zondag 15 februari 2015

Consuminderclubje en vingerverven

Op een forum waar ik regelmatig rondhang ben ik met een groepje (jonge) moeders een consuminderclubje begonnen. Echt heel gezellig, er wordt aardig wat afgekakeld en ondertussen leer ik er ook ontzettend veel van. Zo wist ik bijvoorbeeld niet dat je zelf vingerverf kunt maken! Helaas kwam deze tip voor ons net iets te laat, want we hadden net al vingerverf gekocht, maar in de toekomst ga ik het zeker een keer zelf proberen te maken!! Verder is het echt een superleuke groep meiden waar ik echt lekker mijn ei bij kwijt kan en dat is gewoon heel fijn! :) Hopelijk blijft deze club lang bestaan :D

Maargoed, vandaag hebben we dus een eerste poging gedaan om met Tobias te vingerverven. Helaas vond hij er echt helemaal niks aan. Sterker nog: hij vond het verschrikkelijk!! Zijn gezicht spreekt weer eens boekdelen:Uiteindelijk hebben we samen wel een prachtig kunstwerk gemaakt:


Ik denk dat ik wel een beetje de conclusie mag trekken dat Tobias (nog) niet zo van creatieve dingetjes houdt. Het is echt een buitenkindje die het beste in zijn element is als we lekker met hem gaan wandelen en dat hij dan ook lekker zelf op ontdekkingstocht kan gaan in de natuur....

5 opmerkingen:

 1. Zo herkenbaar :-) Onze oudste wilde ook absoluut niet vingerverven. Dat vond hij zó vies. Volgende keer met een kwastje proberen. Grote kans dat hij het dan wél leuk vindt.
  Mijn oudste is nooit creatief geworden met knutselen, maar kan wel heel goed dichten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heerlijk, kinderen vinden het zo fijn om lekker te kliederen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. kwastje kan ook idd.. en evt in de kinderstoel ? maar dat is meer mijn ding.. dat ik meerdere kids vaak heb.. als ze zo vies zijn als tobias nu, kan ik ze niet in bad doen en zit dus alles onder verf, inclusief stoelen en banken enz :p (en behang, keukenkastjes etc :p) maar leuk zeg dat je t wel geprobeerd hebt! ( ach ieder zn ding toch ;) hier zijn ze gek op verven en lopen worden ze maar moe van :S terwijl ze wel uren kunnen spelen in een speeltuin :p)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit was met de kinderstoel!! ;) Alleen wij hebben een kinderstoel waar je ook een lager stoeltje + tafeltje van kan maken, dus vandaar dat je het niet ziet ;) Maar kan me voorstellen dat je dat met een groepje niet zo kan doen...

   Verwijderen
 4. Lekkere rouwdouwer dus :) Wat ziet ie er opeens groot uit op die onderste foto!

  Wat ie misschien wel leuk vind: kinetic sand. Is zand dat -min of meer- aan mekaar blijft plakken. Je kan het kopen en dan zit er een of andere siliconenachtig spul in wat volgens 'veilig' is maar je kan het ook zelf maken, zegt pinterest. De kinderen kregen het hier van mijn moeder en ze zijn er allemaal helemaal weg van.

  Er zijn trouwens tig recepten te vinden:
  https://www.pinterest.com/search/pins/?q=sensory%20play&term_meta%5B%5D=sensory%7Ctyped&term_meta%5B%5D=play%7Ctyped

  Ik hoop dat de link werkt.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...