vrijdag 31 juli 2015

Een oppas zoeken

Hoe doen andere mensen dat toch als ze oppas nodig hebben? Wij vragen meestal mijn ouders om op te passen, omdat die heel dichtbij wonen. Maar soms heb ik wel het gevoel dat we teveel op ze leunen hierdoor. Bovendien vind ik het ook wel eens vervelend om te moeten vertellen wat we gaan doen. Het voelt toch een beetje als toestemming vragen of verantwoording afleggen aan mijn ouders. En daar voel ik me toch echt een beetje te oud voor inmiddels ;)

Daarom zijn we nu al een poosje op zoek naar iemand die af en toe kan komen oppassen. Het hoeft niet vaak te zijn, maar eens per twee maanden gewoon een keer een betaalde oppas is wel fijn. 

Nu heb ik waarschijnlijk iemand gevonden die wel eens kan komen oppassen. Een tiener die hier in de buurt woont. Ze had een oproepje geplaatst op het prikbord van een school hier in de buurt en zodoende heb ik contact met haar gezocht. Als het goed is komt ze in de loop van de week even een keer langs om kennis te maken en dan kunnen we even kijken wat voor vlees we in de kuip hebben; de ene tiener is immers de andere niet en we laten Tobias uiteraard niet achter bij iemand waarvan we het idee hebben dat ze nog niet echt die verantwoordelijkheid kan dragen. 

8 opmerkingen:

 1. Vertrouwen hebben in iemand die je niet kent is niet evident. Ik hoop voor jou dat het klikt en dat jullie voortaan kunnen genieten van wat vrije tijd als koppel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat vind ik ook het moeilijkste. Bijna altijd vragen we mijn schoonmoeder, want mijn ouders werken allebeide nog en dan ook nog vaak in het weekend. En in ons dorp zijn niet veel meisjes die ik wil laten oppassen op onze kinderen. Ik hoor van andere ouders ook geen ervaringen, want meestal ook de opa's en oma's.
  Hoewel ik vroeger echt heel veel oppaste bij verschillende gezinnen in onze straat, van mijn 13e tot mijn 20e ongeveer. Toen was ik het wel zat en ik begon te werken dus ook niet meer noodzakelijk. Vind ik het wel moeilijk om vreemden in mijn huis te hebben die voor mijn kinderen moet zorgen. Gelukkig is de zoon 7, dus nog een paar jaar dan kan hij alleen thuisblijven. Doet hij overdag ook wel eens als ik een boodschapje moet doen.
  Ik hoop dat het klikt met het meisje en dat jullie daar een fijne oppas aan over houden. Ik vond het in elk geval altijd heel erg leuk, had ook echt een band met die mensen opgebouwd.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oppas hebben wij eigenlijk niet nodig. Wij nemen de kinderen overal mee naartoe. Maar als we wel een keer weg moeten past een oudtante op of mijn schoonouders of schoonzus of mijn vader. Keuze genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij doen eigenlijk ook vrijwel alle keren dat we een oppas nodig hebben ('s avonds of in het weekend) een beroep op mijn schoonfamilie. Sebastian gaat doordeweeks overdag naar een gastouder en soms zelfs twee gastouders en dan vind ik het niet echt prettig om nog iemand erbij te vragen. Maar dat probleem heb jij natuurlijk niet. Het 'jammere' hiervan is wel dat er bij een begrafenis/bruiloft in de familie geen oppas is - want dan is de hele familie natuurlijk aanwezig. Gelukkig hebben we tot nu toe alleen maar begrafenissen doordeweeks gehad; nooit op zaterdag, want dan hangen we. Eergisteren heeft de overbuurvrouw een uurtje/anderhalf uur opgepast (vakantietijd). Dat is gelukkig ook nog een optie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hebben regelmatig oppas nodig. Toen B. klein was paste ook mijn schoonouders regelmatig op. Toen hij ongeveer een jaar was hebben we meisjes uit de kerk gevraagd. En zo doen we het nog steeds. Af en toe past er een familielid op maar meestal de oppas.
  Heb je niet iemand die je via via kan vragen? Onze huidige oppas is een nichtje van vrienden, en dat gaat hartstikke goed!
  Succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dochter vind logeren bij opa en oma geweldig. Dus soms gaat ze een nachtje logeren en dan doen wij wat met veel herrie in huis en daarna wat leuks. Ook mijn zus vindt oppassen niet erg. Dat doen we ook soms voor haar nu.
  Maar iemand in mijn huis als ik er niet ben,vind ik nooit zo fijn. Heeft weinig te maken met specifiek oppas.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb precies het zelfde probleem want hoe vindt je een goede oppas. Wij hebben geen familie in de buurt dus of onze dochter gaat mee of een van na blijft thuis of we gaan niet. Onlangs is er hier een tienermeisje geweest. Ze is de dochtet van een voormalige collega. Het klikt met dochterlief maar mijn man heeft twijfels. Hij houdt er niet van als iemand in huis is als wij er niet zijn. Tja dus zo blijft het een beetje aanrommelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wij hebben ook geen andere oppas dan mn schoonouders of mn schoonzus (en zij heeft een druk leven dus hoeft eigenlijk alleen op te passen als schoonouders niet kunnen en heel af en toe slapen de kids daar als logeeruitjte (1 tegelijk omdat ze maar een 2 kamer mini appartement heeft..)
  maar ik durf vooral de oudste niet bij een ander achter te laten.. ze kan zo enorm pittig zijn dat ik dat zelf niet aandurf.. maar merk wel dat het langzamerhand beter gaat.. spelen bij vriendinnetjes etc gaat super. en binnenkort (ergens t komende half jr) moeten we er toch aan geloven omdat we dan een crematie of begravenis zullen hebben waar schoonouders en schoonzus ook heen gaan omdat het om een erg goede vriend van mn schoonouders gaat en hierdoor vader van een goede vriend van mn man.. (hij is erg ziek.. heeft volgens de artsen nog max 4 mnd ondertussen en zit in een hospice...) geen idee hoe we het dan gaan oplossen.. ga als de vakantie voorbij is (als we nog zo lang de tijd hebben) even rondvragen bij klasgenoten van dochter.. 1 klasgenootje woont bij ons in de straat dus voroal oudste zou daar wel even heen kunnen en jongste moeten we even zien hoe t gaat..

  wat betreft t toestemming vragen herkenbaar.. wij vertellen ook altijd wat we gaan doen (omdat ik t ook raar vind als je t niet vertelt :p net of is t geheim...) maar tegelijkertijd zijn mn schoonouders dol op de kids.. dus t maakt hun niet uit met welke reden ;) ze had op fb bij een vriendin van mn schoonzus iets neergezet, toen zij had gezet de kids bij opa en oma omdat papa en mama moeten verven.. mn schoonmoeder had gereageerd dat haar kinderen (wij dus) wel elke week zouden mogen verven als daardoor de kleinkinderen vaker komen ;) erg blij met mn schoonouders!! zulke lieve mensen!! :D

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...