dinsdag 26 mei 2015

Salaris = erg welkom

Bij zijn vorige baan ontvingen we Sanders salaris altijd de 23e van de maand. Nu bij zijn nieuwe baan krijgt hij het 3 dagen later: op de 26e. De eerste keer is dat best even wennen, moet ik zeggen! Zo had ik er even geen rekening mee gehouden dat de afbetaling voor de studieschuld altijd op de 25e wordt afgeschreven.... Het gevolg was dat we gister bij de Albert Heijn niet meer konden pinnen en wat boodschapjes achter moesten laten.

Het salaris is deze maand dus heel erg welkom!! Volgende maand zal het vast allemaal alweer heel anders zijn en hou ik natuurlijk wél rekening met de afbetaling!!

Edit: het salaris is net overgemaakt!! Joepie! ;D

7 opmerkingen:

 1. Dat vind ik altijd akelig als je wilt betalen en je krijgt die akelig pieieieiep en het bericht 'geen saldo'. Ik kan me voorstellen dat je even moet wennen aan de nieuwe datum van uitbetaling.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij man mijn verschilt de datum van uitbetalen altijd, is iedere maand anders, het is altijd weer een verrassing wanneer het erop staat. Ik vind januari altijd zo lang duren, in december betalen ze het salaris altijd ruim voor de feestdagen (geen 13e maand of eindejaarsuitkering) en in januari altijd pas helemaal op het einde van de maand, Moet dan ook altijd goed opletten aan het einde van de maand.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn man zijn wedde wordt altijd gestort op de laatste dag van de maand. Valt de laatste dag van de maand in het weekend, dan wordt de vrijdag voor het weekend gestort. Zijn loon verschilt van maand tot maand naar gelang de shiften waarvoor hij supplementen krijgt, gewerkt heeft. liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oh lastig zeg als je dat even niet verwacht idd!!! maakt voor ons niet uit.. man heeft 4 wekelijks salaris en elke maand wisselend door overuren... ik heb 3 verschillende bedragen elke maand, afhankelijk van wanneer ouders betalen (smorgens een mail met factuur meestal dezelfde middag op mn rekening.. ) alles gaat eerst naar spaarrekening. 1e van de maand maandbedrag naar de betaalrekening.. zonooit problemen met afschrijvingen.. ideaal :) maar met 1 salaris op een vaste dag zou ik het ook zo laten hoor ;) is puur omdat man 4 wekelijks salaris heeft.. en wij beide verschillende bedragen elke maand..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, toen ik zelf nog werkte deden wij het ook anders inderdaad :)

   Verwijderen
 5. hier wordt het 5 werkdagen voor het einde van de maand betaald.
  juist omdat dat dus een klein beetje wisselt heb ik het nul punt van mijn betaal rekening niet op 0 staan maar op 150, dan overkomen dat soort dingen je niet bij de AH. Kom ik onder de 150 dan wordt het aangevuld.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Handig! Wij komen normaal gesproken ook nooit richting de 0 eigenlijk.... Maar die studieschuld-aflossing had ik even geen rekening mee gehouden!

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...