrador, waar ik behoorlijk op reageerde. Nu heeft hij een blonde labrador. Haar vacht is heel zacht en ik reageer zo goed als niet. Het kan dus gewoon aan de hond liggen.

  Let alleen op; een allergie kan verergeren naarmate Tobias ouder wordt:(( Het is dus goed om te weten waarop hij nu heeft gereageerd. Ik was ook AL 28 jaar oud voordat ik hooikoorts met een allergie voor honden, katten en huisstofmijt bleek te hebben. Vermijden doe ik het niet, ik let alleen op dat het niet te stoffig in huis wordt en ik lap wat vaker de ramen in het hooikoortsseizoen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb in het verleden ook mijn bloed laten testen op allergieën, en daar kwam ook o.a een milde allergie voor honden uit. Maar heb er nog nooit iets van gemerkt. Vond het ook bijzonder.. De punten waar ik heftig op scoorde klopten verder wel.. dus ja. Gewoon in de gaten houden denk ik..

  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Onze zoon had ook een lichte gevoeligheid voor honden. Geen hond of kat nemen was het advies. Dat hebben we ter harte genomen en dat is helemaal goed gekomen.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Op zich wel handig om te weten, maar ook ik weet er verder niets van.....in ieder geval succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Met name bij de milde gevoeligheden kan het wel eens zijn dat de test overdrijft en dat het allemaal wel meevalt.

  Ik zou ook mild overgevoelig zijn voor bijvoorbeeld katten (echt nooit iets van gemerkt) en de pollen van een boom die in maart bloeit (ook echt nooit iets van gemerkt). Mijn test op graspollen was echter knal-positief, en daar ben ik dus inderdaad ook echt allergisch voor (hooikoorts van ca. april tot juni, check).

  Ik zou zeggen: vraag eventueel nog om extra uitleg van degene die de test heeft laten doen bij Thomas; vraag wat je moet doen en moet laten voor hem. (Ik snap eigenlijk niet goed dat ze je niet meteen meer uitleg en duiding gegeven hebben...).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Iets waar hij nu nog geen last van heeft kan in de toekomst wel. Voorjullie fijn om dan te weten in welke hoek je zoeken moet. Zo heb ik een appel allergie, nooit last gehad kwam wel uit de test. Tot ik twee jaar terug in ene zovaak buikpijn had, vele maanden later legde ik pas het verband met de appel die ik bijna elke dag at. Nu ik daar bewust van ben laat ik de appels achter wegen en geen last meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik weet hier helemaal niets van, maar wel fijn dat je hier nu achter bent, lijkt me! Dan kun je er tenminste alert op zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wow wat een lijst maar ja als je het weet kun je er rekening mee houden

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...