vrijdag 20 februari 2015

Chocolade en reacties

Dag 3 van geen chocolade eten is ingegaan. Al sinds woensdagmiddag loop ik met hoofdpijn rond. Daarnaast ben ik erg moe, emotioneel en minder alert dan normaal gesproken. Erg vervelend, maar ik denk dat ik er toch even doorheen moet, of ik moet het opgeven maar dat vind ik eigenlijk ook niet zo'n goed idee.

En het is ook wel weer apart om te zien hoeveel chocolade ik eigenlijk naar binnen werk per dag. 2 boterhammen met hagelslag 's morgens, 3 's middags. Soms nog een reep chocolade voor bij de thee.... Echt beschamend veel chocolade. Maargoed, blijkbaar helpt dat me toch ook wel de dag door ofzo, want ik heb niet echt het gevoel dat ik goed functioneer op het moment. Als ik het zo opschrijf klinkt het net zo erg als afkicken van koffie....

Maar het zwaarste moment tot nu toe was toch wel vanmorgen. Waarom? Door een zeer aparte reactie van iemand die ongeveer dezelfde vraag stelde als Penniewijs, alleen dan op een nogal onvriendelijke toon. Ik was er eerlijk gezegd even flink van mijn stuk van en had de blog ook bijna weggehaald. (En heb redelijk fel gereageerd op Pennie, omdat die hetzelfde zei alleen dan in iets nettere bewoording... sorry, Pennie)

Gisteravond kreeg ik dus de vraag opeens nog erbij hoe wij mijn pensioen hebben geregeld en ik heb er wel 10 keer over na moeten denken of ik die vraag eigenlijk wel wilde beantwoorden. Ik heb mezelf namelijk ook zó vaak lopen verdedigen tegen mensen over de keuzes die wij maken, dat ik het een beetje zat ben geworden.

Het zal ook wel (deels) aan mijn karakter liggen. Ik wil altijd iedereen tevreden stellen. Ik wil altijd dat iedereen mij begrijpt en het met me eens is. Soms sla ik daar te ver in door en:

 1. Geef antwoord op een vraag waar ik eigenlijk helemaal geen antwoord op wil geven
 2. Ga in discussies waarvan ik weet dat ik ze toch nooit ga winnen
 3. Blijf mezelf verantwoorden, terwijl ik geen verantwoording schuldig ben
Dit zijn dingen waar ik echt heel graag aan wil werken de komende tijd. Gewoon wat meer mijn mannetje staan en accepteren dat ik niet iedereen tevreden kan stellen en dat ook niet iedereen me hoeft te begrijpen of het met me eens hoeft te zijn. En zo erg kan het niet zijn, want als iedereen mij echt zo'n dom, naïef wicht zou vinden zoals sommige reacties laten denken, dan zou ík in elk geval die blog niet meer lezen ;) 

16 opmerkingen:

 1. Je schrijft precies van die dingen op waarom ik liever zelf geen blog heb en liever reageer op andere blogs.
  Over die chocola. Is het een idee om de sterkste chocola te kopen die er is? Dan heb je maar een klein stukje nodig want daar ga je echt niet zo makkelijk van snoepen. Ik kan geen chocola eten omdat alle chocola een beetje besmet is met glutenen ik daar iek van word. Wat wel goed gaat is een soort chocolademelk van cacaopoeder, oerzoet en heet water. Ik voel mij hier echt beter bij en zie het niet als snoepen.
  Of extra megnesium nemen als supplemet of als olie?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga het eens proberen, dat magnesium. Want het is wel gek dat ik alleen behoefte heb aan chocolade en niet aan ander snoepgoed om het tekort aan suiker te compenseren...

   Verwijderen
  2. Magnesium olie is ook heel fijn bij kindjes met groeipijn :-)
   En in chocolade zit erg vaak veel suiker, dat is heftig afkicken. Ik heb nog wel soms een klein reepje suikervrije chocolade.

