zaterdag 18 juli 2015

Bewondering voor de politie

De laatste dagen worden er veel berichtjes op Facebook gepost over de politie. De één vindt ze verschrikkelijk en kan elk berichtje wel weer zo draaien dat het negatief wordt, de ander wil het graag voor ze opnemen. Zelf vind ik dat de politie echt geweldig werk doet. Misschien is mijn bril wat gekleurd omdat 2 familieleden en een vriendin van me bij de politie werken, maar ik kan werkelijk waar niks negatiefs over de politie bedenken! Die mensen brengen wel regelmatig hun leven in gevaar om ervoor te zorgen dat wij relatief veilig kunnen leven in dit land! Dat mag van mij ook wel eens gezegd worden!!

Is de politie dan perfect? Nee, vast niet! Overal heb je geweldige mensen en mensen die minder hard hun best doen of hun functie misbruiken. Maar dat betekent niet dat je dan maar direct alle politie over één kam moet scheren! Sowieso speelt een groot deel van het werk zich achter de schermen af. De agenten die je op straat ziet rondlopen is het topje van de ijsberg van het vele werk dat zij doen. En de nare opmerkingen op Facebook zijn maar een klein gedeelte van de nare opmerkingen die zij vaak onterecht moeten incasseren.

Mijn oom heeft een boek geschreven over zijn carrière bij de Rotterdamse politie: Dossier gesloten. Een heel interessant boek dat een mooi kijkje geeft in het leven van een politie-agent. Ik kan het iedereen aanraden om dit boek te lezen. Na het lezen had ik nog meer bewondering voor het werk van de politie, want het is absoluut niet niks wat deze mensen op dagelijkse basis meemaken!

Zelf ben ik overigens ook ooit eens in contact geweest met de politie. Ik was een jaar of 10 en was langs een slootje via een hek op het dak van een schoolgebouw geklommen met wat vriendinnetjes. Op dat moment was ik me niet bewust van het gevaar, maar als ik er nu langsloop denk ik bij mezelf: ik moet er niet aan denken dat Tobias zulke capriolen uit gaat halen! Gelukkig was daar toen een politie-agent die mij en mijn vriendinnetje zag staan en van ons eiste dat we eraf zouden komen omdat hij ons anders mee moest nemen naar het kantoor ;) Achteraf weet je dat het een loos dreigement was, maar op dat moment maakte het zoveel indruk dat ik nooit meer op dat gebouwtje ben geklommen..... Dankjewel politieman! :)

8 opmerkingen:

 1. Ik kan ook niets anders dan bewondering opbrengen voor de politie (overigens voor alle hulpverleners). Natuurlijk worden er fouten gemaakt, maar vergeet niet dat het mensenwerk is en dat ze snel moeten handelen in ladtige situaties. Ik denk dat veel kritiek ook voortkomt omdat we ons graag spiegelen aan de VS, waar het politie-apparaat heel anders in elkaar steekt dan hier. We projecteren de incidenten daar maar wat graag op hier, maar dat is onzin. En natuurlijk gebeurt hier ook wel eens wat, dat moet dan bestraft worden, absoluut, maar het zijn maar incidenten. Het wordt in de media maar wat graag uitvergroot tegenwoordig, en van al het goede werk hoor je niets.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi geschreven Daantje👍

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier helaas weinig bewondering voor de politie. De reden is hun racial profiling. Als moeder van twee zonen, een witte en een met een tintje, heb ik daar dagelijks mee te maken. De jongens leiden hetzelfde leven, studeren, werken, vrienden, reizen met het OV. Zoon met een tintje besteed wekelijks een paar uur aan gecontroleerd worden door de politie. Hij neemt zelfs standaard een trein eerder dan zijn broer, om op dezelfde tijd op college te komen, want hij wordt gegarandeerd ergens staande gehouden. Heel naar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat erg, Suzanne. Ik kan me er echt niks bij voorstellen dat het echt zo erg is, maar als je het zegt dan zal dat wel zo zijn.

   Verwijderen
  2. Sorry hoor, zoon wordt wekelijks opgehouden aangehouden door politie??? Wat een bullshit! In de |Bijlmer heeft bijna iedereen een tintje, nog nooit meegemaakt dat daar mensen die gewoon over straat lopen zonder reden worden aangehouden.

   Verwijderen
 4. Beste Linda,
  Het gaat hier niet om de Bijlmer, maar om de stadsregio Rotterdam. Jongeren die eruitzien alsof ze mogelijk moslim zijn worden vrijwel dagelijk aangehouden en ondervraagd. Je hoeft mij niet te geloven hoor. Even googelen of beter nog vragen aan een jongere tussen de 15 en 25 hoe de politie omgaat met hen en hun vrienden met een moslimuiterlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat versta je onder een moslimuiterlijk? Een baard?
  En hoe zit het met meisjes met hoofddoekjes?

  Ik ga eens even googelen.

  Linda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Iemand met een Arabisch uiterlijk!

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...