zondag 26 april 2015

Post van de Regionale Belastinggroep (waterschapsbelasting)

Toen we terugkwamen van vakantie lag er een flinke stapel post op ons te wachten. Sommige dingen heb ik per direct opengemaakt. Zo was er een brief van het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker waar ik aan mee heb gedaan. Die heb ik uiteraard direct gelezen.... Het was ter kennisgeving. Geen bijzonderheden gevonden, gelukkig!

Andere dingen konden wel even wachten. De brief van de Regionale Belastinggroep was hier eentje van. Eerlijk gezegd vind ik dat de minst boeiende post die je maar kunt krijgen.... Het is eigenlijk elk jaar een beetje hetzelfde, het loopt wel door.... Dus nee, ik zit niet te trappelen als ik een brief van de RBG krijg. Maargoed. Vandaag hebben we hem toch geopend en zoals ik al dacht: ons jaarbedrag is weer bekend.

Edit: ik dacht de RBG overal actief was en dat iedereen dus wel zou weten waar het over gaat, maar het is dus voor de waterschapsbelasting ;)

Normaal betalen we het in 10 termijnen, maar ik overweeg om het bedrag dit jaar in één keer te betalen. Puur gevoelsmatig, ik kan niet echt voordelen bedenken die ook écht een voordeel zijn, maar mijn gevoel is: dan zijn we er maar vanaf! Want nu heb ik er weinig "last" van, maar bijvoorbeeld in December vind ik het altijd maar vervelend als dat bedrag wordt afgeschreven.... Ik geef het liever uit aan mijn kerstdorpje ;)

Hoe doen jullie het? Liever in één keer betalen of in termijnen??

12 opmerkingen:

 1. geen idee wat de regionale belastinggroep is.. maar het zal iets zijn van gemeentelijke heffingen oid ??? tegenwoordig betalen wij ze in 1x. we hebben t geld en dan ben ik er maar vanaf. hoef ik in mn excelbestand niets te veranderen voor 10 maanden, maar gewoon 1x dat bedrag erin te zetten, heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. o, haha, ik dacht dat het overal de regionale belastinggroep heette.... het is waterschapsbelasting in elk geval ;)

   Verwijderen
  2. nee heet hier anders, weet niet eens hoe het heet, waterschap nogwat.. :p is al betaald, rekening is al weggegooid :p (of ingepland geloof ik)

   Verwijderen
 2. Ik betaal in 2 termijnen. Hier krijgen we 2 acceptgiro's. Als het kan, betaal ik in 1 keer. Deze keer kan het niet, dus in 2 keer.
  Ik hou niet van openstaande rekeningen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Meestal in 1x dan ben ik er inderdaad vanaf. Bijna altijd ook meteen zonder de datum in de gaten te hoeven houden want voor de rente hoeft het ook niet meer op de bufferrekening te blijven staan.

  Ik scan de post/e-mail, wat meteen moet doe ik meteen, de rest gaat in de la en als rond 25e de rekening weer wordt bijgevuld betaal ik alles meteen zodat de la weer leeg is en de map met opruimen weer bijgevuld, en die leeg ik dan weer elke 3-4 maanden in aparte mapjes van wat echt bewaard moet blijven voorlopig.

  Simpel, nooit te laat en overzichtelijk voor mij dan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik betaal alleen in 1 keer als ik korting krijg (zorgverz. en belasting) , de rest in de geoorloofde termijnen (die ik meteen allemaal agendeer, zodat ik altijd op tijd betaal)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik betaal in termijnen, zowel waterschaps- als gemeentelijke belasting. Ze bieden die mogelijkheid dus maak ik er ook gebruik van.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik betaal dit jaar voor het eerst in termijnen. Ik vind het overzichtelijk en hoef niet in 1 of 2 keer een heel hoog bedrag te betalen. De maanden dat ik niets hoef heb ik dan wat extra,s te besteden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bij ons pakken ze alles samen: woz, waterschapsbelasting en reinigingsrecht. Dus dat is jaarlijks een grote hap geld. Ik spaar maandelijks een vast bedrag op een aparte spaarrekening voor dit soort periodieke betalingen. De gemeentelijke belastingen betaal ik in 2 termijnen, en dan boek ik meteen het bedrag terug van de speciale spaarrekening. Geen centje pijn dus! Zo heb ik al deze betalingen netjes evenredig over 12 maanden betaald, heb ik elke maand hetzelfde te besteden en nooit stress over zo'n hoge rekening.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De bedragen zijn te hoog om in één keer te betalen, daarom betalen wij in termijnen. De waterschapslasten in 10 termijnen, de gemeentelijke belastingen (woz, reinigingsrecht, grafrechten) in 8 termijnen.
  Yasr

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij betalen deze rekening in 1x. Elke maand storten we wel een reserverings bedrag op onze huis rekening, zo ook voor de woz, rioolrecht, afvalstoffenheffing. Mochten we het geld tussen tijds echt nodig hebben kunnen we het gebruiken en het volgende jaar eventueel nog in termijnen gaan betalen. Dit is gelukkig nog nooit nodig geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hier in Limburg zijn diverse gemeenten samen gegaan in de BSGW. Deze is ontstaan uit de Waterschappen en diverse gemeenten en andere samenwerkingsverbanden. In een keer wordt Waterschapsbelasting, rioolheffing en afvalverwerking en de WOZ berekend en aangeslagen. Halverwege het jaar krijg je een tweede brief met daarin een lijst van de keren dat je de container hebt voorgezet om te legen. Deze lijst is op datum en geeft ook aan welke container je hebt laten legen. Deze lijst moet je in één keer betalen, de aanslag in februari in termijnen.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...