donderdag 28 mei 2015

5 redenen waarom tapas awesome is

Als Sander en ik uit eten gaan kiezen we de laatste tijd steeds vaker voor restaurants waar ze tapas serveren. Van oorsprong is tapas een combinatie van verschillende kleine, verse, Spaanse hapjes voor bij de borrel of als complete maaltijd, maar tegenwoordig zijn er steeds meer restaurants die iets soortgelijks aanbieden in verschillende thema's.

Sander en ik zijn in elk geval erg enthousiast over tapas eten, want:

 1. Het is heel erg gezellig! Doordat je elke keer een klein gerechtje bestelt zit je lang aan tafel en heb je veel tijd om gezellig met elkaar te praten. Bovendien krijg je dus veel verschillende gerechtjes tegelijk op tafel en kun je het daardoor makkelijk met elkaar delen. 
 2. Het is een vaste prijs. Geen gezeur met het splitsen van de rekening; iedereen betaalt dezelfde prijs voor het eten! 
 3. Je hoeft niet te kiezen. Ik heb altijd last van keuze-stress bij restaurants. Ik zie zoveel lekkere dingen op de kaart staan en vind het dan altijd moeilijk dat ik geen combinaties kan maken. Maar bij tapas kan dat dus wél! Maar je kunt er ook voor kiezen om elke ronde een portie kip-saté te kiezen ;)
 4. Je kunt veel proeven. Veel restaurants bieden zowel a la carte als tapas aan. Als je een keer tapas hebt gegeten weet je de volgende keer precies wat wel en niet lekker was en kun je dus sneller en makkelijker een keuze maken als je er ooit nog eens a la carte gaat eten.
 5. Het is leuk met kinderen. Althans, wij vonden het wel een succes met Tobias. Doordat je zoveel verschillende gerechtjes krijgt zit er altijd wel iets bij dat je kind ook lust. En ze hebben vaak ook patatjes ;) 

Mocht je denken: ik wil ook een keertje tapas gaan eten, dan vinden wij dit echt leuke restaurantjes:
 • Wok het Oosten in Amersfoort: hier hebben ze Oosterse tapas met veel verschillende gerechten. Een groot succes, omdat ze ook veel vegetarische gerechten hebben. En daarnaast ook sushi! Dus dit vind ik het perfecte tapas-plekje waar wij dus ook vrij regelmatig heengaan als we iets te vieren hebben (of gewoon zomaar!)
 • 't Bakhuys in Gouda: hier hebben we een paar weken geleden "papas" gegeten. Dit is tapas met pannenkoekjes erbij. We waren met zijn tweetjes maar volgende keer nemen we Tobias hier ook mee naartoe, want dat kan prima! 
 • Amigo in Rotterdam: hier hebben ze lekkere Mexicaanse tapas. Al moet ik wel zeggen dat het alweer een poosje geleden is dat we hier voor het laatst tapas hebben gegeten. Sinds we wok het oosten hebben ontdekt, eigenlijk ;) 

Hebben jullie wel eens tapas gegeten? En wat is je favoriete restaurant voor tapas?? 

5 opmerkingen:

 1. Wij hebben laatst samen tapas gegeten, dat was voor een vast bedrag en ik was een beetje bang om in een vreetschuur terecht te komen ;) maar het was echt heel erg leuk en gezellig! Daar gaan we dus zeker vaker heen... Ik hou ook enorm van knoflook en dat zit bij tapas vaak wel goed ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wok Het Oosten is inderdaad zeer goed!
  Laatst tapas gegeten bij La Cubanita, ook in Amersfoort. Heerlijke gevarieerde gerechten en gezellig restaurant. Wel reserveren, want het zit altijd vol! Groet, Barry

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, ik ben dól op tapas. Heel lekker!
  In Amersfoort vind ik 'La Cubanita' ook een aanrader (spaanse tapas).
  En in Zwolle heeft zowel UNO (Italiaanse tapas) als de Zoete Inval (van alles wat) een lekkere kaart.
  En geen all-inclusive tapasmenu, maar wél het vermelden waard: La Cucaracha in Zwolle. Mexicaans. Je kunt hier ook een tapasmenu bestellen, maar dan kiezen zij dingetjes voor je uit (5x voor, 5x hoofd, 3x na).

  Dus ja, lekker. Kan niet wachten totdat we weer eens gaan ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt hier in de buurt een restaurant waar je tapas kunt eten, maar het is maar op twee avonden ook echt een vaste prijs. Alle andere dagen kan het behoorlijk oplopen, want die gerechtjes zijn toch al snel tussen de 3 en 5 euro per stuk! De tapasavond staat hier dus nog wel een keertje op de planning, dan is het dacht ik €18,50 p.p.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tapas niet, wel sushi op dezelfde manier. Prima manier van buiten de deur eten!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...