   Verwijderen
 2. Maar, maar, maar.......je hebt mensen natuurlijk wel de kans gegeven om je (onfatsoenlijke) vragen te stellen, en ik kan me dan zo voorstellen dat je je dan verplicht gaat voelen antwoord te geven. Tenminste.....dat zou ik ook zo voelen. Oh, en als het over thuisblijfmoeder-zijn gaat en inkomen en zo dan hebben heel veel mensen hun woordje wel klaar. Je kunt je eenvoudigweg nooit op alles voorbereiden, zo zie ik dat ook. Wat nou als er morgen een chemische trein ontspoort in onze stad.....ik heb geen gasmasker liggen. Of dat volgende week de euro strandt......oh jee, geen contant geld in huis! We leven steeds meer in een angst-maatschappij en daar weiger ik aan mee te doen. Het leven is nou eenmaal onvoorspelbaar, en voor alles is er uiteindelijk wel een oplossing. Misschien niet altijd de leukste, maar wie zegt dat het leven altijd leuk moet zijn. Dus leef lekker je eigen leven, en laat mensen soms maar gewoon in het ongewisse. Naief?? Welnee, gewoon gelukkig ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Daantje,

  Jij bent aan niemand iets verantwoordelijk hoor.
  Ik volg je blog sinds een paar weken en mij valt op dat je overal goed over nadenkt ook over de toekomst.
  Voor een jonge vrouw waarschijnlijk boven gemiddeld.

  En de keuze die je gemaakt hebt om fulltime moeder te zijn, die heb ik ook gemaakt. Jaaaren geleden en ik heb er nooit spijt van gehad.
  Wij hebben bewust gekozen voor 1 kind. En ook ik kreeg de naarste opmerkingen over me heen. Of ons kind mij tegen gevallen was omdat we geen tweede wilden. Wat als dit kind overleed en dan?
  Tot en met een kind is geen kind.
  En ook over het feit dat ik thuis bleef was veel onbegrip.
  Ook ik ging net als jij in de verdediging. Tot het tot mij doordrong dat ik niemand iets hoef uit te leggen hoe ik leef. Dat vraag ik van hun ook niet.
  Geniet jij maar lekker van je zoon en man.
  Jij komt er wel!!
  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben al meer dan 30 jaar thuisblijfmoeder, ondertussen zelfs al thuisblijfoma.... Mijn man en ik maakten destijds de keuze dat ik op het werk mijn ontslag zou indienen om voor de kinderen te zorgen. De kinderen zijn ondertussen al jaren het huis uit en ik ben nog steeds thuisblijfmoeder. We hebben niets tekort en mijn man heeft graag dat ik thuis ben als hij van zijn werk komt. Ik regel mijn huistaken, boodschappen, werk in en rond het huis zodanig dat eens hij thuis komt, ik ook 'vrij' ben en we zijn vrije tijd samen kunnen doorbrengen.
   Ik kreeg ooit de opmerking van iemand dat ik een 'parasiet' was die teerde op het inkomen van mijn man en dat ik 'te leeg en te lui' was om te gaan uit werken.....Ik ben niet de persoon die in verdediging gaat maar die opmerking was enorm kwetsend. Tja, ik denk eigenlijk dat die eerder voortkwam uit jaloezie of uit frustratie omdat de dame in kwestie met een heel hoge afbetaling zat en ze gewoon moest mee uit werken gaan om de hoge hypotheek te kunnen betalen.
   liesbet

   Verwijderen
  2. Dat zou best kunnen dat er een stuk jaloezie achter zit.
   Het is natuurlijk veel gemakkelijker om iemand omlaag te halen met een opmerking dan om toe te moeten geven dat je jaloers bent.

   En Jolanda heeft een punt.
   Iedereen wil zekerheid. Maar niets in het leven is zeker.
   Het leven is maar tot een bepaalde hoogte maakbaar.
   Wat je nu denkt te hebben kan er morgen niet meer zijn.   Verwijderen
  3. Ook ik heb al vaak reacties gehad (ongevraagd) op mijn thuisblijven. Terwijl zowel man als ik heel gelukkig zijn met deze situatie. Hij hoeft niets naast zijn werk te doen, omdat ik thuis de boel op rolletjes laat lopen. De kinderen zijn al lang zelfstandig, al woont er nog 1 thuis (niet zo lang meer waarschijnlijk). Maar er is nu wel tijd en ruimte voor het opvangen van kinderen die het minder goed treffen thuis. Dus ach, een ieder doet wat 'ie nodig vind of wat 'ie kan missen aan tijd/geld/energie. Leven en laten leven.

