woensdag 11 februari 2015

De verdwenen rietjesbeker

Tobias komt nu in de fase dat hij dingen gaat verstoppen. Het begon met Duploblokjes die we onder de bank terugvonden, maar inmiddels begint hij steeds slimmere verstopplekken te verzinnen. Zodoende waren we vanmorgen zijn rietjesbeker kwijt. We hebben de hele woonkamer uitgekamd om de beker te vinden, maar hij was écht kwijt. Daarom heb ik Tobias dan maar slokjes laten nemen uit een gewone beker. Ook prima, maar dan drinkt hij wel wat minder dan gewoonlijk.

Maar wat schetst nu mijn verbazing?! Een kwartier geleden zie ik Tobias heel doelgericht naar een kastje lopen, het laatje openmaken en de beker eruit tevoorschijn toveren! Blijkbaar had hij dus gisteren inderdaad de beker verstopt en onthouden waar hij hem had neergelegd. Toen hij zelf dorst kreeg besloot hij hem maar weer eens te pakken. Ik vind dat toch wel heel erg slim van hem, eigenlijk! :)

8 opmerkingen:

 1. Haha, dat is wel heel slim ja! Misschien maar eens goed in de gaten houden wat zijn 'geheime' plekjes zijn ;-) En het klinkt eigenlijk bijna niet eens als verstoppen, maar meer als netjes opruimen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deed hij dat ook maar met zijn speelgoed ;) LOL

   Verwijderen
 2. Ik las van iemand die als er iets kwijt was aan t verstoppende kind vroeg: pak jij .... even? Waarop t kind regelmatig naar de plek liep waar t verdwenen voorwerp lag :-). W.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat heb ik toevallig vanmorgen ook geprobeerd, alleen vroeg ik: waar heb je de beker gelegd? Misschien moet ik volgende keer inderdaad zeggen pak jij de beker even?? :)

   Verwijderen
 3. Haha, wat goed van hem!
  Blijkbaar onderschat je hem ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O haha zo ben ik een keer mijn sleutels kwijt geweest.
  Deze vond ik later in de duplodoos

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een slim mannetje! Ik bereid me nu al voor op alle streken die onze zoon gaat uithalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hier vind ik regelmatig bekers in de speelkeuken als die beneden staat... :p ondertussen kijk ik er zelf dus ook maar idd als ik een beker kwijt ben.. grappig dat ze hier allemaal dezelfde verstopplaats verzinnen :p maar idd ook kastjes enz.. en de volgende x dus gewoon aan Tobias vragen of hij kan laten zien waar zn eker ligt... ;) grote kans dat hij t nog weet en het je aan gaat wijzen (als hij weer een nieuw plekje heeft bedacht) ze zijn idd erg slim dat ze dat nog onthouden! :D

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...