donderdag 26 maart 2015

Goed wakker worden doet wonderen!

Jullie hebben het waarschijnlijk niet gemerkt, maar de afgelopen dagen zat ik echt even in een dipje. Slaap is voor iedereen uiteraard erg belangrijk, maar hoe we op slaapgebrek reageren is denk ik voor iedereen verschillend. De een wordt chagerijnig, de ander krijgt niks uit zijn handen.... En ik raak dus in een dipje als ik elke nacht 4 keer wakker word gemaakt.

Maar vannacht was de eerste keer sinds weken dat Tobias weer eens echt de hele nacht doorsliep. Van 8 tot ..... geen idee! Hij is nog steeds niet wakker! :D (Ik heb wel even stiekem geluisterd of hij het nog deed, en hij lag heerlijk te knorren!)

Maar eigenlijk is nog niet eens het slapen het allerlekkerste. Het fijnste is het wakker worden. Je ogen open doen en beseffen dat je gewoon de hele nacht hebt doorgeslapen. Dat er geen mist in je hoofd hangt, maar dat je het gevoel hebt dat je de dag aankan. Dat je weer helemaal het vrouwtje bent. Dit gevoel wordt mede veroorzaakt door onze wake-up light, waar we de laatste dagen weer wat intensiever gebruik van maken. En dan te bedenken dat ik hem bijna op Marktplaats had gezet een paar weken geleden! Ik ben blij dat Sander me heeft tegengehouden!

7 opmerkingen:

 1. Heerlijk dat je zo goed sliep, kan me nog goed herinneren hoe het was toen S. klein was.
  Hier was t andersom, klaarwakker om 3 uur en om 6 uur maar naar beneden gegaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig kan ik met de kids hier niet over meepraten. Het zijn beiden altijd goede slapers geweest. Maar zelf ben ik elke nacht wel wakker.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. herkenbaar. dochter slaapt eindelijk echt goed door.. heeft 5 jr geduurd.. zoontje sliep binnen 1 week door en t is op 1 hand te tellen hoevaak hij snachts wakker is geweest daarna.. verschilt zo per kind.. dochter is ook nog steeds vroeg wakker, heeft maar weinig slaap nodig.. slaapt van 19.45/20.00 tot 6/6.30... mans wekker gaat ook al om 6u, dus ben toch wakker, maar ik kan niet slapen voor 24.00 meestal, ongeacht of ik er 22 of 23.00 in lig.. dus ook chronisch slaaptekort denk ik :p maar je raakt er aan gewend. maar niet aan de gebroken nachten idd.. als ik er nu af en toe snachts uit moet ben ik al gebroken.. snap ook echt neit hoe ouders dat vol houden als een kind echt nog lang nachtvoeding moet ofzo. dochter was wel regelmatig snachts wakker, maar dan was t even rugje aaien en even geruststellen dat ze weer moest slapen, soms discussie dat zij vond dat ze er al uit mocht om 3u snachts:p maar niet elke nacht gelukkig (alhoewel sommige periodes..) en later een periode van snachts in bed plassen, soms ging t weken goed en opeens weer mis.. ben dan bekaf van zulke nachten.. je groeit er uit denk ik, die gebroken nachten :p ondanks dat dochter het dus tot 5 jr vaak heeft gehad

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat je weer een hele nacht geslapen hebt. Mocht je ooit weer de neiging hebben om Tobias op MP te zetten :-), breng hem dan maar hier. Leasen wij hem even tot je weer bijgetankt bent.
  Yasr

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn zeg! Ik heb zelf mijn slaap wel nodig en kan me bijna niet voorstellen hoe het is als je wekenlang of zelfs nog langer niet gewoon de hele nacht kunt doorslapen. Het lijkt me afschuwelijk! Hopelijk geniet Tobias er net zo van als jullie en gaat hij dit vaker doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb allang geen kleine kinderen meer, maar slaap nooit een nacht door. Heel af en toe gebeurt het me en dat merk ik dan ook meteen! Wat ben ik jaloers op mensen die goed (door) slapen! Mijn man slaapt ook altijd de hele nacht aan 1 stuk door. Zalig lijkt me dat! Geniet van je nachtrust!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die ene keer per jaar dat ik de hele nacht doorslaap ben ik er 's morgens helemaal vanaf. Ik ken dat verschijnsel al meer dan 26 jaar niet meer. Toen ik zwanger was van mijn oudste zoon ging ik lichter en slechter slapen. Ik heb jaren gehad dat ik nauwelijks sliep. Ik wist de hele nacht dat ik in bed lag. Daar wordt je echt doodmoe van. Het gaat nu wisselend. Meestal slaap ik snel in, maar heb ik moeite met doorslapen. En zo vlak voordat de zomertijd in gaat zit ik al op zomertijd. Dan ben ik om half zes klaar wakker. En om negen uur in de avond val ik spontaan in slaap zelfs als de tv aan staat of als ik een laptop/Ipad op schoot heb.

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...