vrijdag 3 juli 2015

Hoe staat het met de goede voornemens voor 2015?!

Eind 2014 maakte ik goede voornemens voor 2015. Een paar dagen geleden zag ik een blogje bij een blogger (weet niet meer wie, sorry!) een update over de jaardoelen, omdat we op de helft van het jaar zitten. Ik vond dit wel een goed idee om er ook eens naar te kijken. Even bekijken of we een beetje op schema zitten en waar ik nog wat moet bijsturen...
 • €10.000 op de spaarrekening: dit staat er inmiddels al op! Nu nog zo houden tot het eind van het jaar ;)
 • 4 extra aflossingen op de hypotheek (=€1.200). Blijkbaar was dit doel te laag, want we hebben het in mei al behaald! En we gaan gewoon vrolijk verder met aflossen. 
 • Een vakantie met ons gezinnetje. Ook dit is gelukt. Eind april hebben we een vakantie naar Barcelona gedaan. 
 • Zakgeld opzij zetten voor een reuzenrad in mijn kerstdorpje. Hier ben ik dus nog niet aan begonnen! De reden hiervoor is dat mijn telefoon kapot is gegaan en ik nu dus mijn telefoon nog moet terugbetalen aan de spaarrekening. Heel flauw, maar dat gaat wel voor!
 • De woonkamer afmaken: gaat toch een stuk meer kosten dan we hadden gedacht, dus waarschijnlijk gaat het niet lukken voor het eind van het jaar. 
 • Cadeaudoos leegmaken: dit is grotendeels gelukt! :)
Eigenlijk bijten twee doelen elkaar. Namelijk €10.000 op de spaarrekening hebben en de woonkamer afmaken. Als we de woonkamer gaan opknappen zal het saldo van de spaarrekening onder de €10.000 zakken. Dit willen we eigenlijk liever niet, maar tegelijkertijd wil ik ook niet dat de woonkamer in deze staat blijft zoals ie nu is. Best lastig, dus. 

7 opmerkingen:

 1. Bedenk waarom je die 10.000 op de spaarrekening hebt staan. Is dit je basisbedrag voor als bv Sander zonder werk komt te zitten. Of is dit om grote uitgaven uit te kunnen financieren om het daarna weer aan te vullen.
  Misschien is het een idee om de spaarrekening te splitsen. Ik heb 2 rekeningen, 1 calamiteiten pot, daar kom ik niet aan en corrigeer ik met inflatie, (elk jaar komt er iets bij), en een grote uitgaven pot waar o.a nieuwe auto, dingen aan mijn huis etc van betaald wordt.
  En dan nog een reserveringsrekening waar bv contributies en andere jaarlijkse zaken van betaald worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is ook gesplitst in verschillende potjes, maar in totaal willen we graag minstens 10.000 op de spaarrekening houden. Inderdaad voor onverwachte gebeurtenissen die écht niet kunnen wachten :)

   Verwijderen
 2. Als je mijn dochter was zou ik super trots op jou zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou, over het algemeen staat het er dan supergoed voor, toch? Hopen dat het lukt met die buffer in stand houden en mogelijk al iets aan de woonkamer doen. Als het spaargeld al over verschillende potjes verdeeld is, dan zou ik geloof ik liever daar ook niet aan zitten. Ik heb nu in totaal ook wel een hoger bedrag dan wat op mijn bufferrekening staat, maar alleen de buffer zie ik ook echt als buffer. De rest zou dan toch ten koste gaan van andere dingen, zoals hypotheekaflossing of spaarpotje voor dierenartskosten ofzo. Misschien anders ook een bedrag bedenken voor je 'echte' buffer en zodra je daar bent, de rest inzetten voor de woonkamer?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb je al eens gekeken wat andere buurtbewoners met hun woonkamer hebben gedaan? Via funda ofzo? Als ze een vergelijkbaar huis hebben natuurlijk.
  Soms zie je dan heel slimme oplossingen/indelingen die niet veel geld kosten maar waar je zelf nog niet op gekomen was!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat hebben we inderdaad een paar maanden geleden gedaan :D Op basis daarvan hebben we de kamer anders ingedeeld en dat scheelt al heel veel. Maar de vloer blijven we niet mooi vinden en de verwarmingen ook niet...

   Verwijderen
 5. Dit hadden wij vorig jaar ook. De buffer vol maar de vloer van de woonkamer moest nog. Wij hebben er toen voor gekozen om de vloer te betalen van de buffer. Op 1000 euro na is deze terug, maar wel inmiddels 10.000 afgelost.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...