zaterdag 9 mei 2015

Sander is 5 kilo afgevallen!

Vandaag bereikte Sander een mijlpaal: hij is inmiddels 5 kilo afgevallen!! Echt super dat het zo goed gaat met het afvallen. Ik ben heel erg trots op hem en ben er wel zeker van dat het hem gaat lukken om de overige 10 kilo er ook af te krijgen!

Er zijn drie dingen verandert waardoor het hem nu denk ik wél lukt om af te vallen:

 1. Hij fietst elke dag naar zijn werk. Dit is in totaal ongeveer 20 kilometer fietsen per dag. Zo komt hij makkelijk aan een uur bewegen per dag!! 
 2. Hij ontbijt tegenwoordig met groentensapjes. Dit levert natuurlijk veel minder calorieën op dan een paar boterhammetjes met (zoet) beleg. 
 3. Bij zijn vorige werk zat de lunch inbegrepen. Hij kon elke dag pakken wat hij maar wilde en ik weet gewoon dat Sander daar niet zo goed mee om kan gaan en dan elke dag meer eet dan eigenlijk nodig is. (Dat zou ik zelf denk ik ook doen, trouwens!) Nu neemt hij brood mee van huis óf hij koopt wat in de bedrijfskantine en dan is het toch minder verleidelijk om wat extra te pakken!
En wat ook een grote verandering is, is dat hij het nu echt zélf wil. We hebben wel vaker geprobeerd om samen af te vallen, maar dat was altijd om mijn initiatief. Nu kwam hij er zelf mee en heeft dus ook veel meer motivatie om het door te zetten. 

Dus ja, ik ben echt heel erg trots op hem!!


PS: zal je net zien dat nu de "dad bod" helemaal in is ;) Arme Sander ;) 

3 opmerkingen:

 1. Goed van hem hoor, mijn complimenten. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed dat hij al zoveel is afgevallen.....Let er wel op dat,als hij nu enkel groentensapjes neemt als ontbijt, hij toch voldoende energie binnenkrijgt om zijn dag te starten. Per slot van rekening springt hij, na zijn ontbijt, toch op de fiets om 10 km naar zijn werk te fietsen. Bij het fietsen verbruikt hij energie en 't zou jammer zijn dat zijn bloedsuikerspiegel te laag zou komen door 's morgens te weinig calorieën in te nemen en daarna veel inspanning te leveren. liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. superknap!! vooral t ontbijten met een smootie! ik neem smorgens wel eens een fruitsmoothie, maar heb dan t gevoel dat ik gewoone en glas sap drink en dat t totaal niet vult.. heeft hij daar geen last van???

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...