dinsdag 24 februari 2015

Starten bij 0 / met de billen bloot

Van Sander moet ik met de billen bloot. Dus bij deze.....

Ik had toch vertelt dat ik Milka had gekocht op de Huishoudbeurs?! Die chocolade die bedoelt was voor na de vastenperiode.... Nou.... Die chocolade is dus al grotendeels op :( Ik had aan Sander gevraagd om het te verstoppen en dat had hij gedaan, maar niet goed genoeg. En toen ik het vond was mijn wilskracht niet groot genoeg om er vanaf te blijven, helaas. Waarom maken ze die chocolade ook zo verschrikkelijk lekker?!

Dus ja, ik mag weer bij 0 beginnen morgen. De teller stond al op 5 dagen, wat ik best netjes vond van mezelf. Maargoed. Ik ga morgen weer met frisse moed beginnen! Maar vanavond neem ik nog lekker een kopje chocolademelk. Gemaakt met ongezoete cacao... Dat dan weer wel.

18 opmerkingen:

 1. hahaha, wat goed van jou om het toe te geven. Op naar je nieuwe doel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed dat je het moet schrijven van Sander.

  Waarom denk je dat ze het zo lekker maken? Om je verslaafd te maken. Vet en suiker samen, soms met wat smaakmakers, werkt prima voor de fabrikanten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat denk ik ook :( Erg eigenlijk!! :(

   Verwijderen
  2. Ik heb jarenlang geen drop meer kunnen zien of ruiken na een flinke buikgriep die op kwam zetten na eten van drop (puur toeval natuurlijk). Dus wil je echt van je craving af, dan moet je lijf eerst voelen hoe naar dat spul voor je is. Anders dan een toevallige goedgetimede buikgriep lukt zoiets alleen als je eerst een goede tijd zonder doet. Daarna taan je er niet meer naar, maar kun je er (in mijn ervaring) ook niet goed meer tegen.

   Verwijderen
 3. vraag sander de volgende keer om het weg te gooien :p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik liet mijn partner mijn shag nat maken en in de grijze container gooien toen ik wilde stoppen met roken , 1 dag later hing ik in de container om de shag er weer uit te halen, liet het drogen en rookte weer :-(

   Verwijderen
  2. rook je nu nog? gooi het dan nu weer in de kliko en koop een reep chocolade ;)

   Verwijderen
 4. Haha ik kan het ook niet weerstaan en zou er een hap van nemen. Ik wou dat gezonde dingen net zo lekker was...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Met Milka heb ik dat nou net niet..maar dat is omdat ze volgens mij geen pure chocolade in het assortiment hebben. Ik weet niet hoe de band met je ouders is maar lever het daar anders in de volgende keer. Voor mij helpt dat, dan is het echt even totaal buiten mijn zicht. Bovendien bescherm ik mezelf dan tegen mezelf want ik krijg het dan ook echt niet voortijdig terug!
  Daarnaast, ben je niet een beetje te streng voor jezelf? Misschien jezelf wel af en toe de ongezoete chocolademelk gunnen bijvoorbeeld?

  Groetjes Lily

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien ben ik inderdaad té streng, want ik merk nu dus dat ik dan echt helemaal losga als ik het mezelf eenmaal toesta...

   Verwijderen
 6. Als je echt wilt weten hoe je je voelt zonder chocola verslaving, zou je eigenlijk minstens 2 weken zonder moeten doen. En ja, die eerste week is het ergste! Maar geloof me, als je die doorkomt, is week 2 al een heel stuk gemakkelijker. Zelf heb ik alleen minstens 70% chocola in huis, omdat ik hier automatisch al minder van kan eten (want meer cacao).
  Dus wel jammer dat je al op dag 5 was... maar goed, nieuwe ronden, nieuwe kansen, toch?
  Mariska

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat goed dat je het toegeeft :-)
  En inderdaad, de teller zal weer op 0 moeten, maar hij kán gelukkig ook gewoon op 0 en daarna weer omhoog. Je doel is niet mislukt, alleen wat opgeschoven.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier nog een link met wat er gebeurt in je brein als je suiker eet: http://www.iflscience.com/brain/here-s-what-happens-your-brain-when-you-give-sugar-lent

  Dus het is echt een kwestie van volhouden! You can do it!
  Mariska

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat goed van je om het te zeggen. Het geeft niet dat je strandt maar wel dat je het je bewust bent, denk ik. En vooral vind ik het super dat je toch doorgaat. Groetjes, Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ....op die manier ben ik 20 jaar bezig geweest om mijn rookverslaving te overwinnen! Ik hoop dat het bij jou niet zo lang duurt! Succes en sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dit is zo herkenbaar :D
  Vroeger toen ik nog chips kon eten moest ik het echt niet in huis hebben want ik kon daar niet vanaf blijven.
  Zo heb ik nog steeds moeite om van kaas af te blijven, vooral van oude kaas. Heel af en toe mag ik het van mezelf, maar jn de dagen er na is het weer een strijd. Helaas kan ik naast gluten ook niet tegen dierlijke melkproducten (en nog meer dingen). Er blijft soms zo weinig over dat ik nog wel kan eten. En kaas smaakt zo lekker en dat vult tenminste. Ik doe ook nooit aan officieel vasten want ik vast altijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ach het gaat niet om het vallen maar om het weer opstaan. Gewoon verder gaan waar je was gebleven...naarmate ja langer zonder suiker bent, wordt dit echt minder hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik zou precies hetzelfde hebben. Chocola is een zwakte van me. Van koek, chips, drop en andere snoep kan ik prima afblijven als het in huis is, maar van chocolade niet.

  Met Sint had ik 2 chocoladeletters gehad, grote. En binnen 2 dagen waren ze beide op. ;-). Niet in huis halen werkt bij mij gewoon het beste.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...