zaterdag 25 juli 2015

5 redenen waarom Sander niet minder gaat werken

Waarom gaat Sander niet een dagje minder werken en ga jij dan ook een dagje (extra) werken? Dit is een vraag die we vrij regelmatig via de blog gesteld krijgen, dus ik dacht: dat is een leuk onderwerpje voor een blog! We hebben hier namelijk wel een aantal (goede) redenen voor.

1. Sander verdient twee keer zoveel als ik

De eerste en (denk ik) belangrijkste reden: Sander verdient het dubbele van wat ik verdien. ÉÊn dag minder werken zou ik moeten opvangen met twee dagen (extra) werken. Deze vlieger gaat dus niet echt op, aangezien we er dan dus eigenlijk op achteruit zouden gaan qua aantal uren dat we voor ons gezinsinkomen moeten werken. En dat vinden we beide zonde!

2. Sander heeft al een papa-dag

Eens per twee weken is Sander op vrijdag vrij en heeft hij een "papa-dag". Hier geniet hij enorm van, maar tegelijk geeft hij altijd aan dat hij na die dag ook echt helemaal kapot is en dat hij het ook weer fijn vindt om aan het werk te gaan na het weekend.3. Hij heeft een heel leuke baan!

Sander heeft een erg leuke baan met de nodige verantwoordelijkheid. Als hij minder vaak aanwezig zou zijn gaan bepaalde opdrachten aan zijn neus voorbij omdat hij er niet vaak genoeg is. Dit vindt hij helemaal niet fijn, want Sander is behoorlijk ambitieus en gepassioneerd over zijn werk ;)

4. Hij wordt niet gelukkig van thuis zitten

Zelfs nu, op een regenachtige dag met weercode rood, merk ik na een half dagje al dat Sander echt helemaal gek wordt thuis. Hij wil altijd wel iets doen. (Snappen jullie nu ook waarom ons uitstapjes-budget zo hoog is? ;) ) Daarom zijn het uiteindelijk maar 4 punten geworden, want ik word nu meegesleept naar Gouda :P 


14 opmerkingen:

 1. Gewaagd... met weercode rood op pad gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gek worden van een half dagje thuis? Dan is het toch geen thuis als je geen rust vindt in je eigen huis, als die onrust er is, eerst eens nagaan waar die vandaan komt, scheelt een boel centen als je dat weet, misschien onbewust voelt hij zich niet thuis?

  Maar als je ambitieus bent en graag werkt is het inderdaad handiger als hij werkt.

  Gelukkig zijn jullie weer veilig thuis ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geen flauw idee, ik ken Sander eigenlijk niet anders dan dat hij altijd wel een beetje onrustig is. Hij heeft het bijvoorbeeld ook als hij ergens in de rij moet staan, dan wordt ie ook onrustig. Zit gewoon in zijn karakter denk ik ;)

   Verwijderen
 3. Niet negatief bedoelt hoor maar ik vraag me dan altijd af waarom het dan papa dag wordt genoemd, is hij de rest van de tijd dan niet papa net zoals jij altijd mama bent, ben jij dan vrij van het mama zijn. Ik ben nieuwsgierig

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is ook een stom woord :P Maar ik weet er geen beter woord voor eigenlijk ;) Vandaar dat ik het dus toch maar gebruik :)

   Voor mij omschrijft het in elk geval de dag dat Sander zich compleet op Tobias richt en ik eventueel wat anders ga doen (als ik wil, wat vaak niet zo is, want ik vind het juist zo leuk om dingen als gezin te doen!)

   Verwijderen
  2. Maar de poepluiers zijn die dag wel allemaal voor papa. Lang leve de papadag, hihi ;)

   Verwijderen
  3. Destijds deden we nog aan uitslapen (nu ex)man en ik en op zaterdagmorgen hadden we elk een ochtend "dienst" dan kon de een uitslapen of iets anders naar keuze, en de ander deed de boodschappen en was met dochter en de ander deed dat dan op de andere weekenddag. Vonden wij een fyn "systeem".

   Verwijderen
 4. Tja wat ik me dan afvraag: alles gaat over "hem". Hij heeft het niet naar de zin thuis, hij verdient twee keer zoveel. Wat wil JIJ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ...toen ik bovenstaand commentaar las moest ik aan een bepaald gezegde (Yvonne K.?) denken: ZIJ HOUDT VAN HEM!! HIJ OOK...... 😉

   Verwijderen
  2. @Anoniem: ik vind het eigenlijk ook wel prima zoals het nu gaat :) Ik ben nu wel langzaamaan weer aan het solliciteren gegaan, maar ik wil niet dat Sander daar uren voor moet gaan inleveren, want hij heeft het heel erg naar zijn zin op zijn werk en ik zie geen reden waarom ik hem dat zou afnemen, terwijl hij mij altijd alle ruimte heeft gegeven om thuis te blijven bij Tobias in de eerste jaren :)

   Verwijderen
 5. Helemaal goed Daantje, als jullie het maar met elkaar eens zijn is het prima. Prima redenen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind dit erg interessant om te lezen. Het is namelijk een vraag die je vaak tegen komt! Ik ga je post delen op de Facebook pagina van Het Moederfront!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...