   Verwijderen
 4. wauw herkenbaar ;) ;ik wil ook altijd alles uitleggen en dat mensen me begrijpen ;) vooral als ik eens advies vraag (vooral via fb ofzo :p niet slim in principe :p ze kennen me nauwelijks :p) en dan idd op elk advies ga ik reageren waarom dat advies niet voro me werkt.. en dan vind ik t gek dat ze me negatief vinden.. terwijl ik gewoon wil uitleggen waarom ik hun idee of oplossing niets vind... ik kan me beter richten op de oplossingen of ideeen die ik wél goed vind :p (maar ik denk altijd at ik mensen een verklaring schuldig ben :p)

  wat betreft je chocola.. jeetje zeg.. ik kom alleen al 3 kg aan door te kijken naar de hoeveelheid... jaloers...! als ik dat ga eten kom ik serieus 1 a 2 kg per maand aan... ? jij niet ?: ik moet nu al op mn eten letten, eet niet superveel, probeer gezonde keuzes te maken en nog val ik geen gram af :( terwijl wel t laatste jaar 6 kg bij is gekomen.. geen idee waarom :( was zo happy dat ik op 62 kg zat na 2 bevallingen, en nu toch weer 68... :( (en dus ruim een maat groter.. bah) (ben maar 1.57.....)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat schelen we 35 cm ;) Dus dat zal vast wel meespelen :) Ik kom er gelukkig niet zo heel veel van aan... Vaak ben ik na zo'n reep chocolade ook misselijk en hoef dan weer een poosje niks te eten * bloos *

   Verwijderen
 5. Quote: Maar goed, blijkbaar helpt dat me toch ook wel de dag door of zo" . Dat is dan toch wel een beetje verslaafd zijn, en dat wil je toch niet de rest van je leven?

  Chocolademelk kan je inderdaad goed zelf maken, en chocoladevla trouwens ook van gewone ongezoete cacaopoeder.

  Misselijk zijn ergens van is ook geen pretje.

  En dit is als tips en positief bedoeld, je hoeft je niet te verdedigen h
  oor of antwoord te geven (--:

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is dik verslaafd zijn inderdaad! Ik schrik er eerlijk gezegd zelf ook nogal van, dat ik er blijkbaar zo afhankelijk van ben geworden. Nu dus cold turkey afkicken ;)

   Ik heb cacaopoeder in huis, maar ik weet niet of het ongezoet is eigenlijk. Volgens mij wel... Ik doe er in elk geval normaal gesproken altijd suiker bij...

   Verwijderen
  2. Is het Droste, van Houten of huismerk en er staat geen suiker bij de ingredienten dan is het wel goed. Nesquick oid moet niet dat is meer suiker en vulstoffen dan cacao.

   Verwijderen
 6. Waar miljoenen mensen in één land leven zou het toch ook heel knap zijn als we het allemaal met elkaar eens zouden zijn? Dat hoort bij bloggen. Mensen vinden altijd wel iets van je schrijfsels en hopelijk is het positief. Maar het zou toch saai zijn als iedereen het maar met je eens is? En inderdaad je hoeft je niet te verantwoorden. Het gaat om de keuzes die je maakt waar jij je fijn bij voelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De behoefte aan chocolade komt vaak voort uit een magnesiumtekort. Met elke dag wat pure chocolade zonder bewerkte suiker krijg je toch wat magnesium binnen. Google er maar eens op.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier een lezer die af en toe eens langs komt om je leuke blogjes te lezen. Ik reageer eigenlijk bijna nooit, maar vind het altijd wel leuk je verhalen te volgen.
  Wist je dat er in chocola ook cafeïne zit? Dus de vergelijking van afkicken van koffie klopt dan wel aardig :).

  Succes met je 'chocolade-challenge' en gefeliciteerd met de nieuwe baan van Sander!


  Marjon.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...