woensdag 8 juli 2015

Mijn 5 meeste verrassende opruim-momenten van deze week

Tijdens het opruimen kom ik af en toe best grappige dingen tegen. Dingen die ik niet had verwacht of dingen die op een heel rare plek liggen... Ik heb de 5 meest verrassende opruim-momenten van deze week op een rijtje gezet.

1. Ik krijg "joy-sparks" van oorbellen en nagellak!

Ik zou mezelf niet echt omschrijven als een "girly girl". Ik hou niet van mezelf optutten. Gemak staat bij mij meestal bovenaan als ik iets uitkies. Toch kwam ik er tijdens het opruimen achter dat ik heel blij werd van de weinige oorbellen die ik heb en dat ik ze toch wel graag wilde houden. Ik was dus ook erg blij dat ik mijn gaatjes nog doorgeprikt kreeg (de laatste keer dat ik oorbellen droeg was met mijn trouwerij!). Sinds deze ontdekking doe ik elke ochtend oorbellen in. 

En voor het eerst sinds een eeuwigheid heb ik mijn teennagels gelakt! Het kan gek lopen met dat opruimen ;)

2. Ik vond her en der verspreid €3,55

Op de gekste plekken in huis kom ik kleingeld tegen. De allergekste plek was toch wel in de kledingkast. Sander en ik herinneren ons allebei niet dat we daar kleingeld hebben neergelegd, maar toch lag er wel €2,25 aan kleingeld op één hoopje in de kledingkast. Hoe dat daar terecht is gekomen is dus een raadsel. Ook op andere plekken vonden we geld, maar helaas niet meer zo'n grote vangst als in de kledingkast!

3. Boeken .... Overal boeken!

Met het uitzoeken van de boekenkast zijn we al drie keer opnieuw begonnen. We komen namelijk elke keer weer nieuwe boeken tegen! Om gek van te worden eigenlijk. Ben ik net blij dat het is gelukt om alle boeken in één kast op te bergen, komt er wéér ergens een stapeltje vandaan en kunnen we opnieuw beginnen. Hopelijk hebben we gister de laatste boeken verwerkt!

4. Opgerolde handdoeken zien er véél gezelliger uit!

Vandaag heb ik de handdoeken uitgezocht en een hoop weggegooid weggegeven dankzij tip van Lot. De handdoeken die overbleven heb ik opgerold opgeruimd. Ziet er opeens een stuk gezelliger en ook netter uit!


5. Het opruimen wordt steeds makkelijker!

Ik had dit niet verwacht, maar het opruimen wordt steeds makkelijker! Doordat ik per categorie opruim in plaats van per plek kom ik in een soort "sneeuwbal-effect" van het opruimen terecht. Alle laatjes worden langzaam steeds leger, je krijgt steeds meer ruimte en hoeft steeds minder uit te zoeken. Ik vind het ideaal tot nu toe! :) 


Op naar de volgende uitdaging: de rommelkamer! :)

10 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat je weer oorbellen draagt. Van al dat kleingeld kun je nog rijk worden, haha ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bruikbare handdoeken weggooien ? Ik zou die houden om er eventueel washandjes, gastendoekjes, slabbetjes of gewoon schotelvodden van te maken......Ik vind het zonde om nog bruikbaar gerief weg te gooien en dan later opnieuw gerief te moeten aankopen....Heb je geen zolder waar je het 'teveel' kan stockeren ?liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb dat uiteraard overwogen, maar we hebben niks nodig. We doen al een kleine eeuwigheid met al die dingen en we hebben geen ruimte over om zulke dingen te bewaren. :)

   Verwijderen
  2. Echt al weggegooid? Asiels en hondentrimsalons die honden ook wassen zijn er ge op!!!


   Ik vind dat veel op rolletjes ook minder ruimte inneemt en in legkast ook makkelijker er een uit te halen.

   Verwijderen
  3. Nee, ze liggen nu nog boven bij de spullen die vanavond weggaan. Maar er zit hier in de buurt een hondentrimsalon, dus dan breng ik ze daarheen! Bedantk voor de tip :D

   Verwijderen
 3. Dierenasiels zitten vaak te springen om oude handdoeken, lakens etc.!
  Gr.Elise

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel herkenbaar. Als je er eenmaal aan begint, houd je niet meer op.
  Maar wat heerlijk hé, dat opgeruimde gevoel!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb een paar jaar geleden een e-reader gekregen van mijn man omdat ik jaarlijks een nieuwe boekenkast nodig had. Het scheelt echt aanmerkelijk in de stapeltjes her en der!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn guilty pleasure (een van de vele) is regelmatig nieuw beddengoed/handdoeken/enz kopen... Ander kleurtje, ander printje, meer van dat soort niks-excuusjes.
  Mijn geweten sus ik door de afgedankte stapels naar het asiel te brengen, en daar zijn ze héél blij met wispelturige handdoekafwijzers als ik. En dat onhandige dekbed/slaapza/boxkleed op zn tijd schijnt ook voor veel hondencomfort te zorgen in de koude maanden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Moet ik ook leren....opruimen....Wat een drama in dit huis! :(

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...