dinsdag 28 juli 2015

Blogs lezen ipv tijdschriften kopen

Gister schreef Samen Besparen over tijdschriften kopen en vroeg ze hoe anderen daarmee omgaan en hoe vaak ze tijdschriften kopen. En toen opeens besefte ik me dat ik eigenlijk nooit meer en tijdschrift koop in de supermarkt.

Vroeger kocht ik heel vaak tijdschriften. Ik las bijna wekelijks de Break out! en kocht ook elke maand de Fancy. Toen ik hier wat te oud voor werd stapte ik over op regelmatig een Viva of Flair en ook Psychologie Magazine vond ik wel interessant om te lezen. Maar tegenwoordig heb ik hier allemaal nog maar weinig interesse in eigenlijk. Ik krijg nog wel maandelijks de J/M opgestuurd, maar als dat abonnement afloopt dan ga ik die ook niet verlengen.

Als ik tegenwoordig met de trein ga heb ik altijd mijn smartphone bij me en kan ik lekker blogjes lezen. Dat vind ik eigenlijk leuker dan tijdschriften lezen:

 •  Blogjes gaan over mensen die je "kent", al is het maar online. 
 • Je kunt later nog eens terugvragen hoe het nu met die situatie gaat waar ze in het verleden over schreven, terwijl dat bij verhalen in een tijdschrift uiteraard niet mogelijk is. (Soms zou ik dat best wel willen, ik vraag me regelmatig af hoe het verder zou gaan als ik een verhaal in een tijdschrift lees, maar je hoort er nooit meer wat van natuurlijk!)
 • In een blogje weet je tenminste dat dingen niet verkeerd geciteerd worden door het tijdschrift. (Jup, ik heb het nu over mijn eigen interview in de Flair!)
 • Tijdschriften bevatten altijd wel één of meerdere artikelen die ik niet lees. Het gedeelte dat over kledingtrends gaat sla ik bijvoorbeeld helemaal over. Met blogs kun je gewoon kiezen voor onderwerpen die je interesseren, waardoor je eigenlijk een soort "magazine" hebt dat helemaal over onderwerpen gaat die jij leuk vind.
 • Als laatste: blogs hoeven niet op papier afgedrukt! Dus dat scheelt weer in afval :)
Wat doen jullie liever: blogs lezen of tijdschriften kopen? 

20 opmerkingen:

 1. Tijdschriften koop ik ook niet, zonde van m'n geld! Soms koopt manlief er een voor m'n verjaardag en dat vind ik dan wel leuk. Boogjes lezen doe ik graag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik lees nog steeds heel graag tijdschriften. Maar ik ben te vrekkig om ze te kopen. Dus leen ik ze in grote getale in de bieb!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik lees ook heel graag blogjes. Alleen als we op vakantie gaan naar het buitenland koop ik tijdschriften. Daar hebben we niet altijd wifi.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben wel altijd erg blij met de tijdschriften die ik van mijn ouders door krijg geschoven, vooral de geschiedenis bladen waar mijn vader op geabonneerd is. Daar krijg ik niet genoeg van, zelfs niet met allerhande historische facebookpagina's en podcasts ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Herkenbaar, het zou mijn verhaal kunnen zijn! Ik lees ook liever blogs. Lekker gemakkelijk leesvoer en leuk om iemand online te kunnen volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk dat mijn blogje jou aan het denken zette :)
  Ik lees dus ook veel meer blogs inmiddels, en die paar tijdschriften komen uit de bieb!

  Samen besparen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik lees graag blogs. Tijdschriften helemaal niet. Ja, bij de kapper om de tijd te rekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik lees ook weinig tijdschriften, heb er nog 4 liggen van een proefabonnement maar kom er niet aan toe.
  Daar in tegen blogjes lezen dat vind ik echt veel leuker omdat je er ook een reactie neer kan zetten en echt met iemand kunt mee leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zie het meer als aparte dingen en vind het allebei leuk. Maar ik wil nu voorlopig wel even geen tijdschriften meer kopen, omdat de kosten toch best oplopen en ik nu wil sparen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik werk voor een uitgever, dus ik kan niet anders zeggen dat iedereen heel veel tijdschriften moet lezen op de bank of onderweg ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Vroeger had ik altijd wel een abonnement, maar nu al jaren niet meer. Vind het echt weggegooid geld en lees heel veel online, waaronder blogs.

