woensdag 18 februari 2015

Sander heeft een nieuwe baan!!

Eindelijk, eindelijk, eindelijk!! mag ik er dan over schrijven: Sander heeft een nieuwe baan! De afgelopen weken heb ik regelmatig op mijn handen gezeten, ik wilde zó graag vertellen dat hij bezig was met solliciteren enzo, maar Sander wilde dat liever niet, dus tsja.... Maar nu heb ik toestemming om erover te schrijven. De kogel is door de kerk, de leidinggevende is op de hoogte, dus ik mag jullie nu ook op de hoogte stellen.

Het eerste sollicitatiegesprek was alweer 6 weken geleden, op de dag dat we het personeelsfeest hadden van Sanders werk. Wat heb ik me die avond beroerd gevoeld, met al die lieve collega's van Sander, terwijl ik wist dat het van sommige misschien de laatste keer was dat ik ze zou spreken. Niet leuk! :( Zeker niet als je hoort hoe enthousiast ze allemaal zijn over Sander. Ik hoop dat hij bij zijn volgende baan ook weer zulke lieve collega's krijgt.

Twee weken later volgde een tweede gesprek en weer twee weken later een derde. En toen kreeg Sander afgelopen maandag het verlossende emailtje met een salaris-aanbod erin waar wij ons ook wel in konden vinden.

Gaan we erop vooruit? Ja en nee. Qua maandelijkse cashflow gaan we* meer verdienen. Maar we krijgen dan geen bonus meer aan het eind van het jaar, dus als je die erbij betrekt, dan gaan we er wat op achteruit. Maargoed, een bonus is leuk, maar voor de dagelijkse gang van zaken niet persé nodig.

Daarentegen gaat Sander van minimaal 2,5 uur reistijd (vaak zelfs 3 uur!) naar maximaal anderhalf uur (eerder 1 uur, maar ruim gerekend max 1,5). Hij kan zelfs op de fiets naar zijn werk!! :D Dus dat is ook wel een flinke winst. Om half 9 richting het werk en om iets voor zessen weer thuis zijn... Wat een luxe vergeleken met om 7 uur naar het werk gaan en dan maar hopen dat er niks misgaat bij de NS en dat je gewoon om 6 uur weer thuis bent.... Het scheelt per week gewoon bijna een hele werkdag aan tijd die niet meer in de trein wordt doorgebracht!!

Kortom: we zijn beiden erg blij met Sanders nieuwe baan. Al gaan we zijn collega's wel enorm missen :(


* Natuurlijk weet ik dat Sander meer gaat verdienen en dat het eigenlijk niet "we" is, maar Sander. Maar wij zien het als ons salaris. Andere mensen zien dat misschien weer anders en dat is ook prima. Maar wij noemen het zo.

34 opmerkingen:

 1. Dat is hartstikke goed nieuws, gefeliciteerd. En wat zal dat heerlijk zijn voor Sander, zo veel minder reistijd. Dat gaat hem vast energie opleveren die minder lange dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat denk ik ook wel! En mij trouwens ook, want dan kunnen we ook een stukje meer van de zorg voor Tobias samen delen :)

   Verwijderen
 2. Gefeliciteerd!!
  Hopelijk vind hij snel zijn draai. Heerlijk dat zijn reistijd zo is ingekort!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw wat een vermindering in reistijd. Dat is niet alleen fijn voor Sander maar ook voor jou en Tobias. Mijn man reist in totaal 5 uur per dag heen en terug naar zijn werk. En dat betekent lange dagen.

  Gefeliciteerd dus!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt!! Het scheelt inderdaad een flinke slok op een borrel! ;) Dat is ook eigenlijk de enige belangrijke reden waarom hij van baan wilde wisselen; de reistijd begon ons toch wel op te breken. Nu het weer wat langer licht wordt valt het wel mee, maar in de winter is het echt wel pittig, altijd met donker weg, met donker terugkomen...

   Verwijderen
  2. Zelfs al woon en werk je in de stad, in de winter ga je altijd met donker weg en kom je in donker thuis. Ook met een baan van half negen tot vijf.
   Maar wel gefeliciteerd met zijn nieuwe baan. Fijn in deze tijd. Lidy

   Verwijderen
  3. Da's waar. Maar of je dat nou 2 maanden hebt, of 4 maanden.... Da's toch wel een verschil ;)

   Verwijderen
 4. Wat zit hij in een heerlijke positieve flow. Eerst zijn theorie en nu een nieuwe baan! Gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ohh wat heerlijk voor jullie beide, gefeliciteerd!

