maandag 23 februari 2015

Vraag maar raak - deel 5: over onze toekomst en onze dromen


Wat voor dromen had je als kind zijnde, en zijn ze enigszins uit gekomen?
Ik droomde ervan om in een zwarte trouwjurk te trouwen, dit is wil uitgekomen ;) Daarnaast wilde ik graag psycholoog of schrijfster worden. Uiteindelijk is dit maatschappelijk werkster geworden, maar wel een beetje in dezelfde richting, dus :) En qua schrijven kan ik mijn ei aardig kwijt op mijn blog!

Één ding waar ik nooit over droomde was om (thuisblijf)moeder te worden. Sterker nog: lange tijd heb ik gezegd dat ik geen kinderen wilde. Maar uiteindelijk is het toch zo ver gekomen en ben ik echt zo'n moeke geworden die haar kindje al mist als ze in haar eentje boodschappen gaat doen ;) Nooit verwacht, maar ik geniet er echt enorm van!Hoe zou je graag terugkijken op je leven?

Ik zou graag willen terugkijken op een leven waarin ik veel tijd heb doorgebracht met de mensen waar ik van hou. En dat ik later kan zeggen: ik heb mijn hart gevolgd, ik heb geen dingen laten schieten omdat andere mensen wilden dat ik het anders deed. Ik heb liever spijt van de dingen die ik wél deed dan van dingen die ik niet heb gedaan uit angst.

Wat ik daarnaast hoop is dat ik wat meer de mening van andere mensen naast me neer kan leggen. Ik doe alles wel op mijn eigen manier, maar word wel vaak ontzettend onzeker van de meningen van anderen. Alleen laat ik me daar niet door tegenhouden om mijn dromen niet te volgen. Maar ik hoop wel dat ik die onzekerheid ooit kwijt zal raken.

En als er niet zoiets bestond als financiele beperkingen hoe zou je droomleven eruit zien?

Eerlijk gezegd denk ik dat er dan weinig zou veranderen ;) Sander zou waarschijnlijk minder gaan werken, maar hij vindt zijn werk ook erg leuk dus hij zou niet helemaal stoppen. We zouden wat vaker op vakantie gaan en het huis is een wat hoger tempo opknappen, maar ik denk niet dat we echt veel grote dingen zouden veranderen.

Wel zou ik dan ook mijn rijbewijs halen (nu even geen geld voor) en we zouden waarschijnlijk wel een auto kopen. Maar over het algemeen ben ik eigenlijk wel erg tevreden over hoe het nu gaat.

Stel je zou, zonder rekening te hoeven houden met geld, tijd of andere beperkingen, de reis van je leven mogen maken. Welke bestemming zou dan zeker niet mogen ontbreken en waarom?
Zoals veel mensen wel weten inmiddels ben ik nogal fan van Disneyland en een grote droom van ons is om ooit een keer naar de Disneyparken in Amerika te gaan. Als ik dus nergens rekening mee hoefde te houden zou ik daarheen gaan. Staat trouwens ook op de planning, als Tobias daar oud genoeg voor is ;)  We zijn al wat geld opzij aan het zetten hiervoor en willen ook een jaartje geen extra aflossingen op de hypotheek doen tegen die tijd en dan in plaats daarvan naar Florida.

Wat als dingen als geld, afstand etc. geen probleem zouden zijn, wat is dan de eerste droom waar je achteraan zou gaan om die waar te maken?

Haha, zie hierboven ;) Mijn droom om naar Florida te gaan en daar al die pretparken afgaan ;) Echt erg eigenlijk, maar dat is gewoon altijd al mijn grote droom geweest, al vanaf dat ik een jaar of 10 was. (Daarvoor was mijn grote droom om naar EuroDisney in Parijs te gaan, dus je kunt wel stellen dat ik nogal fan ben!)


Maarre.... Ik ben nu ook wel erg benieuwd achter welke droom jullie aan zouden gaan als geld, afstand enz geen probleem zou zijn....

16 opmerkingen:

 1. Ik heb even nagedacht wat mijn droom zou zijn.
  Misschien het huis helemaal hypotheekvrij. Maar dan houdt het ook op. Ik ben een tevreden mens :-). En dat wat ik echt graag zou willen, genezing van een ernstige ziekte bij iemand waar ik veel van hou, dat is met geld niet te realiseren.

