zondag 3 mei 2015

Nieuwe telefoon

Gistermiddag werd eindelijk mijn nieuwe telefoon bezorgd. Ik koos net als de vorige keer voor een Wiko Rainbow, maar deze keer een zwarte in plaats van een turquoise. Het duurde zo lang, omdat Sander op 1 mei is begonnen bij zijn nieuwe baan en hij dacht dat hij dan 10% personeelskorting zou krijgen. En dat is ook zo, maar pas vanaf dat hij één maand in dienst is! Dus nu heb ik dan toch uiteindelijk maar de telefoon besteld zonder korting, want nog een maand zonder telefoon vind ik wel wat teveel van het goede!!

Ik heb mijn telefoon toch wel erg gemist hoor!! Ik heb even een top 7 gemaakt van de dingen die ik miste:

 1. Bellen met mijn moeder - mijn moeder en ik hangen normaal dagelijks wel even met elkaar aan de telefoon. Of ik bel haar om te vragen of ze thuis is, om even langs te gaan. Nu kon dat niet, dus dat was wel erg lastig!
 2. Foto's en filmpjes maken van Tobias - normaal gesproken maak ik dagelijks wel een foto en gebruikte ik vaak mijn telefoon om foto's voor de blog te maken. Nu kon dat dus niet en daardoor staan er de laatste twee weken maar weinig foto's bij mijn blogs...
 3. Whats appen met mijn zusje en vriendin - ook dit gebeurde normaal gesproken wel dagelijks. Dan merk je pas hoe vaak je even je telefoon erbij pakt om te kletsen! 
 4. Me even terugtrekken op de WC om mijn mail te checken en wat blogjes te lezen op Bloglovin - als ik met Sander een film zit te kijken begint het soms te kriebelen om even mijn mail te checken. Dat doe ik dan altijd even stiekem op de WC, want Sander heeft er een hekel aan als ik dat doe terwijl we een film kijken... (Zelf noem ik dat multi-tasken, maargoed ;) )
 5. Afleiding - het is best saai in het openbaar vervoer als je geen telefoon bij je hebt. En ik gebruik hem ook vaker dan ik had verwacht als afleiding tijdens het wachten!
 6. De weg vinden - wat is Google maps toch handig als je ergens bent en de weg niet kunt vinden!! 
 7. Elkaar terugvinden - zonder telefoon moet je angstvallig bij elkaar in de buurt blijven, want anders vind je elkaar nooit meer terug! :P :P 
Dus ik denk dat ik wel kan stellen dat ik inmiddels aardig gehecht ben aan mijn smartphone. Kunnen jullie nog zonder? :)

17 opmerkingen:

 1. Ik had verplicht een telefoonloze kerst afgelopen jaar. Dat was iets om vaker te doen. Maar ik doe nu heel veel via mijn telefoon. Mijn laptop is toch echt wel traag en oud aan het worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben sinds november 2013 telefoon loos en ik moet zeggen het bevalt me prima! Wat een rust. Ik verbaas me dan ook dat andere altijd maar in hun telefoon neuzen. Tijdens het wandelen met d ehond, op de fiets, op het schoolplein, tijdens het voeren van een gesprek, in een restaurant enz. Ik vind dat mensen heel erg in social media leven maar vergeten te leven in het hier en nu.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat merk je inderdaad wel als je zelf geen telefoon hebt.... Maar ik probeer soiweso niet teveel op de telefoon te zitten als er andere mensen bij zijn... vind ik niet gezellig!!

   Verwijderen
 3. Goh hoe deden we dat vroeger ook weer zonder mobieltjes, als we elkaar in de drukte kwijtraakten. Nou terug naar de laatste afgesproken plaats. Nog nooit iemand echt nooit meer teruggevonden gelukkig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een zure reactie!! Je ziet toch zeker wel dat er TWEE!! smileys achterstaan om duidelijk te maken dat dit een grapje is! :O

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. Oh is helemaal niet zuur bedoeld, sorry dat dat zo bij je overkwam. Zag ook geen smileys alleen :P":P.

   Smileys werken bij mij niet. Zelf schoonzoon die IT expert is komt er niet uit. Verder werkt alles prima dus laat het maar zo.

   Verwijderen
  4. O, sorry dat voor mijn reactie!! Soms lastig om iets over te brengen als je elkaar niet in het echt ziet...

   Verwijderen
 4. Ik kan thuis niet zonder internet, maar kan wel prima zonder smartphone. Ik vind het zelf veel fijner om een boek te lezen in de trein, vind het niet nodig om altijd en overal maar bereikbaar te zijn, en erger me dood aan mensen die de hele dag met dat ding in hun hand zitten. Maar valt de internet-verbinding thuis uit, dan is het paniek;-) Nee, dat is wat overdreven, masr dan merk je pas hoe veel je het gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. een boek lezen op een lange treinreis vind ik ook heerlijk inderdaad! Maar voor een kwartiertje in de trein neem ik die tegenwoordig niet meer mee... Dan kan ik net een paar blogjes lezen :D

   Verwijderen
 5. Hier ook zo'n junkie��.
  Persoonlijk vind ik het fijn altijd bereikbaar te zijn en met alles op de hoogte zoals het laatste nieuws. Mij geeft het juist rust.

  Vroeger als wij op vakantie waren (voor internet en gsm) had je soms dagenlang geen contact met het thuisfront.
  Ik vond dat nooit ontspannend. Nu juist wel.
  Ik ben een generatie ouder dan jou maar ik zou niet meer zonder mijn smartphone en tablet kunnen ��.

  Kun je zien hoe verschillend mensen dit ervaren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zie nu dat ik een smiley niet als figuurtje had moeten gebruiken maar met :D

   Verwijderen
 6. Ik vind de mobiele telefoon ook erg handig, zeker whatsapp. Ik vind het echter wel jammer en onbeleefd als mensen te pas en te onpas naar dat ding grijpen. Soms zelfs terwijl je met ze in gesprek bent, alsof het niet even kan wachten, het is bij veel mensen echt een verslaving. Ik kan Sander dus wel begrijpen. Het is zoiets alsof je al tijdens het eten een sigaret opsteekt ofzo.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Sinds een half jaar weer een smartfone en is erg handig ook voor het werk maar 2 x dezelfde telefoon nemen zou ik nooit doen liever een nieuw verbeterd exemplaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze was net nieuw. Had de vorige pas 2 maanden maar die was gestolen helaas

   Verwijderen
 8. Ik heb een eenvoudige smartphone. Ik gebruik deze niet veel. Alleen voor sms-jes en in geval van nood bereikbaar te zijn.
  Mijn oudste wil nog wel eens een whats app berichtje versturen naar me.

  Ik ben slechthorend en hoor eenvoudig te weinig om een echt gesprek te kunnen voeren. Thuis heb ik een aangepaste telefoon waardoor het me minder energie kost.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goede vraag Daantke! Ik doe inmiddels sinds 2006 zonder mobieltje en nu heb ik besloten toch 1 te gaan kopen. Maar ojee, waar moet ik beginnen, het aanbod is zoooo groot. De reden dat ik nu wel een mobiletje wil is om onder andere mijn klanten op de markt een pinmogelijkheid te kunnen bieden en omdat foto's direct op facebook te kunnen zetten (in plaats van te moeten wachten tot ik thuis ben en de foto's vanaf mijn camera gedownload heb). Vooral vanwege mijn bedrijf dus.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...