zondag 19 april 2015

7 redenen waarom een dreumes nog leuker is dan een baby

Toen Tobias nog heel mini was moest ik altijd een beetje huilen als hij weer uit een kledingmaat was gegroeid. Als de dood was ik dat hij een dreumes zou worden, want ik kon me niet voorstellen dat een dreumes nog leuker zou zijn dan een schattig, knuffelig babytje. Maar toch he.... Nu het eenmaal zo ver is, vind ik een dreumes weer véééél leuker dan een baby.


 1. De eerste pogingen tot praten - Tobias kan soms hele verhalen ophangen. We verstaan er vaak niks van, maar het zijn echt van die smeltmomentjes. 
 2. Een inkijkje in zijn belevingswereld - doordat hij wat woordjes kent krijg je steeds meer een inkijkje in zijn belevingswereld. Wat valt hem op, wat interesseert hem? Wat wil hij?? Dat wordt toch wel steeds duidelijker nu hij wat woordjes gebruikt. 
 3. Lekker wandelen - het is heerlijk om met hem te wandelen. Ook is het nu veel makkelijker om hem mee te nemen op de fiets ergens heen. Geen gedoe meer met de buggy op de fiets laden, want hij kan kleine stukjes lopen. Dus de buggy hoeft alleen mee als we echt lange stukken willen wandelen. 
 4. Kusjes en knuffels - sinds kort kan Tobias zelf kusjes geven en dat doet hij dan ook regelmatig. En ik maar denken dat knuffelen met een baby het allerheerlijkste gevoel was dat er bestaat.... Een kusje krijgen van je dreumes is nog veel fijner!
 5. Samen spelen - Tobias neemt steeds meer zelf het initiatief om spelletjes te spelen. Kiekeboe, kietelspelletjes, verstoppertje.... Ook hier geldt: je ziet steeds beter wat hij leuk vindt en waar je hem een plezier mee doet. 
 6. Helpen.... - Ok, snel gaat het niet, maar ik merk steeds meer dat Tobias met vanalles wil helpen. En dat is echt superschattig! En soms ook best handig. Zo maakt hij sinds kort vaak zelf de bovenkant van zijn eettafel schoon. 
 7. Luisteren - ook het luisteren gaat steeds beter. Hier merk je ook in dat hij steeds meer begint te begrijpen. Het gaat niet altijd goed, maar vaak wel. En omdat hij dus ook graag wil helpen met dingen vind hij het geweldig als ik hem vraag om iets open of dicht te maken. 


Natuurlijk brengt een dreumesje ook weer allerlei uitdagingen met zich mee en merk ik wel dat het nu bijvoorbeeld veel belangrijker wordt om heel consequent te handelen, maar ik geniet nog steeds met volle teugen :) 

7 opmerkingen:

 1. Ik geloof je meteen maar.... voorlopig wil ik nog even van mijn kleine babytje genieten. Want wat gaat het snel ! Groetjes, Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind elke fase steeds leuker worden! De jongste is nu echt al een peuter. Toen de oudste een kleuter werd vond ik dat ook weer zo grappig en nu ze zo'n grote, stoere schoolmeid wordt met haar eigen ideeën en smaken word ik nog weer verliefder op mijn kind. Net als je denkt dat je echt niet meer van ze kunt houden. *Sentimentele modus uit*

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekker blijven genieten hoor! En ja, raar maar waar: iedere leeftijd is wéér leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ...en peuters zijn ook zo leuk..
  ...en kleuters... en schoolkinderen..
  ..prepubers en pubers.....
  ..en volwassen kinderen, ook geweldig!
  Mooie tijden kunnen jullie verwachten!
  p.s. wat ziet Tobias er lief en ondeugend tegelijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ik vind dit ook echt zo'n smeltfoto :D

   Verwijderen
 5. Elke leeftijd heeft zijn charmes en zijn zorgen. Kleine kinderen, kleine zorgen grote kinderen grote zorgen..... Geniet ervan want kleine kinderen worden zo vlug groot.liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk! Ik herken het... Bij m'n eerste had ik dat ook meer. Maar nu bij de tweede, kijk ik helemaal uit naar de volgende fase. Baby's zijn schattig maar dat eerste jaar vind ik intensief en pittig... Doe mij maar een dreumes/peuter!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...