  Ik snap dat wel hoor, 'we' verdienen ... '. Wij praten ook altijd zo. We delen alles want voelen ons daar het prettigst bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben al jaren thuisblijfmoeder en wij hebben het inkomen ook altijd gezien als 'ons' inkomen. Hopelijk valt de nieuwe job mee en heeft hij toffe collega's.
  liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. gefeliciteerd!! fijn van die reistijdverkorting, dat staat hier ook nog op het lijstje (nu drie uur per dag, maar veel thuiswerken kan dus reistijd 'maar' 9 uur per week) maar wij wonen niet in de randstad... dus blijkt wat lastiger
  en natuurlijk gefeliciteerd met jullie salarisverhoging! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat fijn zeg, van harte met de nieuwe baan. En natuurlijk is het 'jullie' salaris. Het nog als het salaris van de man beschouwen zou wel erg ouderwets zijn. :) Jij werkt er ook voor al is het dan thuis, anders zou er kinderopvang etc. betaald moeten worden dat sparen jullie nu uit. En jullie zijn een gezin, dus jullie salaris. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fijn, dat scheelt heel wat tijd. Ik hoop dat hij daar ook een prettige werk kring krijgt. En ik vind inderdaad dat als je samen bent en zeker als je een kind hebt, het geld van je samen is. Ik was best verbaasd toen ik vaker hoorde dat mensen dat soms scheiden, maar goed ieder zn 'ding'.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat het totale salaris wat zakt, sucks a bit. Maar als ik meneer geldsnor goed heb gelezen, verdient een fietsforens nogal wat (euros en gezondheid). En de statistieken zeggen dat mensen die opde fiets naar het werk gaan, een flink stuk gelukkiger zijn dan mensen die met de auto gaan.
  Als Sander nog fietstips nodig heeft, mail dan even. (ik heb ook nietlig-fietstips en redelijk wat ervaring met fietsforenzen). Ik gun Sander het geluk en jullie het overhouden van benzinegeld wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lief van je!! :)

   Klopt inderdaad, meneer geldsnor heeft hier ook heel duidelijk een mening over. En gelukkig gaan we er niet écht op achteruit, want die bonus gaat vaker op aan "wants" dan aan "needs" om maar even bij MMM te blijven ;)

   Verwijderen
 11. Gefeliciteerd! En veel plezier met je nieuwe baan Sander!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heerlijk nieuws zeg! Gefeliciteerd daarmee! Meer tijd om samen leuke dingen te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gefeliciteerd! En het is zo fijn als er kortere reistijden zijn. Hier is het hetzelfde verhaal. Voor ons wat het de reden om te verhuizen. Krijgt jouw man een goede reiskostenvergoeding op zijn werk? Manlief hier kreeg niet zoveel en het scheelt echt heel veel geld nu hij nog maar 25 kilometer per dag hoeft te rijden ipv 230 km per dag. En daarbij nog minder beurten voor de auto, minder onderhoud en een lagere verzekeringspremie ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij zijn huidige baan krijgt hij zijn treinabonnement eerste klas helemaal vergoed. Bij zijn nieuwe baan krijgt hij kilometervergoeding :) Maar hij gaat fietsen, dus dat is pure winst ;)

   Verwijderen
 14. Gefeliciteerd! Ik hoop dat Sander net zulke collega's krijgt als in zijn huidige baan en dat zijn nieuwe baan hem goed zal bevallen.
  Wat heerlijk voor jullie alledrie dat de reistijd zo verkort wordt! Maandenlang met donker de deur uit en met donker weer thuis breekt je echt op op den duur. Lekker dat hij nu op de fiets kan.
  En natuurlijk is het jullie inkomen, jullie werken er beiden voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wow dat is fijn gefeliciteerd jullie!

  En kunnen we jou ook feliciteren met de eerste dag chocoladevrij?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, gelukkig wel!! ik had wel enorme hoofdpijn gisteravond, denk dat mijn lichaam even moet wennen dat er veel minder suiker binnenkomt.

   Vanmorgen ontbeten met havermout ipv brood. Dan mis ik de chocolade ook wat minder...

   Verwijderen
 16. Gefeliciteerd met Sander zijn nieuwe baan. Nu kunnen Sander en Tobias ook wat meer samen genieten waar jij dan natuurlijk ook weer van geniet. Die momenten zijn niet in geld uit te drukken dat is onbetaalbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Geweldig. Gefeliciteerd met de nieuwe baan.
  Maar een ding snap ik niet. Zijn reistijd is per dag ingekort naar 1-1,5 uur. Dat lijkt mij nog een vrij grote afstand om dat op de fiets te doen. Of is het voor heen en terug als hij op de fiets gaat ipv openbaar vervoer.
  Heel veel succes bij de nieuwe baan, Sander!

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Janneke,

   1,5 uur is echt heel ruim genomen. Als hij net de trein voor zijn neus weg ziet rijden moet hij een kwartiertje wachten op de volgende trein en dan is hij dus een kwartier langer onderweg. Maar op de fiets is het ongeveer 9 kilometer :) Dus dat is goed te doen :D

   Verwijderen
 18. Wat een goed nieuws! Gefeliciteerd, en veel geluk voor Sander met zijn nieuwe baan.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Gefeliciteerd! En fijn die kortere reistijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Gefeliciteerd. En zo zie je maar dat vrijdag de 13e een geluksdag is.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Super, gefeliciteerd zeg. Alleen voor de reistijd zou je het al doen. Ik wens Sander veel succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Gefeliciteerd met de nieuwe baan. Fijn. Hier is dat hetzelfde. De vrije tijd die je terug krijgt is vele male waardevoller dan geld. Manlief hoeft maar 5 minuten te fietsen en komt zelfs thuis lunchen. (samen met de hond wandelen en onderweg eten wij ons boterhammetje) Wie heeft dat.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...