zondag 22 februari 2015

Vraag maar raak - deel 4: over ons, onze relatie en ons huis

Dit gedeelte van de vragen vond ik het allerleukste om in te vullen. Leuk om weer even terug te denken aan het begin van onze relatie, het uitzoeken van de trouwjurk en onze trouwdag. En natuurlijk om weer even enthousiast te praten over onze Airfryer ;) Ik ben benieuwd hoe jij en Sander elkaar hebben leren kennen!


Wij hebben elkaar leren kennen via de datingsite Paiq! Op deze site moest je een vragenlijst invullen en dan werd je aan mensen gekoppeld waar je dan mee moest chatten. En dan hield een computerprogrammaatje bij waar je over praatte enzo, en op basis daarvan werd je dan steeds beter gematcht. Klinkt een beetje vaag als ik het zo opschrijf, maar blijkbaar werkt het wel aangezien Sander en ik elkaar daar hebben leren kennen ;)


Was het liefde op eerste gezicht, kenden jullie elkaar al een tijdje...

Bij de eerste date vond Sander mij direct heel ontwapenend. Bij de tweede date was hij stiekem al een beetje verliefd op me geworden. Voor mij duurde dat wat langer en sloeg de vonk na 4 dates “pas” over. We gingen toen een lange boswandeling maken en toen had ik pas het gevoel dat Sander ook écht zichzelf was en dat vond ik heel erg leuk <3


Hoe kwam je tot de keuze van een zwarte bruidsjurk.....en wat vond iedereen ervan?

Toen ik jonger was reden we regelmatig langs een bruidswinkel als we naar mijn tante gingen. Op een gegeven moment hing daar een zwarte trouwjurk in de etalage en die fascineerde me mateloos! ;) Ik heb toen als klein meisje al gezegd: later als ik groot ben, dan ga ik in het zwart trouwen!

Uiteindelijk toen ik met mijn zusje en moeder trouwjurken ging passen heb ik eerst een hoop witte jurken gepast. Ik wilde ergens toch wel voldoen aan andermans verwachtingen. Maar ik voelde me totaal niet happy in die jurken. Ik had eigenlijk nét besloten om te stoppen met passen en maar een andere keer verder te gaan kijken, toen ik dacht: wie weet hebben ze wel een zwarte jurk en mag ik die óók even passen. Eigenlijk niet echt serieus met het idee om hem te kopen, maar meer om een oude droom in vervulling te laten gaan om een zwarte trouwjurk te passen. En die hadden ze dus! Ik trok hem aan, en het was direct pats boem! Dit is hem!! Ik wist het gewoon direct. Mijn moeder zei later: ik vond het eerst niet zo leuk, maar ik zag wel direct dat je gewoon straalde toen je die jurk aan had.


Op de trouwdag vond iedereen het mooi en ze zeiden allemaal dat het heel mooi bij mij paste. Veel mensen hadden het ook wel van mij verwacht zeiden ze later ;)


In wat voor soort huis wonen jullie?

Door het garage-verhaal is er nogal wat onduidelijkheid over onze woonsituatie. Wij wonen in een wijk met twee soorten woningen: appartementen op palen en eensgezinswoningen. Onder die woningen op palen hebben alle mensen in onze wijk een eigen parkeerplaats; dus ook de mensen in een eensgezinswoning. Wij wonen dus “gewoon” in een eensgezinswoning!


Ik vraag mij af of het uiteindelijk allemaal gelukt is met de verhuur van de parkeerplaats want dat is (inderdaad) best een bijzondere situatie.

Ja, dat is gelukt. Sander heeft een gesprek gehad met deze mensen en hier kwam uit dat we hen voldoende vertrouwen om het te verhuren zonder contract. Sowieso zal het niet voor langere tijd zijn, want deze buren zijn bezig om hun huis te verkopen… Maar voor die maandjes dat het wél lukt, hoeven wij in elk geval zelf geen servicekosten te betalen… maar we worden er óók niet rijk van hoor ;)


Ben erg benieuwd of je nog steeds enthousiast bent over je aangeschafte Airfrayer.

Absoluut! Af en toe wel een beetje té enthousiast zelfs; het is héél verleidelijk om hem elke dag te gebruiken, omdat het allemaal zo gemakkelijk en snel gaat. We maken er ook best veel in klaar. Patat, vissticks, oliebollen opwarmen, krieltjes bakken…. Allemaal even succesvol, en het scheelt een hoop vet! :) Ik ben er echt héél blij mee nog steeds! Hier houden we trouwens bij hoeveel we al hebben bespaard ten opzichte van de snackbar!

12 opmerkingen:

 1. Leuk om dit zo te lezen! Kan me voorstellen dat dit ook een leuk stukje is om in te vullen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk zo'n zwarte trouwjurk. En goed van je dat je bij jezelf gebleven bent. Grappig dat de vragen zo verschillend zijn: van trouwjurk tot frituur ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke vragen en antwoorden.

  Ik heb vriend nog ouderwets via een advertentie in de krant leren kennen, ja andere generatie hé, toen was er nog helemaal geen internet 16 jaar geleden. Ik wist al dat dit hem zou zijn toen zijn brief kwam, en inderdaad alles klopte en beiden meteen verliefd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien ging daten 16 jaar geleden nog niet via internet maar toen was er wel al lang internet. Ik ging midden 1999 zelfstandig wonen en had meteen internet en kocht al spullen via Marktplaats. Mascha.

   Verwijderen
  2. Wij hadden in 1994 al een internet abbo. Maar wellicht was er toen geen dating site ofzo.
   Man en ik hebben elkaar IRL ontmoet.
   Nic

   Verwijderen
  3. Ja natuurlijk bestond het al wel maar nog niet veel thuis en nog niet zo ingevoerd als heden.

   Wat moet je toch op je woorden letten af en toe.

   Verwijderen
 4. Leuk idee om zo parkeerplaatsen te creëren.

  Ik heb mijn man tijdens een avondje stappen leren kennen.
  Wij waren allebei 18 jaar en meteen verliiefd. En nog steeds :-)

  Zeg Daantje als je straks je "chocolade verslaving" te boven bent krijgen we toch geen blogje dat je van de snacks moet afkicken -;)
  Je bent zo enthousiast over de Airfrayer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mijn man is een uit de hand gelopen one night stand... ook niet echt een goed verhaal ;)
  we zijn nu 10 jaar verder en hij gaat maar niet weg, haha

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Voor jullie is de airfryer dus echt een toevoeging op alle andere apparaten? Wij hebben inmiddels een keukenmachine, nespresso en broodbakmachine, ik weet niet meer waar ik het allemaal kwijt moet. Was nog best enthousiast over de airfryer maar weer neemt zoiets best veel ruimte in.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, absoluut een toevoeging!! Het is veeeeel meer dan alleen maar een vervanger voor de friteuse. Je kan er ook vanalles in bakken zonder dat je het de hele tijd in de gaten hoeft te houden, bijvoorbeeld :) En je schijnt er zelfs taarten in te kunnen bakken; dat heb ik alleen nog niet gedaan.

   Verwijderen
  2. Klinkt goed! Maar dat betekent twee grote apparaten in de logeerkamer haha.

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...