maandag 13 april 2015

€40 bespaard op bagage

Verrassing: bagage voor korte vluchten zit tegenwoordig niet meer bij de prijs inbegrepen bij KLM! Handbagage natuurlijk wél, maar wil je extra meenemen, dan moet je daarvoor betalen. Hoe het bij andere maatschappijen zit weet ik niet, maar ik stond er wel raar van te kijken dat je dus tegenwoordig extra moet dokken voor je bagage. Dat ben ik eigenlijk helemaal niet gewend!

Aan de andere kant is het natuurlijk wel eerlijk; als je voor een citytrip van 2 dagen ergens heengaat hoef je in principe geen extra bagage mee te nemen en dus is het oneerlijk als je daar wél voor moet betalen. Maar gevoelsmatig zit er toch een groot verschil tussen korting krijgen als je geen bagage meeneemt of extra moeten betalen als je wél bagage meeneemt. 

Uiteindelijk hebben wij besloten dat we maar wat lichter gaan reizen dan we van plan waren. Normaal gesproken zouden we 2 koffers meenemen, maar nu we €40 per koffer moeten betalen hebben we besloten dat we alles dan wel in één koffer proppen en de rest in de handbagage meenemen. Dat wordt straks nog een leuke uitdaging met het inpakken ;) 

15 opmerkingen:

 1. vorig jaar met dochter naar Wenen gevlogen vanaf Rotterdam. Ruimbagage moesten we toen ook al betalen bij Transavia.
  Lidy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Is al lang zo. aankomende zomer heb ik 60 kilo geboekt voor 4 personen. Er moet heel veel zonnebrand mee voor 2 weken. :p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hihi ;) Wel apart dat het al lang zo is.... Ik heb het nog nooit hoeven bij te betalen, tot nu toe!! Misschien scheelt het per reisbureau / organisatie hoe ze het aanpakken?? Ik weet het niet hoor, maar dit is voor mij de 1e keer dat wij het zo meemaken.

   Verwijderen
  2. Ben het even gaan terugzoeken, maar zo lang is het dus nog niet excuus daarvoor. Ingevoerd per 1 april 2014. Dus nog geen jaar. Sorry!

   Ik ben al een paar keer geweest, iets wat normaal niet zo vaak voorkomt (meerdere keren vliegen in een jaar) dus vandaar misschien mijn idee dat het allang zo is. :P


   In ieder geval heel veel plezier. Ik tel nog een paar maanden af voordat wij (eindelijk) weer als gezin op vakantie gaan. Ik zit nu aan schoolvakanties vast. :(

   Verwijderen
 3. Bij transavia kun je kiezen voor het aantal kilo's. Ik neem het altijd wat ruim want je neemt met vier personen toch altijd het nodige mee.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik twijfel nog of ik er 80KG van ga maken. Buggy gaat namelijk ook nog een jaartje mee dus er gaat nog 7 kilo van mijn 60 kilo af. We gaan twee weken dus moet ook wel wat extra's meenemen.

   Verwijderen
  2. Ja snap ik. Ter plaatse bij betalen is veel duurder. Vorig jaar moesten veel mensen bij betalen of achterlaten toen we terug kwamen uit Kefalonia.
   Nic

   Verwijderen
 4. Als wij op vakantie gaan, reken ik altijd 10-12 kg per persoon. En dat kan makkelijk als je naar een warm land gaat. Gaan we langer op vakantie (bijv 3 weken) dan neem ik alsnog maar kleren mee voor ongeveer een week. En dan daar ter plekke (laten) wassen. Zo'n wasje draaien is veel goedkoper dan extra ruimbaggage!
  Mariska

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier ook deze afweging gemaakt, 1 ipv 2 koffers. Voor korte trips alleen handbagage en reisverpakkingen van verzorgingsproducten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Afgelopen oktober betaalden wij bij Transavia voor 20 kilo €16,- voor een retour. Ik vindt €40,- wel heel duur. Is dat voor 1 koffer van 20 kg of heb ik dat verkeerd begrepen?
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij doen alleen maar af en toe een weekend met het vliegtuig. Dan nemen we alleen handbagage mee. Allebei een mini trolley en niet teveel meenemen. Gaat prima. Dit is dan wel zonder kinderen ;-)

  Gr. Immy

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Neem voor een lang weekend alleen handbagage mee, goed kijken wat je meeneemt, bv dun vest ergens over maakt samen een warm kledingstuk. Heb helaas de pech dat ik niet in een gangbare kledingmaat pas dus alles moet mee. Als iets vies is kan het altijd nog even onder de douche of in de wasbak doorgeslagen worden. Het is al heel erg lang geleden maar volgens mij mochten bij ons de buggy's altijd mee tot aan de gate, daar moest je e dan neerleggen en dan werd er gekeken of deze bij de handbagage jkonden of in het ruim moesten, betaalden we nooit voor. Weet natuurlijk niet hoe dit nu is.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik hoop dat je buggy gewoon nog gratis mee mag!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hey Daantje, als je SkyBlue lid wordt (da's gratis) mag je koffers voor de helft van het geld meenemen bij KLM!
  Volgens mij is het dan nog 'maar' 10e per koffer, alhoewel het ook 20e kan zijn.... (volgens mij zag ik onlangs een mailtje voorbij komen dat het iets duurder werd).

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...