  Wegschuld

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik lees ook liever de blogs.
  Er staan altijd veel dure dingen in tijdschriften wat ik toch niet koop
  Maar ik haal ze wel eens uit de bieb.
  En krijg ook regelmatig van de buurvrouw bladen die zij ook weer gekregen heeft.
  En om alles te lezen kom ik niet aan toe ook al zijn we maar met
  2 personen in huis.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt leuk dat je weer bent gaan bloggen! Ik vroeg me al die tijd al af hoe het met je ging :)

   Verwijderen
 13. herkenbaar :) ik lees ook graag blogjes! eigenlijk ook t liefste wat ik lees in de bladen kom ik nu achter, de columns! voor mn verjaardag tijdschriftenbonnen gehad, was ik erg blij mee! proefabonnement op de l.ibelle en mar.griet genomen, erg leuk!! maar ik kom er dus niet aan toe om ze te lezen.. heb er 4 van de 10 uit ofzo ;) maar nu weet ik iig zeker dat ik geen abbo hoef op een blad ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. J/M is gestopt met het papieren magazine, dus ik weet niet hoe het zit met je abonnement.
  Ik las vroeger heel vaak tijdschriften, abonnement op de Yes. Later Vriendin, proefabonnement op de "damestijdschriften gehad" Laatst was er een actie van bl.adcadeau en mij daar een paar cadeau van gedaan. En nu lees ik dus de F.low en V.T wonen, maar ik moet ze nog lezen. Heb ze bij binnenkomst snel doorgebladerd en verder niet. Want blogjes lezen gaat zo snel en net wat je zegt het ligt meer bij je interesse en geen irritante reclames.
  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Janneke, Ik lees het inderdaad net! Ze zijn failliet helaas. Jammer, want het was wel een erg leuk en interessant blad. Niet zo oppervlakkig als veel van die bladen, maar helaas. Ik krijg vanaf volgende maand tot het eind van mijn abonnements-periode het blad faboulous mama. Ben benieuwd...

   Verwijderen
 15. Ik koop al eeuwen geen magazines meer. Ik geloof dat de laatste in 2007 was omdat iemand in het ziekenhuis lag en ik 'iets' mee wilde nemen.

  Ik lees ze wel als ze in een wachtkamer van een tandarts of huisarts ofzo liggen (dus 1x per half jaar ongeveer) of eens op bezoek ben bij iemand in grote lijnen, maar zelf kopen doe ik niet.

  Sommige onderwerpen boeien mij ook niet, dus die sla ik over. Verder doe ik mijn best om zoveel mogelijk reclame te vermijden/omzeilen, dus die hoef ik in tijdschriften ook niet. Zoals bijvoorbeeld de Happiness; dat is in totaal misschien 6 artikelen die ik een beetje boeiend vind en 32 pagina's reclame.

  Nee, geef mij maar leuke blogs! En zelfs dan ben ik erg selectief.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik las vroeger trouwens van alles. De breakout, de hitkrant, de fancy, de libelle & de magriet, de donald duck, helloyou, mijn geheim, etc. Eigenlijk alles waar ik maar aan kon komen. Mijn ouders hadden zeker 4-5 abonnementen op tijdschriften; maar die tijd is allang voorbij. Computers zijn veel veelzijdiger.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Dit jaar heb ik mijn abonnement op tijdschrift Genoeg opgezegd omdat ik moet bezuinigen. Ik kan het tijdschrift af en toe via via lenen. (lukt niet altijd helaas, want ik vind het een leuk blad)
  Ik heb nog wel een abonnement op het tijdschrift Flow. Tussendoor heb ik het wel 1½ jaar stop gezet, maar ik merkte dat ik het miste en ben toen bewust gaan sparen voor dit abonnement. Mijn dochter leest dit tijdschrift ook graag.

  Andere tijdschriften leen ik via de bibliotheek zoals libelle, magriet, psychologie, hobbybladen en andere als ik er een interessant artikel in vind staan. (helaas kan ik genoeg en flow niet lenen via de bibliotheek omdat ze deze niet in het assortiment hebben).

  Ik lees ook verschillende blogs. Soms zetten blogs me aan het denken en andere vind ik weer herkenning en weer andere brengen me op ideeën. Dat is het voordeel van internet. Je keus is veel ruimer.

  Een tijdschirft of boek lees ik nog wel eens in bed, terwijl ik bewust geen internet gebruik op mijn slaapkamer.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Koop zelden tijdschriften, koop liever andere dingen van mijn geld. Heb ook weinig tijdschriften die echt aansluiten bij mijn interessegebied. In de winter, als ik er even uit wil, ga ik weleens zitten lezen in de bieb, dan pak ik de kranten ook mee. Digitaal lezen vind ik niet zo fijn, hoewel korte berichten nog wel te doen zijn. Op de bank met een glas drinken en iets te lezen, ja toch lekker met papier hoor! Oja, je bent de enige blog die ik echt volg op deze manier, die andere blog (van een kennis van me) heeft geen volgoptie dus die lees ik af en toe als het facebook berichtje langskomt.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...