donderdag 28 mei 2015

Dillematische donderdag ;)

Vandaag is een gek dagje. Iets anders kan ik er niet van maken.

Gister kreeg ik van mijn moeder een kilo asperges. Zij had ze gewonnen bij het klaverjassen en maakt het eigenlijk nooit, dus vroeg ze me of ik ze wilde klaarmaken en dan wat wilde bewaren voor mijn vader. Nou, dat hoef je mij geen twee keer te vragen! Ik vind asperges heerlijk en toevallig had ik vorige week voor het eerst zelf aspergesoep gemaakt, dus dat ging ik dan vandaag wéér maken.

Om half 10 belde ik even naar mijn ouders om te vragen hoe laat ze de soep wilden hebben. En kreeg te horen dat ze onderweg waren naar het ziekenhuis! Lang verhaal, maar mijn moeder heeft de afgelopen weken weinig mogen lopen ivm knieklachten en nu heeft ze dus mogelijk trombose daardoor! Dus ze moest bloed gaan prikken en een echo....

Om 11 uur waren ze weer terug uit het ziekenhuis, maar om half 5 kreeg ik een telefoontje dat ze wéér in het ziekenhuis waren, want hoewel op de echo niks te zien was, waren de bloedwaardes toch afwijkend en wilden ze nog een keer kijken.

En ondertussen raakte mijn zusje ook een beetje gestresst, want die zou vanavond met mijn moeder naar een speciale bruidsjurken-informatie-avond gaan. Maar gaat dat nou wel of niet door? Dat is nu (bijna half 6!) nog steeds niet duidelijk. Dus heb ik aangeboden om met haar mee te gaan als het nodig is. Maar als het niet nodig is, dan liever niet, want vanavond komt er een speciale vocal coach voor het koor en dat lijkt me heel leerzaam...

Dus ja, nu is het even afwachten. Mijn zusje heeft inmiddels ook een vriendin gebeld die wel kan, maar het liefst gaat ze toch met mijn moeder. Als die niet kan en het is nog vroeg genoeg voor die vriendin om uit Utrecht te komen, dan gaat die mee.... En als het te laat is, dan ga ik mee. Derde keuze dus :P (Nee hoor, zo ervaar ik het helemaal niet!!)

Maargoed, naarmate de tijd doorloopt denk ik dat het toch de informatie-avond gaat worden....  Weet nu niet echt meer waar ik me op moet richten qua tijden. De soep staat op, maar het kan net zo goed zijn dat ik over een half uurtje de deur al uit moet en hem niet eens afkrijg. Gek dagje!

9 opmerkingen:

 1. Heel vervelend inderdaad, van die dagen waarop alles heel anders uitpakt dan je gepland en/of verwacht had.

  Zelf kan ik daar heel gefrustreerd door raken. Maar tegelijkertijd drukken die situaties me wel met de neus op de feiten van wat echt belangrijk is. Meestal zijn dat nou juist de dingen waardoor alles in de soep (béétje geforceerde woordspeling hier...) liep.

  Ik hoop dat je moeder het goed maakt.

  Fijne avond, Daantje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het gaat gelukkig verder wel goed met mijn moeder. Ze heeft een bloedverdunner gekregen en mocht gewoon naar huis toe daarna. Ze was nog net op tijd om mee te gaan naar de informatie-avond. Een opluchting voor zowel mijn zusje als moeder want ze hadden zich er allebei erg op verheugd om dat samen te gaan doen. :)

   Verwijderen
 2. Fijn dat het toch goed is gekomen voor je moeder en zus; is toch wel erg bijzonder om zoiets samen te gaan doen. Leuk trouwens om zo van een afstandje de huwelijksvoorbereidingen mee te krijgen. Ze zet er volgens mij wel vaart achter.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, je hebt soms van die dagen. Ik kan er niet zo goed tegen, maar ja je kunt er ook niks aan doen natuurlijk
  Hopelijk knapt je moeder er allemaal van op. Fijn dat het uiteindelijk toch nog goed komt en jullie het allemaal hebben zoals het vanochtend gepland stond. Maar heeft je vader de soep ook nog meegekregen?

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. haha grappig om te lezen.. er is iets medisch aan de hand, waar je toch ook wel van schrikt denk ik ? maar ik maak me dan ook altijd druk om de praktische zaken ;) terwijl ik me ook echt wel zorgen maak om degene die naar het ziekenhuis moet of ziek is oid.. maar ben dus niet de enige ;) fijn dat het weer goed gaat met je moeder!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Uiteraard schrik je daarvan! Maar dat is voor mij zo vanzelfsprekend dat ik daar niet over heb geschreven. :)

   Verwijderen
 5. Een bruidsjurkeninformatieavond? Wat moet ik me daar bij voorstellen? Goed dat je moeder weer snel naar huis mocht :). H

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat ik begreep van mijn moeder was het een avond waarop uitgelegd werd hoe het hele proces werkt van passen, bestellen, op maat laten maken etc. Wat er allemaal mogelijk is enzo.... En wat de wachttijden zijn. Een jurk die besteld is kan nog best lang duren voordat hij er daadwerkelijk is, bijvoorbeeld.

   Verwijderen
 6. Ik kan me voorstellen dat het een rare dag was. Wel goed dat ze in het ziekenhuis je moeder nog een keer wilden zien vind ik.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...