  En Daantje, die onzekerheid, dat had ik vroeger ook.
  Het mooie van ouder worden is dat je veel beter gaat relativeren.En de meningen van andere mensen gemakkelijker naast je neer kunt leggen. Let maar op, hoe ouder je wordt, hoe minder last je hier van gaat ondervinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hm, ik zou een auto kopen en een huis kopen ... en me lekker geen zorgen meer maken over of alles wel goed komt met de financiën ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het komt vast allemaal goed, Jantine. Juist omdat alles nu aan het licht is gekomen kun je er ook samen aan werken :)

   Verwijderen
 3. Als geld geen rol zou spelen zou ik ook graag weer naar Florida gaan. Wij zijn daar op huwelijksreis geweest in 1997. We hebben toen alle Disney parken gedaan, met zoveel plezier. Lang hadden we een wens om daar met de kinderen naar toe te gaan, maar inmiddels niet meer omdat het gewoon te duur is. Voor Disney gaan we wel naar Parijs. En verder lekker naar Griekenland of Spanje. Maar zonder geld bezwaren zou ik direct gaan boeken. Liefst met wat lieve mensen erbij. Vaak iets gezelligs doen met lieve familie of vrienden daar geniet ik van. Verder heb ik niet zoveel wensen.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat wij dezelfde wens hebben :) Inderdaad, disneyland parijs is ook super hoor :D Maar toch, Florida trekt ons ook enorm aan :)

   Verwijderen
 4. De vraag stellen is um natuurlijk ook beantwoorden ;). Als er geen enkele beperking zou zijn, dan stapten mijn vriend en ik deze maand nog in een vliegtuig om in elk geval alle in het wild voorkomende orchideeën in Australië en Nieuw-Zeeland te gaan bekijken. Ik zou ook zeker Australië noord-zuid (of andersom) met de trein willen doorkruisen! En edelstenen zoeken (gewoon om het eens gedaan te hebben, hoe gaaf als je dan echt iets vindt!). Natuurlijk zou ik ook alle andere in de wereld in het wild groeiende orchideeën willen bekijken maar de eerste voorkeur gaat uit naar deze bestemmingen.

  Groetjes Lily

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een mooie droom :) Waar komt jouw fascinatie voor orchideeën vandaan, ben ik dan benieuwd naar :)

   Verwijderen
  2. Ik heb eigenlijk geen idee waarom of wanneer het is begonnen. Waarom is de één dol op paarden en de ander een verzamelaar van postzegels? Wel is mijn vader ecoloog en van hem leerde ik jong al veel over vooral veel verschillende planten. Ik had al een aardige verzameling orchideeën toen ik mijn vriend leerde kennen en ook hij heeft en weet veel van orchideeën. Ik weet wel dat het voor hem een bijzondere ontdekking was dat ik twee orchideeën had die de meeste mensen niet herkennen als orchidee (en vaak ook niet in leven weten te houden). Door en met hem leerde ik nog meer over orchideeën en er komt een punt dat je duidelijk een orchidioot (= liefhebber en kenner van orchideeën) geworden bent. Maar meestal bepalen anderen dat wel voor je ;).

   Groetjes Lily

   Verwijderen
  3. Bijzonder dat jullie elkaar als orchidofielen dan hebben gevonden :D Ik hoop dat jullie droom ooit uitkomt :)

   Verwijderen
 5. Eigenlijk zou ik bitter weinig meer willen. Misschien de auto gemakkelijker vervangen. Het huis wordt door de loop der tijd vanzelf afgelost. Ik ben tevreden. Als wij maar bij elkaar mogen blijven. Klinkt erg cliché, maar toch is het zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als kind wilde ik vooral heel veel vrijheid en ik wilde emigreren. Later droomde ik van een gezinnetje en lekker thuis met kleine kindjes om me heen.
  Het liep wat anders. Gelukkig wel een gezin gekregen, maar de periode dat mijn zoons klein waren was een heel moeilijke. Beide zoons begonnen als huilbaby, wilden niet geknuffeld worden, waren allergisch voor van alles, heel veel ziek, en we zaten voortdurend in de zorgen. Gelukkig ging het beter toen ze ouder werden en kwam het genieten bij ons gewoon een beetje later. Zelfs de puberteit was heel gezellig :-)
  Ik zou nog steeds wel willen emigreren en dan liefst met een betere gezondheid dan ik nu heb. Waar naar toe weet ik nog niet. Ik voel me heel erg thuis in Duitsland. Daar dan het liefst wat zelfvoorzienend leven. Of lekker luxer in een warm land in de buurt van zee. Lekker zwoel klimaat, palmbomen, zee, strand, heerlijk vers fruit....
  Genoeg te dromen dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. een klein huisje in ijsland... dan hoor je ons niet meer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zou een groot huis kopen met veel land waar ik kansarme katten op zou gaan vangen. Dus hele oude krakkemikkige die het nog leuk kunnen hebben maar ook met lastige maar niet levensbedreigende ziektes. Zou dan wel graag hulp hebben want alleen is dat geen doen. Ik heb echter al mensen in mijn omgeving die graag voor me zouden werken. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik droom van een leven waar ik nooit meer zou hoeven te werken. Als ik dat zou krijgen, dan hoef ik verder niks meer. Ok het zou het helemaal perfect maken als ik dan ook nog zou kunnen wonen in een boerderijtje met een enorme woonkeuken ergens in Griekenland vlakbij de zee. Dat zou het perfecte leven voor mij zijn.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...