woensdag 22 juli 2015

Mijn 2e geheime wapen in de strijd tegen chocolade

Ik heb er al een paar keer over geschreven, maar dat komt omdat ik zo ontzettend blij ben dat ik het wel met jullie MOET delen:

Ik ben écht van mijn chocolade-verslaving af!!

Wat niet lukte tijdens de vasten-periode lukt me nu wél! En het kost me eigenlijk ook helemaal niet zoveel moeite meer als in het begin. Ik mag nu nog eens per maand een reep chocolade kopen van mezelf. Zo'n extra lekkere van het merk Hands off my chocolat. Een mengeling tussen pure chocolade en melkchocolade. Echt een aanrader, vind ik!! En of ik daar nou één dag mee doe of elke dag een stukje neem maakt niet uit, maar daarna "moet" ik weer een maand wachten van mezelf. En dat werkt prima. 

Maargoed. Naast de kwark met walnoten en honing waar ik vorige keer over schreef heb ik nog een aanrader voor iedereen die van zijn choco-verslaving af wil: Nakd repen! Dit zijn repen op basis van dadels, gedroogd fruit en noten en ze zijn echt superlekker! En er is er dus ook eentje met een klein vleugje cacao erin! Perfect om toch dat chocolade-gevoel in je mond te hebben zonder dat je daadwerkelijk chocolade eet!! Het is trouwens ook nog eens glutenvrij, wat ook heel fijn is (ik denk nu aan consuminderen met plezier, Yelena Yeli en Martine van Min of Meer)



Weer even de voedingswaardes op een rijtje:

chocolade (100 gram)nakd reep cocao deligt (omgerekend naar 100 gram)
Kcal555386
Koolhydraten5149
Vetten3514
Eiwitten79
Vezels06
Vooral met die vezels ben ik toch wel blij. Bovendien is een Nakd reep maar 35 gram en daarna zit je ook wel echt goed vol. (Althans, ik wel!)

Kenden jullie dit merk al?


PS: het wordt verkocht bij de Tuinen en ook de AH To Go heeft ze!

15 opmerkingen:

  1. Nooit van gehoord. Waar haal je die?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat is er zo erg aan chocolade?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Op zich is pure chocolade (liefst 70% cacao of meer) best gezond. Ik eet bijna elke dag een klein stukje bij een kopje thee. Doe.dan ongeveer een week.met 1 reep van 100 gram. Kun je ook.nog overwegen om te doen ;)
    Lara

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat klinkt goed en lief dat je aan me dacht :-)
    Waar heb je ze gekocht?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Sorry dat ik het zeg maar op deze manier hou je wel een zoet verslaving in stand door alternatieven te kopen.
    Als je een tij ook de vervangingen neemt kom je daar ook vanaf.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik heb geleerd dat je er 3 weken over doet om een gewoonte te doorbreken. Dus als je 3 weken niet meer snoept, rookt of vul maar in....dan wordt het een gewoonte om het niet te doen. Dit werkt ook omgekeerd, als 3 je weken sport of gezond eet of wat voor jou van toepassing is, dan heb je je gewoonte aan of afgeleerd. Voor mij heeft dit al voor veel dingen gewerkt.

    Wegschuld.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Zucht naar chocolade en niet kunnen stoppen met het eten ervan is een teken van magnesiumtekort. Het beste en snelste aan te vullen door magnesium olie (te koop bij dezelfde winkel) dagelijks op je lijf te smeren, geeft nog betere energie ook!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mocht dat erg jeuken, mengen met kokosolie. Het snelst word het opgenomen via je voetzolen (mijn excuus om na keihard sporten even een half uurtje te zitten )

      Verwijderen
    2. .....ik ben een echte chocolade-eter (wekelijks een Tony Chocolonely-reep) maar een magnesiumtekort heb ik niet.........

      Verwijderen
  8. Lief dat je aan me denkt. Ik maak dit vaak zelf (is goedkoper). De basis is dit recept (zie mijn kookblog): http://echt-eten-puur-koken.blogspot.nl/2014/02/dadel-nootreep-voor-acute-trek-of.html

    maar ik pas het vaak aan al naar gelang wat ik in huis heb en doe er dus soms ook wat cacao door.

    En deze is ook heel lekker:
    http://www.paleo-lifestyle.nl/snack/salami-van-walnoten-en-gedroogde-vruchten/

    Nu eet dit tegenwoordig wat moeilijker met een slotjesbeugel ;-(

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Die zoektocht naar een alternatief is toch iets algemeen he. Ik pak op dit ogenblik mijn koffieverslaving aan en het gemis blijkt groter dan de nood aan. De momenten dat ik zin heb in iets lekker loop ik nu wat verloren rond... Wat zou ik drinken, geen zin in thee of water en de koffie heb ik mezelf min of meer verboden...

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dankjewel voor de tip! Ga ik zeker proberen!

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)